Emigranci

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez Adrian2712 » 14 paź 2012, 22:32 Emigranci

Witam!Polecam obejrzeć dokument o polskich imigrantach w UK- http://www.youtube.com/watch?v=oVP0RRvl ... ure=relmfu .Dokument jakich wiele na ten temat,pewnie większość już go widziała,ale zirytowała mnie trzecia cześć,gdzie pewna ciemnoskóra pani pochodzenia zapewne azjatyckiego proponuje by całkowicie wstrzymać napływ imigrantów do kraju ,bo szkodzi to lokalnej społeczności!Ta baba po prostu mnie rozwaliła!Pewnie zostanę zjeżdżony,ale co mi tam.Krew mnie zalewa kiedy tacy pseudo Brytyjczycy głośno protestują przeciwko napływowi imigrantów do ''ICH'' kraju!Pozdrawiam
Adrian2712
Rozeznany

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jaculski » 15 paź 2012, 10:02 Re: Emigranci

Bo im ciemniejszy "Brytyjczyk", tym większy z niego patriota...tak to tutaj działa :) Daleko mi do bycia raistą, ale trafia mnie jak w Europie biali mieszkańcy są gorzej postrzegani niż ludność napływowa.

jaculski
Raczkujący

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Przemek78 » 15 paź 2012, 19:21 Re: Emigranci

Się przejmujecie ;). Zawsze znajdzie się ktoś kto chce być bardziej XXX niż tubylec. Mało czytałem o Polakach co czują sie bardziej Anglikami, Niemcami itp niż lokalni. I wśród nich znajdzie się i taki ;). Nie zwracajcie uwagi na takie jednostki, róbcie swoje a naszym jak możecie pomóżcie w potrzebie żeby się z nas nie śmiali że Polak Polakowi wilkiem. Będą widzieć że się trzymamy razem to nas atakować nie będą. A słyszę często a poza tym mam przykład w firmie gdzie robię że jak dostaniemy stanowisko to traktujemy ludzi tak jak sami byśmy nie chcieli być traktowani i że wychylamy się przed szereg. Rób to za co Ci płacą a nie jeszcze coś extra. Nie dawajmy im pretekstu to przynajmniej za to nie będą nas atakować.
Przemek78
Rozeznany

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 15 paź 2012, 19:34 Re: Emigranci

Ja tam sie nie przejmuje tym co gadaja na temat Polakow,robie swoje nikomu nie wadze,nigdy sie nie wywyzszam i nigdy nikomu zle nie zycze.A to ze Polacy maja taka opinie jaka maja...no coz sami sobie sa winni ,ta opinia znikad sie nie wziela.Ale tak jak napisal Przemek78, zacznijmy zyc i postepowac tak,by to zle zdanie na nasz temat w koncu zmienic na dobre,by inni zaczeli postrzegac nas jako narod naprawde fajny,od nas samych zalezy czy tak sie stanie czy nie....
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Evergreen » 17 paź 2012, 13:36 Re: Emigranci

Mysle, ze nie przystosowanie Polakow do zycia w dojrzalym i wielokulturowym spoleczenstwie jest skutiem jedynie zlego wychowania w chrzescijanskim zabobonie. Skutkuj to brakiem przestrzegania jakich kolwiek norm spolecznych i sklonnoscia do popadania w przestepczosc jak tez i (co najgorsze) brakiem szacunku dla czlowieka. Wszyscy mlodzi ludzie mieszkajacy tutaj maja szanse to zmienic, dbajac o dobre wychowanie swoich dzieci jak tez i uwalniajac siebie samego od religijnch zabobonow i uprzedzen. Pamietajcie moi kochani, ze nie jestescie w POlsce, tutaj nikt Was nie opluje jesli sami sobie na to nie "zapracujecie".

pozdrawiam

Evergreen
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marian3a » 18 paź 2012, 05:12 Re: Emigranci

Evergreen napisał(a):Mysle, ze nie przystosowanie Polakow do zycia w dojrzalym i wielokulturowym spoleczenstwie jest skutiem jedynie zlego wychowania w chrzescijanskim zabobonie. Skutkuj to brakiem przestrzegania jakich kolwiek norm spolecznych i sklonnoscia do popadania w przestepczosc jak tez i (co najgorsze) brakiem szacunku dla czlowieka. Wszyscy mlodzi ludzie mieszkajacy tutaj maja szanse to zmienic, dbajac o dobre wychowanie swoich dzieci jak tez i uwalniajac siebie samego od religijnch zabobonow i uprzedzen. Pamietajcie moi kochani, ze nie jestescie w POlsce, tutaj nikt Was nie opluje jesli sami sobie na to nie "zapracujecie".

