Brytyjski Paszport?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez redsfan » 25 wrz 2012, 17:03 Brytyjski Paszport?

Witam. Mam pytanie o Brytyjskim paszportcie i mam nadzieje ze ktos bedzie umial pomoc.

Mam 17 lat, urodzony w Polsce, w Angli od 07.06.2005
Jezdze na rolkach, i zostalem powolany do kadry GB. Jednak zeby representowac kadre potrzebuje brytyjskiego paszportu. Co musialbym zrobic zeby taki dostac? Obydwa rodzice z Polski. Chyba potrzebuje obywatelstwo, tak? Ktore niestety kosztuje £700?

redsfan
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 25 wrz 2012, 17:21 Re: Brytyjski Paszport?

Jeśli Cię powołali do kadry GB, to znaczy, ze Ciebie chcą. A skoro tak, to może Ci pomogą/ułatwią? Zawsze to jakieś referencje.
A co do strony formalno-prawnej to na 99% rodzice muszą o niego wystąpić. W końcu nie jesteś pełnoletni. A skoro sami takowych nie posiadają, więc patrz co napisałem w 1szym zdaniu.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez redsfan » 25 wrz 2012, 17:24 Re: Brytyjski Paszport?

Hej,dzieki za odpowiedz. Niestety kadra nie ma finansow na pomoc. Pelnoletni jestem za miesiac, ale nie wiem dokladnie o co sie ubiegac. Mam tez mlodsza siostre, urodzona juz tu, czy dla niej latwiej zalatwic?

redsfan
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez joanna24360 » 26 wrz 2012, 19:55 Re: Brytyjski Paszport?

tu znajdziesz wszelkie informacje Passports : Directgov - Travel and transport
www.direct.gov.uk/passports

joanna24360
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 27 wrz 2012, 19:52 Re: Brytyjski Paszport?

redsfan napisał(a):(...)Niestety kadra nie ma finansow na pomoc(...)

Absolutnie nie miałem na myśli pomocy finansowej lol. Jedynie papierologię w postaci rekomendacji, listów polecających itd. tutaj są to bardzo ważne dokumenty.
A kasę i tak musisz zapłacić. Ty albo rodzice.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany