Kupno taxu bez ubezpieczenia

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez ona79 » 23 mar 2013, 08:17 Re: Kupno taxu bez ubezpieczenia

Zaczęły się spory,co która poczta akceptuje :D. AdamBoltryk,zapomniałam napisać,że oczywiście chciałam kupić przez internet,3 lata temu nie miałam z tym problemu,2 lata temu kupiłam na poczcie(miałam wtedy piękną polisę w ręku)w zeszłym roku po dyskusjach na poczcie,chciałam kupić prze internet,ale potrzebny był numer,który jest w liście,który co roku wysyła Dvle.Dziwnym trafem ja takiego cuda wcześniej nie dostałam-Dvle o mnie zapomniało,czy jak? :D.Czy Wy dostajecie taki list co roku,z ich magicznym numerem?.Pytam poważnie.Apropo Motu-musi być. :grin:

ona79
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez magiera23 » 23 mar 2013, 09:11 Odp: Kupno taxu bez ubezpieczenia

z calej tej rozmowy wynika ze na kazdej poczcie jest inaczej..

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
magiera23
Raczkujący

Reputacja: 14
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 23 mar 2013, 11:16 Re: Kupno taxu bez ubezpieczenia

ona79 napisał(a):(...)chciałam kupić prze internet,ale potrzebny był numer,który jest w liście,który co roku wysyła Dvle.Dziwnym trafem ja takiego cuda wcześniej nie dostałam-Dvle o mnie zapomniało,czy jak? :D.Czy Wy dostajecie taki list co roku,z ich magicznym numerem?.Pytam poważnie.Apropo Motu-musi być. :grin:

Tak, za każdym razem, jakis miesiąc przed "wyjściem" taxu dostaję list z DVLA przypominający o TAXie, możliwych formach/sposobach uiszczenia i w tym liście jest podany numerek potrzebny do internetu.
Może przychodzi Ci na poprzedni adres? :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez VA » 23 mar 2013, 13:11 Re: Kupno taxu bez ubezpieczenia

ona79 napisał(a):chciałam kupić przez internet,3 lata temu nie miałam z tym problemu,2 lata temu kupiłam na poczcie(miałam wtedy piękną polisę w ręku)w zeszłym roku po dyskusjach na poczcie,chciałam kupić prze internet,ale potrzebny był numer,który jest w liście,który co roku wysyła Dvle.Dziwnym trafem ja takiego cuda wcześniej nie dostałam-Dvle o mnie zapomniało,czy jak?

Odkąd zacząłem korzystać z tego serwisu on-line nic się nie zmieniło i nadal nie trzeba mieć listu od DVLA żeby kupić Tax Disk na ich stronie. Można zamiast tego wykorzystać numer rejestracyjny pojazdu oraz numer referencyjny V5C. (jak wyraźnie widać na print screen'ie który właśnie zrobiłem)
Załączniki
Untitled.jpg
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

Poprzednia strona