Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 27 mar 2013, 20:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dla wszystkich ciezarowek :)
Najserdeczniejsze życzenia Zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
Smacznego jajka, mokrego dyngusa,
także odpoczynku w rodzinnym Gronie życzy ...Roza

Dodano: -- 27 mar 2013, o 21:22 --

Dla wszystkich ciezarowek :)
Najserdeczniejsze życzenia Zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
Smacznego jajka, mokrego dyngusa,
także odpoczynku w rodzinnym Gronie życzy ...Roza
rozyczka30
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ktosienka » 27 mar 2013, 21:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ona - mam cesarke dzien pozniej! Z gg nie kozystam, ale jakbys chciala pogadac, to napisz mi na priv swoj telefon, moge do Ciebie oddzwonic (ale nie wczesniej niz jutro wieczorem). Na procedurach NHS nie znam sie zbytnio, wiec raczej Ci nie doradze, Niemniej jestem pewna, ze zmiana miejsca zamieszaknia w zaawansowanej ciazy i idaca za tym zmiana szpitala raczej nie sa nie spotykanym problemem. Sproboj zapytac swoja polozna. Moze Agg tez cos podpowie w tej kwestii?

Rozyczka za zyczenia dziekuje i tez swoje dolaczam:
Niech sie nam wszystkie kurczaki bezpiecznie powykluwaja, pozostawiajac pisanki piekne i nie zniszczone!

ktosienka
Stały Bywalec

Reputacja: 65
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez to_ja » 27 mar 2013, 23:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodzily - czy jest cos o czym nie pomysleliscie ze moze sie wam przydac w szpitalu? Za 6 dni mam termin porodu, spakowana jestem juz od ponad 2 tygodni ale ciagle mysle co jeszcze ze soba zabrac? Moze jest cos o czym nie wspominaja na stronach poswieconych ciazy czy na szkolach rodzenia. - Listy ze szpitala nie dostalam ;(

to_ja
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ktosienka » 28 mar 2013, 19:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja z tych ktore temat teoretycznie tylko rozpracowuja.
Po przestudiowaniu wielu roznych list szpitalnych zapadly mi w pamieci dwie dosc zaskakujce, ale pewnie przydatne rzeczy:
woda mineralna w sprayu , jesli planujesz naturalny porod, i zatyczki do uszu na wypadek gdybys musiala zostac na noc w szpitalu.

Do ktorego ze szpitali pakujesz swoja torbe?

ktosienka
Stały Bywalec

Reputacja: 65
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agg » 28 mar 2013, 20:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ona86zlbn, wciaz mozesz rodzic w Coventry (swoja droga ladna tam porodowke maja :D ) bo jestes tam "zabukowana" jesli to byl szpital Twojego wyboru. Jednak jak juz sie przeprowadzisz to biegiem do przychodni sie zarejestrowac i powiedziec, ze sie przenioslas, zaraz rodzisz i zeby poinformowac community midwives. Zreszta, przy wypisie beda sie pytac o Twoj adres, GP i gdzie bedziesz przebywac. Jak beda znali GP to i polozne zostana poinformowane. Tylko nie czekaj z tym do ostatniej chwili, bo powoduje to niezle zamieszanie.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 28 mar 2013, 21:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, masz ochote zwiedzic ja jeszcze raz? :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 28 mar 2013, 21:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, a co spodziewasz sie? :D
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 28 mar 2013, 22:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Poki co jeszcze nie, ale moge sie nad tym zastanowic ;)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ona86zlbn » 28 mar 2013, 23:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dzieki przenosze sie w nastepnym tygodniu. Ide jeszcze we wtorek do swojego gb do midwife ale wcale nie w cov a w warwick mialam rodzic.. br... podpowiedzcie jak bede mieszkac w okolicy handsworth to do ktorego szpitala jechac rodzic czy nie sugerowac sie gdzie blizej plisssss poradzcie cos no skoro wiecej niz jeden szpital to mozna cos wybrac?
ona86zlbn
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 29 mar 2013, 09:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

[b]ona86zlbn[/bnajblizej to chyba city hospital. musisz jednak zglosic sie tam wczesniej z informacja na kiedy masz termin i czy bedziesz mogla tam rodzic. wygooglaj sobie adres do antenatal clinic i zadzwon.
w okolicach to chyba jeszcze sandwell.
Twoja obecna polozna tez powinna wiedziec co masz zrobic i Cie pokierowac.
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ona86zlbn » 29 mar 2013, 13:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ok a jesli chodzi o ,,obsluge'' gdzie lepiej rodzic?
ona86zlbn
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 29 mar 2013, 15:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ona86zlbn, Wiesz jak to sie mowi"wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" Dla jednych dany szpital jest super a dla drugich wrecz przeciwnie,uwazam,ze to w duzej mierze zalezy na jaka zmiane sie trafi.Ja drugi raz bede rodzic w Heartlands Hospital,nie jest tam moze idealnie,ale juz go znam, a poza tym nie mam wiekszego wyboru, bo tam przewaznie kieruja ciaze podwyzszonego ryzyka,ponoc maja najlepszych specjalistow,a dla mnie to sie najbardziej liczy.

Jak tam Dziewczynki przygotowania do swiat? Ja nie moge za nic sie zabrac bo wszystkie zapachy wciaz mnie draznia :x Cholerka a juz powinny minac te doilegliwosci i martwi mnie to ze zamias powoli tyc chudne :(
Nie wiem czy jeszcze tu zajrze przed swietami,wiec juz teraz zycze Wam wszystkiego co najlepsze,by nasze wszystkie kruszynki zdrowo na swiat poprzychodzily i byly dla nas radoscia w tym szarym zyciu.No i oczywiscie smacznego jajka i bardzo mokrego dyngusa :P
ktosienka, Fura wyrypista,kurcze moze i ja zamiast tamtego wozka na taka sie skusze :) Super jest.
Dalijka
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 29 mar 2013, 16:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Aby zobaczyć całą treść musisz być zalogowany i posiadać co najmniej 3 posty na forum.

Ja tez rodze (tz.cesarke)w Heartland Hospital bo mam najblizej.Ciekawe ile przed terminem uzgodnia .
Czy to sie z midwife zalatwia czy bezposrednio ze szpitalem-jezeli chodzi o termin?
Co do tycia na poczatku przytylam teraz troszke jade w dol hm...
Na swieta robie tez bigos poniewaz mam takiego smaka juz od jakiegos czasu ze ho ho ;)
Pozdrawiam Was
rozyczka30
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 29 mar 2013, 16:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

rozyczka30 napisał(a):Ciekawe ile przed terminem uzgodnia .
Czy to sie z midwife zalatwia czy bezposrednio ze szpitalem-jezeli chodzi o termin?

na spotkaniu z konsultantem. jesli z gory jest zalozone/postanowione, ze bedziesz miec cc, to juz po 30 tc mozna. wszystko zalezy bezposrednio od szpitala i ich "policies and procedures". na ok 2 tyg przed operacja bedziesz miec tez spotkanie, na ktorym wszystko Ci wyjasnia, podpiszesz "zgode" na operacje, jak rowniez zbadaja w kierunku nosicielstwa MRSA - gronkowca (wymaz z nosa i pachwin).
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 29 mar 2013, 17:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziekuje :) agg moje cc mam juz uzgodnione to bedzie 3 cc.
rozyczka30
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona