Znalelezione Nie Kradzione?

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez euphora23 » 9 sty 2013, 15:26 Znalelezione Nie Kradzione?

Wlasnie wrocilam z centrum.I tak sie zlozylo ze znalazlam Portfel z pewna suma pieniezna i karta do bankomatu. Zastanawiam sie co zrobic bo nie ma zadnych dokumetow poza karta.Jakies Pomysly ?
euphora23
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez luizka28 » 9 sty 2013, 15:57 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

karte najlepiej odniesc do banku

luizka28
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 9 sty 2013, 15:58 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

Karte mozesz oddac do banku, ktory ja wydal. Reszta w/g Twojego sumienia :]

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez mam37 » 9 sty 2013, 16:34 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

ja oddalabym calość na policję i czekała na odzew może da ci znależne a bedziesz mieć czyste sumienie
pamietaj ze i Tobie sie mogło by to zdarzyć lub może się zdarzyć więc oczywiście jest to sprawa sumienia ale ja poszła bym na policję

Dodano: -- 9 sty 2013, 17:35 --

jeszcze chcialam dodać że może to kogoś ostatnie grosze może to dla niego sprawa być lub nie
nie wiem ale wiem jedno na cudzym się nie wzbogacisz

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 9 sty 2013, 18:20 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

ja bym tez oddala..jestem w Anglii nie bieduje a zawsze to odbry uczynek;) ale to juz twoja gestia
a czy ktos sie odwdzieczy czy nie..to juz jego gestia;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez StepByStep » 9 sty 2013, 18:43 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

Mój partner znalazł kiedyś wypchany portfel, który ktoś zgubił w banku :) nawet go nie otwierał tylko od razu odniósł do obsługi. Pamiętam jak później, gdy powtorzyłam historie w pracy usłyszałam, że mój facet to frajer :?
pamietaj innych traktuj tak jak sama byś chciała żeby traktowali Ciebie. Może jestem naiwna, ale zaniosłabym portfel do banku lub na policje.
StepByStep
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 9 sty 2013, 18:54 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

wszyscy uczciwi to frajerzy....ja tez ciagle slysze ze jestem frajerka.. no cóz taki mój los
ktos zgubil ktos znalazl
uczciwosc to zaleta nie wada
a kto widziw uczciwosci frajertwo to tylko zle o nim swiadczy....

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez mostovoi » 9 sty 2013, 20:18 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

bierz kase i sie nei zastsanawiaj tym bardziej ze to kasa pewnie jakiegos anglika :) karte wywal pewnie juz zgloszona i zablokowana wiec szkoda czasu zeby gdzies to nosic :) pamietaj jakby tobie zginelo to zapewne nikt by Ci nie oddal :) a znajac zycie jesli nawet to oddasz to glupiego dziekuje nie uslyszysz :)

mostovoi
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez StepByStep » 9 sty 2013, 20:29 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

mostovoi napisał(a):tym bardziej ze to kasa pewnie jakiegos anglika

Nie rozumiem jak możesz tak napisać. Przyjeżdżamy do tego kraju, tutaj żyjemy, pracujemy i dla wielu ludzi pobyt w Anglii jest szansa na normalne życie (lub o wyższym standardzie), na które nie mieliby szans w Polsce, a Ty twierdzisz, że ktoś powinien zabrać pieniądze, bo należą do Anglika?
StepByStep
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez euphora23 » 9 sty 2013, 21:17 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

Wzbogacic to nie za bardzo ;-) az tak duzo nie ma 205 funtow i jakies drobne ;-) mysle zeby oddac.. tez kiedys zgubilam i przyszlo wszytko poszta oprocz gotowki ;-)
euphora23
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mostovoi » 9 sty 2013, 21:25 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

zastanow sie dwa razy jeszcze zanim oddasz :)

mostovoi
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 9 sty 2013, 21:56 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

Ja to bym pewnie najpierw zabawiła się w detektywa i próbowała sama odszukać osobę na fb lub innych portalach . Tak z ciekawości .... Ale ogólnie to bym chyba poszła do banku, w którym ma ta osoba konto i poprosiła by się skontaktowali z nią w moim imieniu ,by odzwoniła ta osoba na mój numer, bo nie wiadomo czy pracownik odda czy przeznaczy kasę na ciastka i kawę dla odziału , jak nie było dokumentów to pewnie też nikt na policję nie poszedł zgłosić zguby ,tak więc policję bym odpuściła...
Pokusa jest by sobie zatrzymać ale z drugiej strony może to czyjaś cała tygodniówka , ktoś miał coś za coś zapłacić itd... Ech te sumienie...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Avenious » 9 sty 2013, 22:26 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

A ja zdecydowanie bym zatrzymala, okradli mnie dwa razy w przeciagu 2ch lat! Ostatnim razem policja powiedziala ze jak nie wlozylam portfela do torebki tylko upadl mi obok to, ze nie jest to juz wykroczenie kryminalne,oni nawet nie chcieli sprawdzic kamer, wracajac do tematu,ja napewno bym zatrzymala takie znalezisko xD pozdrawiam

Avenious
Początkujący

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 9 sty 2013, 22:30 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

euphora23, oddalabym z cala zawartoscia bez zastanowienia!
przeciez nikt specjalnie nie zgubil portfela :?
poszlabym do banku lub na policje.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez mam37 » 10 sty 2013, 07:25 Re: Znalelezione Nie Kradzione?

Avenious,
mnie też okradziona kilka razy włacznie z wlamaniem do domu i pamiętam jak było mi nieprzyjemnie jaka byłam wsciekla i jak bolało mnie serce za 1 razem okradli mnie gdy szłam dziecku kupić ksiązki po kradziezy musiałam sie zadłużyć za drogim razem gdy chcialam kupić auto i zaś plany poszły w oddalenie więc jak możesz mowić zebyś zostawiła kase dla siebie skoro sama to przezyłaś i napewno nei bylo Tobie miło
po za tym to nie pieniążki z kradzieży a zgubione więc dlaczego miała by się mścić na tej osobie za innych złodzieji

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

Następna strona