Samotni faceci w Birmingham

Miłość, przyjaźń, nienawiść. Tutaj możesz wyrazić swoje emocje, napisać co czujesz....

KobietaPostNapisane przez arctica » 3 mar 2013, 10:27 Re: Samotni faceci w Birmingham

Witajcie Panowie i Panie! Jestem w UK czarty tydzień, forum czytuję od kilku miesięcy i przyznam, że to jedyny temat, w którym przeczytałam wszystkie posty :D Bardzo ciekawe są Wasze rozważania... Pozdrawiam

arctica
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kurier1111 » 3 mar 2013, 12:21 Re: Samotni faceci w Birmingham

arctica napisał(a):Witajcie Panowie i Panie! Jestem w UK czarty tydzień, forum czytuję od kilku miesięcy i przyznam, że to jedyny temat, w którym przeczytałam wszystkie posty :D Bardzo ciekawe są Wasze rozważania... Pozdrawiam

wiec moze tez dodasz cos od siebie ? zalozylem ten watek z ciekawosci,na to co kobietki mala w swych glowkach,oczywiscie nie myslalem,ze napisza mi wszystko :p aleeeee.. rozglos jakis jest ;)
kurier1111
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Amhali » 3 mar 2013, 12:34 Re: Samotni faceci w Birmingham

Pewnie wszystkiego nie napisaly jeszcze ;P

Amhali
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kurier1111 » 3 mar 2013, 12:36 Re: Samotni faceci w Birmingham

Amhali napisał(a):Pewnie wszystkiego nie napisaly jeszcze ;P

ciekawe czy napisza.. czekam :) czekamy :P
kurier1111
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 3 mar 2013, 12:46 Re: Samotni faceci w Birmingham

joannanobig5 napisał(a):o tym jak wazne dla niego jest jej samopoczucie , o tym,ze jest dla niej w stanie duzo zrobic itp. spotkanie sie skonczylo po ok 2 godzinach. dochodzila 19:00. poprosilam go by mnie odprowadzil do domu, mialam do przejscia ok 15 minut na pieszo. bylo ciemno,sobotni wieczori,grupki mlodziezy. nie lubie chodzic sama wieczorami bo nie czuje sie bezpiecznie. co uslyszalam? odpowiedzial,ze mnie nie odprowadzi bo....nie zna miasta!!! i ze jak mam blisko to cytuje - "jakos dojde". no ok, nie bede drugi raz prosic. wrocilam sama. nawet smsa nie wyslal, czy juz jestem w domu i wszystko ok. odezwal sie po 2 dniach kiedy sie znow spotkamy.
nie dopisalam. jak rowniez na dwa kolejne smsy. jak nie mogl sie wysilic na odprowadzenie mnie do domu to ja sie nie wysilalam na odpowiedz.

Może chłopak nie chciał Cię odprowadzać, bo uznał to za dwuznaczne? A jeśli piszesz że pisał że szanuje dziewczyny to nie chciał wylądować z tobą w łóżku na pierwszym spotkaniu?
Brak kontaktu w pierwsze dni po pierwszym spotkaniu jest zalecane nawet. Zdziwiłabyś się ile dziewczyn reaguje alergicznie na kontakt zbyt wczesny. Trzeba dać człowiekowi którego się poznało trochę czasu na ochłonięcie i ocenę czy chce się jeszcze zobaczyć.
Też poznałem kilka dziewczyn w internecie, i niestety, tylko podejście "na zimno", systematycznie, daje jakieś rezultaty. Zbytnie "hurra" spłoszyło nie jedną.

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez joannanobig5 » 3 mar 2013, 13:30 Re: Samotni faceci w Birmingham

jak ma sie propozycja zaproszenia do domu to propozycji wyrazonej jednoznacznie - odprowadz mnie kawalek do domu bo jest ciemno i nie czuje sie bezpiecznie chodzic sama o tej porze.
nie bylo wzmianki o zaproszeniu na kawe czy herbate a poza tym rozmawiajac ze mna przez ok 2 godziny i sluchajac co o sobie mowie mogl jasno wywnioskowac ,ze przygody mnie nie interesuja.
mysle,ze "prawdziwy" facet sam od siebie powinien zaproponowac dziewczynie odprowadzenie do domu wieczorem. wczesniej inni mnie odprowadzali czy to do domu czy na pociag i nie bylo to nigdy odebrane dwuznacznie,nie bylo proby wproszenia sie do mnie do domu a dla mnie to byl mily gest.
facet powinien dbac o kobiete, o jej poczucie bezpieczenstwa,samopoczucie.

uwazam,ze jesli facet juz na samym poczatku nie potrafi wykrzesac nic z siebie i zadac sobie nawet odrobinu "trudu" to dupa blada ze tak powiem. nie mowie,ze ma sie starac nie wiadomo jak czy zabiegac o wzgledy ,nie musi przynosic kwiatow na spotkanie czy placic za kobiete ale powinien byc sympatyczny,naturalny i dobrze wychowany - to moje staroswieckie poglady ale tego sie trzymam.
jesli po pierwszym spotkaniu ktos nie zrobi na mnie pozytywnego wrazenia to za kolejne ja z gory -nie, dziekuje.
uwazam,ze kobieta powinna znac swoja wartosc i wiedziec czego chce, miec jakies wymagania, oczywiscie niewygorowane ale jakies miec.
i czekac. cierpliwie czekac. jak to sie mowi - w morzu jest wiele ryb.

joannanobig5
Początkujący

Reputacja: 10
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kurier1111 » 3 mar 2013, 13:42 Re: Samotni faceci w Birmingham

sa ludzie i taborety,ale zeby krzeslem sie urodzic ? :D takie troszke glupie,zaslyszane kiedys,rozbawilo mnie do lez :D
kurier1111
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez S_T_E_F_F » 3 mar 2013, 13:49 Re: Samotni faceci w Birmingham

joannanobig5 napisała :
powinien być sympatyczny,naturalny i dobrze wychowany - to moje staroświeckie poglądy ale tego się trzymam.

I tak trzymać :-)
Ja nawet nie znając okolicy,poszedł bym odprowadzić, zawsze to okazja do dowiedzenia się gdzie mieszkasz i poznania/odkrycia kolejnego nieznanego rejonu ;-)
S_T_E_F_F
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dagus » 3 mar 2013, 14:29 Re: Samotni faceci w Birmingham

Tak racja kobiety jeszcze Wszystkiego nie napisały. Od czego by zacząć Panowie? Jest tyle rzeczy...
Jak już ktoś wcześniej stwierdził fakt-każdy nie ważne czy to chłopak czy dziewczyna chce się pokazać z jak najlepszej strony. Ktoś inny powiedzial że Anglia to nie jest najlepsze miejsce na miłość. Ja też tak myślałam 5lat temu ale wśród grona moich znajomych są związki które kwitną i oni poznali się tutaj, aż miło popatrzeć na nich. Co z osobami które do Polski nie chcą wracać tylko zostać tu na stałe? Mają pojechać tam i znaleźć miłość i wrócić tu spowrotem?
Trzeba czekać, ale ilez to mozna??

dagus
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez mam37 » 3 mar 2013, 14:47 Re: Samotni faceci w Birmingham

arctica, dziękujemy za zwrócenie na nas uwagi :)

Co do tegp co napisała koleżanka joannanobig5, że nie muszą nam kupować kwiatków i za nas placić to ja się nie zgadzam i mówe STOP :D Moja mama zawsze mówila że muszę mieć na kibelek i taxi wrazie wu
Panowie mają nas rozpieszczać kupować nam kwiatki perfumy zapraszać do knajpki nosić na rączkach otwierać nam drzwi odprowadzać do domu zaskakiwać i kochać !!! :oops:
Nie odprowadzenie Kobiety i nie zatroskanie się o to czy jest bezpieczne jest nie taktem i gburstwem :roll:
zgadzam sie z koleżankom że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne
Panowie maja bardzo duze pole do popisu wystarczy tylko tego chcieć a uważam że jak im zależy to potrafią góry przenosić

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bawa31 » 3 mar 2013, 14:59 Re: Samotni faceci w Birmingham

mam37 napisał(a):Panowie maja bardzo duze pole do popisu wystarczy tylko tego chcieć a uważam że jak im zależy to potrafią góry przenosić

