Wypowiedzenie z pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

KobietaPostNapisane przez Kasiulauk » 3 lut 2013, 11:36 Wypowiedzenie z pracy

Witam wszystkich forumowiczów,
Mam malutkie pytanie czy mogę dać wypowiedzenie pracodawcy gdy jestem na chorobowym, nie wyobrażam sobie wracać do tej pracy z tego względu , że jadąc do niej półtorej miesiąca temu miałam wypadek i cieżko mi przemóc sie i przejechać ten kawałek drogi, dodam , że w wypadku zginął kolega i ja niestety straciłam ciążę :( I moje pytanie dotyczy też czy pracodawca może mi robić jakieś problemy z tego tytułu .

Z góry bardzo dziejkuje za odpowiedzi

Kasiulauk
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez relentless » 3 lut 2013, 12:22 Re: Wypowiedzenie z pracy

witaj, bardzo mi przykro z tej sytuacji.

wypowiedzenie z pracy mozesz dac w kazdej chwili (nikt nie moze Cie trzymac na sile w pracy). Poza tym nie wiem co to za pracodawca bylby wiedzac co przeszlas i jeszcze by mu cos nie pasowalo.
relentless
Rozeznany

Reputacja: 44
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kasiulauk » 3 lut 2013, 12:23 Re: Wypowiedzenie z pracy

Dziękuje bardzo za odpowiedz, mam nadzieje ze nikt nie będzie mi robił problemów

Kasiulauk
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 3 lut 2013, 13:06 Re: Wypowiedzenie z pracy

witaj wspólczuje ci straty
uwazam ze twoje wypowiedzenie jest w tym momencie uzasadnione i pracodawca nie powinien robic problemów

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 3 lut 2013, 15:15 Re: Wypowiedzenie z pracy

Moje kondolencje.

Nie spotkałem się nigdy, żeby gdziekowliek było zapisane, ze nie możez tego zrobić. Bez względu na Twoją sytuację/historię.
Kwestia formy (pisemna), dostarczenia i terminu wypowiedzenia. Jeśli zachowasz warunki zapisane w kontrakcie, to absolutnie nie musisz nikomu nic tłumaczyć. Masz prawo zrezygnować z pracy. Tak samo jak pracodawca może zrezygnoważ z Twoich usług.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ktosienka » 4 lut 2013, 19:37 Re: Wypowiedzenie z pracy

Bardzo mi przykro z powodu Twojego wypadku I wszystkich jego konsekwencji.
Zgadzam sie z osobami , ktore wypowiedzialy sie wczesniej- nie powinnas miec formalnych przeszkod do zwolnienia sie z pracy.

Jesli nie znalazlas sobie jeszcze nowej pracy sugerowalabym Ci przemyslenie tej sprawy.
Jesli stres, trauma powypadkowa lub depresja nie pozwalaja Ci na dojazdy do pracy moze warto o tym porozmawiac z GP. Twoje zdrowie psychiczne jest pod taka sama ochrona jak fizyczne. Jesli GP uzna za stosowne moze zlecic Ci psychoterapie i/lub antydepresanty i dać zwolnienie lekarskie z pracy.
Wymowienie mozesz zawsze zlozyc. Zwykle korzystniej jest sie zwalniac jesli ma sie nowa oferte pracy.
Pozdrawiam

ktosienka
Stały Bywalec

Reputacja: 65
Poczciwy