pozdrawiam

Odezwał się światły człowiek który obraża uczucia religijne innych ludzi. Nie zabijaj, nie kradnij, szanuj bliźniego swego to tylko niektóre przykazania które powinni przeszczegać i kierować się nimi chrześcijanie. Dawno nie czytałem tak krzywdzącej dla Chrześcijan opini. Masz jakieś statystyki aby uwiarygodnić swoje wypociny ?

ps,Czym sobie "zapracowałem" aby POLAK mnie obrażał i pluł mi w twarz ??

marian3a
Przyczajony

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 18 paź 2012, 09:41 Re: Emigranci

uprzedzen powiadasz tylko z tego co ja tu widze ludzie innej religii sa uprzedzeni do chrzescijan.. nie mowie ze w uk ale w innych krajach chrzejscijanie sa zabijani tylko i wylacznie za wyznanie bo to nie sa wyznawcy islamu :) I co ma religia do braku szacunku do czlowieka w ogole ...

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Nif » 18 paź 2012, 12:01 Re: Emigranci

Prosze o podanie przykladu kraju w ktorym chrzescijanie sa obecnie zabijanie za wyznanie wiary?
Nif
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny
-2

KobietaPostNapisane przez Agaa » 18 paź 2012, 15:02 Re: Emigranci

Nif napisał(a):Prosze o podanie przykladu kraju w ktorym chrzescijanie sa obecnie zabijanie za wyznanie wiary?

http://www.youtube.com/watch?v=hYrWODH6 ... r_embedded

Agaa
Początkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 18 paź 2012, 16:04 Re: Emigranci

a moze tak nie jest ze ludzie sa zabijani za posiadanie biblii ? i nic wiecej na ten temat nie musze pisac
http://www.youtube.com/watch?v=Oiz4TuaCN_w
http://www.youtube.com/watch?v=DgdUxXLT ... re=related

i odejscie od religii chrzescijanskiej nie grozi smiercia .

sama historia malej dziewczynki o imieniu malala daje cos do zrozumienia .
nie obrazam niczyjej religii ale takie sa fakty

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Nif » 19 paź 2012, 07:36 Re: Emigranci

Boje sie was...
Nif
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 19 paź 2012, 08:45 Re: Emigranci

Wiecie co mnie zastanawia najbardziej? Dlaczego Ci ludzie wystepujacy w tym programie kreconym przez brytyjczykow, dla brytyjskiej stacji BBC mowia po Polsku? Ja rozumiem patriotyzm itd, mysle ze kazdy z nas w domu i ze znajomymi rozmawia po polsku ale uwazam ze do telewizji krecacej oficjalny program ktory wiadomo bylo ze bedzie skierowany glownie do brytyjskiej, anglojezycznej publicznosci to jednak powinni sie postarac i mowic po angielsku co pokazaloby nas w troche lepszym swietle. A tak lektor mial szerokie pole do popisu interpretujac wypowiedzi tych ludzi tak jak bylo im wygodniej.
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez bongorno » 19 paź 2012, 08:57 Re: Emigranci

Evergreen, uważa ze chrześcijaństwo to zabobon , inni uważają ze islam to zło . Ile ludzi tyle opinii . Wierzysz twoja sprawa , jesteś innowiercą też to twoja sprawa, sprawa twojego sumienia itd. Czemu tylko zawszę dostrzegamy jak zle mówią itd.........????????? Codziennie w pracy słyszę setki faków i co mam to gdzieś , jeszcze nikt nikomu w 100% nie dogodził. Robię wszystko żeby być w zgodzie ze swoim sumieniem itd.... Robię co do mnie należy i wracam do swojego świata , rodziny ulubionych zajęć itd. Ten kraj mi to umożliwia , daję możliwości rozwoju i zaspokajania podstawowych potrzeb i rozwijania różnych pasji, ale i uczy tolerancji dla innych , wyznawców innych religii innego koloru skóry czy posługujących się innym językiem.

bongorno
Rozeznany

Reputacja: 30
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Arek2 » 31 paź 2012, 16:31 Re: Emigranci

To działa w każdą stronę. Jak w starym powiedzeniu: najbardziej amerykańskim Amerykaninem w Ameryce jest Polak na Greenpoincie :)

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... untry.html

Arek2
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MariuszJ » 31 paź 2012, 18:37 Re: Emigranci

Ja po roku czasu zauważyłem, że ci emigranci z poza kontynentu czasem mają więcej do powiedzenia niż, Brytyjczycy...to się robi przerażające.
Co prawda to ciężko juz rozpocnać który się tu urodził i ma brytyjski paszport a który tu się przemycył lub przesiedział na wizie studenckiej...
Polacy niemają takie zapału do podbania tego kraju w ten sposób.. każdy dłubie sobie... i mało kto pilnuje swoich praw bo wie że, jest emigrantem...

MariuszJ
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Następna strona

Powrót do HYDE PARK