Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Napisane przez Alzak » 1 lis 2012, 10:43 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
P.S myslalem ze masz klekota w CR a nie BMW w benzynie
-
- Alzak
- Zadomowiony
- Reputacja: 55
Napisane przez Guest » 1 lis 2012, 10:57 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Alzak napisał(a):P.S myslalem ze masz klekota w CR a nie BMW w benzynie
czytaj ze zrozumieniem :)
ponadto ciezko jest trzymac auto w benzynie (rozumiem, ze masz na mysli wlozyc je do baniaka i zalac benzyna? :mrgreen: )
co najlepsze w tym wszystkim to bawi mnie u polakow dochodze to czym kto jezdzi, jakby to bylo najwazniejsze. :rozwalkompa:
-
- Guest
Napisane przez Alzak » 1 lis 2012, 11:05 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Nie zauwazylem dopisku na dole o 170 jak widac sa jakies plusy bycia po 30stce nie trzeba przeplacac za ubezpieczenie.
-
- Alzak
- Zadomowiony
Napisane przez Guest » 1 lis 2012, 11:15 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
-
- Guest
Napisane przez Alzak » 1 lis 2012, 11:22 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Draco napisał(a):Alzak napisał(a):P.S myslalem ze masz klekota w CR a nie BMW w benzynie
czytaj ze zrozumieniem :)
ponadto ciezko jest trzymac auto w benzynie (rozumiem, ze masz na mysli wlozyc je do baniaka i zalac benzyna? :mrgreen: )
co najlepsze w tym wszystkim to bawi mnie u polakow dochodze to czym kto jezdzi, jakby to bylo najwazniejsze. :rozwalkompa:
Zadne dochodzenie kto czym jezdzi poprostu pamietam ze dyskutowalismy kiedys o samochodach z dpfem...
A ja caly czas uwazam ze ubezpieczeniaw UK sa dosc dobrze rozwiazane, oczywiscie zdarzaja sie dosc dziwne wyjatki i pewne rzeczy powinny byc zmienione.
-
- Alzak
- Zadomowiony
Napisane przez Guest » 1 lis 2012, 11:30 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Alzak napisał(a):skoro sie chwalisz ze placiles tylko £1100
nie chwale, tylko informuje, ze mozna znalezc taniej jesli sie dobrze poszuka. nadal nie czytasz ze zrozumieniem. poza tym ja nie potrzebuje oglaszac sie na prawo i lewo czym jezdze, i tak pewnie w kilka miesiecy lub po roku zmienie auto na kolejne. to nie polska, gdzie czlowiek jak juz cos kupi to jezdzi az sie rozpadnie.
hehe zdzyles edytowac post zanim wkleilem cytat :) wiem, pamietam nasza rozmowe
-
- Guest
Napisane przez Alzak » 1 lis 2012, 11:35 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
-
- Alzak
- Zadomowiony
Napisane przez Guest » 1 lis 2012, 11:40 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Alzak napisał(a):Zapewniam Cie ze moje czytanie ze zrozumieniem jest doskonale, i to czym jezdzisz i kiedy zmieniasz/zmienisz samochod malo mnie intetesuje...
Twoje czytanie ze zrozumieniem ma sie tyle do tego, ze wyraznie miales napisane, ze placilem 1100f za BMW z 2,5 litrowa jednostka a Ty nadal dopytywales czym jezdze, pozniej edytowales post. Wiec miales czarno na bialym wylozone to co bylo potrzebne do tego watku.
-
- Guest
Napisane przez Alzak » 1 lis 2012, 11:49 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Draco napisał(a):Alzak napisał(a):Zapewniam Cie ze moje czytanie ze zrozumieniem jest doskonale, i to czym jezdzisz i kiedy zmieniasz/zmienisz samochod malo mnie intetesuje...
Twoje czytanie ze zrozumieniem ma sie tyle do tego, ze wyraznie miales napisane, ze placilem 1100f za BMW z 2,5 litrowa jednostka a Ty nadal dopytywales czym jezdze, pozniej edytowales post. Wiec miales czarno na bialym wylozone to co bylo potrzebne do tego watku.
Jak wiesz jest tu dosc duzo mistrzow klawiatury ktorzy odpowiadaja na tematy o ktorych nie maja zielonego pojecia, a pamietajac nasza rozmowe o DPFie zaciekawilo mnie to ze piszesz o BMW poprostu nie uwzglednilem tego ze mogles od tego czasu zmienic samochod ...
-
- Alzak
- Zadomowiony
Napisane przez Fok@ » 1 lis 2012, 12:27 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Sent from desire s
-
- Fok@
- Rozeznany
- Reputacja: 29
Napisane przez Alzak » 1 lis 2012, 12:32 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Fok@ napisał(a):Dla mnie głupota ubezpieczalni jest to ze renewal quote jest zbliżone lub wyższe niż w roku poprzednim przez co tracą klienta. Nie widzę w tym logiki.
Sent from desire s
To nie jest zadna glupota tylko dobrze pomyslany ruch z punktu widzenia biznesu, zdziwilbys sie ilu ludzi godzi sie na wyzsze stawki bez proby zadzwonienia do ubezpieczyciela i zapytania sie o znizke.
-
- Alzak
- Zadomowiony
Napisane przez MariuszJ » 10 lut 2013, 12:02 Re: Porada w sprawie zniżek i insurance'u
Moglby mi ktos wytlumaczyc jak to dziala z tymi znizkami.
Bo mam juz ponad 3 lata z nizek ale... 2 lata w jednej firmie, 1 w kolejnej i teraz mam w Link4 oczywiscie mowimy o polskim ubezpieczeniu... no a jednak musialem przesunac kupno auta na koniec tego miesiaca...wiec musze przez to wszystko przebrnac jeszcze raz.
Wiec...
1.Czy znizki maja byc od kazdej z firm, czy tylko z ostatniej ktora wedlug moich domyslen zaakceptowala moje poprzednie znizki...
2.Jak maja wygladac takie znizki przetlumaczone, bo z tego co kiedys sie informowalem to ma to wygladac ... ilosc lat bezszkodowej jazdy oraz ilosc procent znizki na jednym dokumencie...
3. Z tego co wiem to moge miec tylko jedna polise otwarta, czyli najpierw musze kupic auto tutaj, wtedy mam jakis okres na ogarniecie tych znizek przy czym musze zerwac polska polise, zadac wystawienia znizek i dostarczyc je ubezpieczycielowi angielskiemu, mam racje?
4. Jezeli obecna polise mam od stycznie tego roku, to czy ta ubezepieczalnia wystawi mi 3letnie z nizki... tego nie ogarniam ^^
Dzieki za jakakolwiek odpowiedz ;) milej niedzieli
-
- MariuszJ
- Początkujący
- Reputacja: 0
-