Sztuka - to co lubię najbardziej

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 30 paź 2012, 13:18 Sztuka - to co lubię najbardziej

Zamieszczam prace mojego autorstwa w różnej technice i o różnej tematyce. Ze sztuka stykam się na co dzień i chcę poświecić się jej w dalszym życiu. W Polsce ukończyłam Liceum Plastyczne w Olsztynie jako ceramik. Pracę wykonuję z wyobraźni, z natury, obserwuje i uczę się anatomii.
Prace wykonane ołówkiem:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ladygoth
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 30 paź 2012, 17:51 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Bardzo dobre moim skromnym zdaniem :grin: Najbardziej podoba mi się dziewczynka z koniem. Pozdrawiam

bawa31
Stały Bywalec

Reputacja: 35
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 30 paź 2012, 18:04 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Koty wymiatają...
Piękne, moim skromnym nieobiektywnym zdaniem :)
Gratuluje talentu.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez vanilia » 30 paź 2012, 18:36 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Cudowne obrazy. Mi najbardziej podoba się pierwszy kot. To przenikające spojrzenie mówiące "uważaj nie dam się będę walczyć". Gratuluję talentu i życzę Ci znalezienia pracy zgodnej z Twoją pasją. Pozdrawiam
vanilia
Zadomowiony

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 30 paź 2012, 20:14 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Szczerze podziwiam Twoje rysunki.Piękne prace.Wszystkie mi sie podobaja,ale szczególne wrażenie zrobił na mnie portret kobiety i mężczyzny.Piękny...przypomina mi portret ślubny moich rodziców...
Gratuluje talentu i pasji z jaką zapewne sie wykonujesz swoje prace.
Pozdrawiam serdecznie i prosze o wiecej rysunkow:)

Ela Eriska
Rozeznany

Reputacja: 31
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez MariuszJ » 30 paź 2012, 20:19 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Też interesuje się rysunkiem, długo nie rysowałem ale niedawno wróciłem ;)
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 151cb40170

Bardzo przyjemne hobby, wystarczy trochę papieru trochę weny lub pomysłu ... noi jak dla mnie ołówek lub kredki ;)

Pozdrawiam :)

MariuszJ
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 30 paź 2012, 20:23 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

R - E - W -E - L - A - C - J - A

Gratulacje talentu - rysunki rewelacja :) Wlasnie obejrzalem galerie na FB gdzies zgubilem oczy - poprostu masz talent kobieto :)

Odrazu pytanko ile wynosi Twoja stawka za namalowanie 2 portretow A4 ??bo bylbym bardzo zainteresowany .
Pozdrawiam serdecznie .

Widze ze kolega tez ma talen :)Gratualcje reki i wyobrazni :)
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 30 paź 2012, 22:10 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

MariuszJ napisał(a):Też interesuje się rysunkiem, długo nie rysowałem ale niedawno wróciłem ;)
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 151cb40170

Bardzo przyjemne hobby, wystarczy trochę papieru trochę weny lub pomysłu ... noi jak dla mnie ołówek lub kredki ;)

Pozdrawiam :)

Myślę że trochę popracujesz i cieniowanie będzie jeszcze lepsze, masz całkiem niezłe prace :)
ladygoth
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 31 paź 2012, 07:14 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Polecę taka fajną stronę dla chcących rysować ołówkiem:
http://www.drawspace.com/
Trzeba sie co prawda rejestrnąć, ale nic się nie płaci i mozna korzystać z lekcji.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 1 lis 2012, 17:41 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Trochę ceramiki :
Smoki robione na mój dyplom sama je zaprojektowałam i opracowałam ich anatomię. Niestety nie mam wszystkich zdjęć, żałuje że nie mam pieca ceramicznego, bo ceramika to bardzo fajna sprawa :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój smoczek celtycki ze szklanymi skrzydłami które zrobiłam z szyby samochodowej :D (wszystko się może przydać)
Obrazek

Obrazek
ladygoth
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MariuszJ » 1 lis 2012, 18:00 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Może w piekarniku da się upiec :D Ciekawe te skrzytła ze szkła... a orzecha to bym rozłupał , lubie orzechy włoskie... jakoś mi się drogie tu wydaja w porównaniu do polski :)

MariuszJ
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ladygoth » 1 lis 2012, 18:12 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

MariuszJ napisał(a):Może w piekarniku da się upiec :D Ciekawe te skrzytła ze szkła... a orzecha to bym rozłupał , lubie orzechy włoskie... jakoś mi się drogie tu wydaja w porównaniu do polski :)

niestety w piekarniku nie da rady temperatura musi być ok 1000 stopni;/. Te orzechy to praca mojego kolegi ;)

Dodano: -- 4 lis 2012, 11:25 --

Moja najnowsza praca portret ślubny rysowany ołówkiem na papierze na drugim zdjęciu już oprawiony.
Obrazek

Obrazek

Dziękuję za komentarze, cieszę się że moje prace się Wam podobają;) Pozdrawiam!
ladygoth
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MariuszJ » 8 lis 2012, 19:51 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

Wrzucam moją dzisiejszą pracę, wybaczcie za jakoś ale telefonem robione ;]

Obrazek

ladygoth
Portecik ładny :))

MariuszJ
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 8 lis 2012, 20:34 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

ja zadnym picasso nie jestem ale zdaniem ludzi rysuje nawet niezle. a rysuje bo lubie i to sie liczy :)

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez MariuszJ » 8 lis 2012, 20:40 Re: Sztuka - to co lubię najbardziej

O chyba nam się temat rozwiją :))
Ja czasem zamiast pójść na imprezę, wolę spędzić wieczór z ołówkiem :D
Na drugi dzień czuję się o wile lepiej niż po imprezie.
Głównie przygotowuje się do tatuażu, na przyszły rok planuje zaopatrzyć się w maszynkę i mnóstwó sztucznych skór :D Może po roku prób i praktyki w tym kierunku kogoś pokoloruje... Mam dużo znajomych którzy już teraz podłożyli by się pod igłę, jednak tu chodziu o to żeby zrobić coś dobrze a jak narazie to brakuje doświadczenia :)
Nie chciałbym żeby, ktoś musiał potem chować, czy coverować moje buraki :D

Pozdrowienia Dziewczyny!

MariuszJ
Początkujący

Neutralny

Następna strona