Wypowiedzenie z pracy
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
Witam wszystkich forumowiczów,
Mam malutkie pytanie czy mogę dać wypowiedzenie pracodawcy gdy jestem na chorobowym, nie wyobrażam sobie wracać do tej pracy z tego względu , że jadąc do niej półtorej miesiąca temu miałam wypadek i cieżko mi przemóc sie i przejechać ten kawałek drogi, dodam , że w wypadku zginął kolega i ja niestety straciłam ciążę :( I moje pytanie dotyczy też czy pracodawca może mi robić jakieś problemy z tego tytułu .
Z góry bardzo dziejkuje za odpowiedzi
-

-
Kasiulauk
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
witaj, bardzo mi przykro z tej sytuacji.
wypowiedzenie z pracy mozesz dac w kazdej chwili (nikt nie moze Cie trzymac na sile w pracy). Poza tym nie wiem co to za pracodawca bylby wiedzac co przeszlas i jeszcze by mu cos nie pasowalo.
-

-
relentless
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 44
Dziękuje bardzo za odpowiedz, mam nadzieje ze nikt nie będzie mi robił problemów
-

-
Kasiulauk
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
witaj wspólczuje ci straty
uwazam ze twoje wypowiedzenie jest w tym momencie uzasadnione i pracodawca nie powinien robic problemów
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 40
Bardzo mi przykro z powodu Twojego wypadku I wszystkich jego konsekwencji.
Zgadzam sie z osobami , ktore wypowiedzialy sie wczesniej- nie powinnas miec formalnych przeszkod do zwolnienia sie z pracy.
Jesli nie znalazlas sobie jeszcze nowej pracy sugerowalabym Ci przemyslenie tej sprawy.
Jesli stres, trauma powypadkowa lub depresja nie pozwalaja Ci na dojazdy do pracy moze warto o tym porozmawiac z GP. Twoje zdrowie psychiczne jest pod taka sama ochrona jak fizyczne. Jesli GP uzna za stosowne moze zlecic Ci psychoterapie i/lub antydepresanty i dać zwolnienie lekarskie z pracy.
Wymowienie mozesz zawsze zlozyc. Zwykle korzystniej jest sie zwalniac jesli ma sie nowa oferte pracy.
Pozdrawiam
-

-
ktosienka
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 65
Powrót do PRACA