Właśnie koleżanko, jak im zależy i to samo dotyczy nas, kobiet. Powstaje pytanie: Co zrobić, żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce? :lol:

Dodano: -- 3 mar 2013, o 15:07 --

mostovoi napisał(a):bajkopisarze tak samo mezczyzni jak i kobiety tutaj:D kazdy przedstawia sie w jak najlepszym swietle

Czy ty wiesz ile kosztuje zachodu udawanie kogoś kim się nie jest i podtrzymywanie takiego wizerunku przez jakiś tam czas? Gdzieś tam wcześniej napisałam, że prawda zawsze wyjdzie na jaw, więc po co okłamywać kogoś i siebie?
Reasumując najlepiej być szczerym od początku, naturalnym. Mówią, że każda potwora znajdzie swego amatora i dotyczy to nie tylko wyglądu zewnętrznego. Chcesz mnie takim/ką jakim/ką jestem to super a jeśli nie to daj sobie spokój i poczekaj na swój ideał.
Ostatnio edytowano 3 mar 2013, 15:23 przez bawa31, łącznie edytowano 1 raz

bawa31
Stały Bywalec

Reputacja: 35
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez dagus » 3 mar 2013, 15:15 Re: Samotni faceci w Birmingham

To takie trochę jak z bajki czy serialu romantycznego że Panowie mają nas rozpieszczac, zapraszać do knajpki, kupować perfumy itp. Mało realne ale czasami się zdarza. Takiego faceta to ze świeczka trzeba szukać

dagus
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 3 mar 2013, 15:36 Re: Samotni faceci w Birmingham

Ok. Jesli ktos uwaza ze naleza mu sie kwiatki, prezenty itp dlatego ze jest kobieta to niech chociaz udaje ze tak nie uwaza i ze te holdy robia na niej wrazenie ;-)
Mysle ze obie plcie powinny byc ostrozne z przyjmowaniem i dawaniem, zeby potem nie bylo watpliwosci czy bylo sie zdobyta, czy po prostu zakupiona..

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez samotny » 3 mar 2013, 15:39 Re: Samotni faceci w Birmingham

kurier1111 napisał(a):
Amhali napisał(a):Pewnie wszystkiego nie napisaly jeszcze ;P

ciekawe czy napisza.. czekam :) czekamy :P

Internet nie ma tyle pojemności by pomieścić cała prawdę o kobietach :)

samotny
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez mam37 » 3 mar 2013, 15:51 Re: Samotni faceci w Birmingham

nie wiem czy słyszeliście o ksiązce ktora napisał pewnien amerykanin chyba
ksiązka miala tytuł ;; co mężczyzni wiedzą o kobietach:: a w srodku były puste kartki hahhaha

stała sie hitem i sprzedawała sie w nie samowitych ilośćiach
Po drugie mężczyzni też nie sa wcale taką otwarta księga i nadążyć za nimi to też jest sztuką
co do udawania to po co ?
Zawsze każdej Pani jak i Panu drobny prezencik nie na urodziny czy walentynki taki od bo mam ochote sprawi uśmiech na buzi
-eMPe-, napisał Mysle ze obie plcie powinny byc ostrozne z przyjmowaniem i dawaniem, zeby potem nie bylo watpliwosci czy bylo sie zdobyta, czy po prostu zakupion
nie mówie tu o kupowaniu aut czy domów a kwiatku czy perfumie a tym raczej ciężko kupić kobietę bo to nie są żadne wartości stałe a jak facet uważa ze nie kupuje kwiatków czy perfumiku bo ją tym kupi to uważam że poprostu ject chciwy lub go na to nie stac
swoją drogą nie ma nic gorszego niż skąpy facet
co do mężczyzn uważam ze jest ich bardzo wielu co lubia swojej Pani dogadzac i nie trzeba szukać ze swiaeca wkolo mnie jest pełno Panów ktorzy dbaja i dogadzają swoim Paniom
Porostu nie można być egoistą myślę że jeśli facet kocha swa wybranke to sobie z ust odejmie by jej dogodzić :))))

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona