Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 8 kwi 2013, 21:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

greyeyes--- najlepiej sie przypominac ja jestem w 17 tyg I raz widzialam sie z midwife.Musialam zaapelowac gdzie indziej I nawet skan bede miec robiony w odstepie 2 tyg(tz 11 I 26 kwietnia ;).Moim zdaniem trzeba sie przypominac.
rozyczka30
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 10 kwi 2013, 11:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej mam takie pytanko odnosnie lozyska przodujacego. Troche na ten temat czytalam staram sie nie panikowac, jednak ciekawi mnie czy ktoras z Was miala z tym problem i jak ogolnie przebiegala u was ciaza do porodu? Wiem ze jest mozliwosc ze wszystko sie unormuje bo jestem dopiero w 20 tygodniu. Przy jakim kolwiek plamieniu lub krwawieniu prosto do szpitala. Mam kolejny scan okolo 36 tygodnia i jak sie nic nie zmieni to cesarka.
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bham* » 10 kwi 2013, 13:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek- u mnie tez stwierdzili ze jest lozysko przodujace ok 24tyg. (dokladnie niepamietam ) ;) , jutro mam skan jestem w 32 tygodniu, wiec sie okaze czy sie cos zmienilo czy nie i bedzie cesarka. zazwyczaj lozysko przesuwa sie kiedy rosnie ci brzuch. zawsze trzeba miec nadzieje ze bedzie dobrze. Wczesniej ok.20 tyg. mialam krwawienie i stwierdzili ze to dlatego ze lozysko jest zbyt nisko...od tamtego momentu nic sie niedzieje. Jutro jak bede cos wiedziala to napewno napisze...

Nie ma co sie martwic na zapas wiem ze to ciezko. bo sama sie martwie i czesto tez szukam jakis slow otuchy na forum...ale zawsze trzeba myslec pozytywnie wiec 3mam kciuki:) ty odpoczywaj duzo nie podnos nic ciezkiego i uwazaj na siebie a bedzie dobrze :)

bham*
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 12 kwi 2013, 13:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Po moim ostatnim maciezynskim wrocilam do mojej pierwszej pracy jaka mialam w UK czyli domu starcow. Jest to bardzo wygodne przy moim synku i nie musze go dawac do przedszkola. Nie jest lekko ale robie tylko 2 nocki po 12 godzin na tydzien. Odkad wiedza ze jestem w ciazy to ze strony menadzerki nie wiele sie zmienilo bo ja nie chce robic dniowek. Natomiast ludzie z ktorymi pracuje bardzo mnie odciazyli. W zasadzie to niczego nie podnosze i nie przesowam itp. Dlugo nie musze byc na noga pare godzin wieczorem i nad ranem. Poza tym zostalo mi jeszcze tylko 6 tygodni bo biore wczesniejszy maciezynski z urlopem.
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez to_ja » 12 kwi 2013, 17:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

greyeyes,
ja tez pracowalam przed porodem w fabryce. na maciezynski poszlam 4 tygodnie przed terminem porodu. stanowiska mi nie zmienili ale wspolpracownicy odciazali mnie z co ciezszych zajec, tak samo jak Anek prawie niczego nie podnosilam czy przesowalam, dostalam krzeslo i siedzialam na nim pracujac nawet po 11 godzin (pracowalam po 8-11 godzin, zalezalo od zmiany)
moj synek ma juz 12 dni. z wagi 2.41 (najnizszej w 5 dniu) przybral tylko do 2.48. Po malu nam to idzie.

to_ja
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 12 kwi 2013, 19:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

greyeyes napisał(a):łożysko przodujące to całkiem normalna rzecz w ciązy.. dzieciątka zazwyczaj rodza się zdrowiutkie:)

nie tak do konca...
na tym etapie jest ok, ale lozysko przodujace w ostatnich tygodniach ciazy grozi tym, ze ono wlasnie pierwsze sie urodzi, a plod tego nie przezyje. dlatego robi sie pozniejsze usg dla sprawdzenia. jesli nie przesunelo sie, wykonuje sie cc.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bham* » 13 kwi 2013, 09:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

tak jak juz pisalam wczesniej mialam lozysko przodujace, w czwartek bylam na sprawdzajacym USG i wszystko jest w normie, ale ja i tak zdecydowalam sie na cc. za 2 moze 3 tygodnie mam spotkanie z moim lekarzem zeby ustalic termin.

narazie niemasz sie co martwic tym lozyskiem..bedzie dobrze ;)

bham*
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 13 kwi 2013, 09:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Wydaje mi sie ze nie ma sensu chodzic prywatnie, nie w tym kraju to nie Polska. Poprostu jak wszystko bedzie ok do kolejnego scanu to super tylko czekac. Jak okaze sie ze ciagle lozysko jest nisko to cesarka. Chyba nie wiele da ciagle sprawdzanie tylko czlowiek sie bedzie bardziej stresowal. POZDRAWIAM
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 13 kwi 2013, 17:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mam nadzieje, ze ktosienka sie nie pogniewa jesli poinformuje obecne tu grono, o tym ze wczoraj sie rozpakowala i zostala mamuska :grin: :roza:
Gratulacje i czekamy na opowiesc o pierwszych wrazeniach ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 13 kwi 2013, 18:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

gratuluje ktosience , ale fajnie ma ze tuli juz maluszka
Dalijka
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 13 kwi 2013, 21:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Gratulacje dla Ktosienki :!: zazdroszcze, ze juz sie wypakowala. Ja ciagle czekam i musze powiedziec, ze juz sie nie moge doczekac i teraz to mi sie naprawde dluzy.
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 13 kwi 2013, 21:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Super gratulacje --ktosienka :grin:
rozyczka30
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bham* » 14 kwi 2013, 13:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Gratulacje -ktosienka , pozdrowienia:)

bham*
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 14 kwi 2013, 19:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Serdeczne gratulacje dla --ktosienki
Dużo zdrówka dla świeżo upieczonej mamusi i dzidzisia :roza:

Ela Eriska
Rozeznany

Reputacja: 31
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez to_ja » 14 kwi 2013, 21:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ktosienka -gratulacje

to_ja
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona