Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MężczyznaPostNapisane przez przemo35 » 21 lip 2013, 19:26 Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Witam mam taki problem zostal przyznany mi WTC dostalem decyzje platnosc mialem otrzymac 27 czerwca ale zostala zawieszona i przeslana do manual payment team w celu wykonania platnosci mieli na to 2 tygodnie tak poinformowal mnie menager.Czyli do 13 lipca mialem otrzymac platnosc na konto no i zaczely sie problemy to powiedzieli ze platnosc wyslana w poniedzialek ok czekalem czwartek powiedzial menager ze platnosc od nich wyszla w srode 17 lipca i ciagle nie maM jej na koncie dzwonie skladalem skarge juz nie wiem co robic codziennie slysze co innego rozmowy z menagerami nie pomagaja teraz twierdza ze od nich platnosc wyszla wiec nie wiem juz o co chodzi co zrobic jestem totalnie olewany czekam 23 tygodnie dostalem decyzje wiec co jest dlaczego nie dostalem tego co powinieniem i nie mowia ze cos tam nie tak tylko ciagle ze wyslane albo wydane a na koncie nic

Ma ktos moze jakies podobne doswiadczenia prosze kazda informacja wazna

przemo35
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Mirella21 » 21 lip 2013, 19:56 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Witam

przemo35 nie denerwuj sie. poczekaj cierpliwie, a na pewno dostaniesz te pieniadze. jesli Ci sie naleza, a zapewne tak, skoro dostales decyzje, to spalca Ci od daty zatwierdzenia Twojego wniosku. hmm 23 tygodnie to bedzie niezla sumka. nie denerwuj sie. bedzie ok

Pozdrawiam

Mirella21
Raczkujący

Reputacja: 24
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 21 lip 2013, 20:03 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

No tylko z chwilą kiedy poprawi się sytuacja finansowa trzeba sumkę oddać.Może coś pokręcili z numerem konta.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Mirella21 » 21 lip 2013, 20:17 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Darwas z chwila kiedy ''poprawi sie sytuacja'', przemo35 da znac i przestana wyplacac wtc,a co za tym idzie, nie bedzie trzeba niczego oddawac

Pozdrawiam

Mirella21
Raczkujący

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 21 lip 2013, 20:40 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

No to się zdziwisz czy nie trzeba.Kto takie głupoty opowiada że nie trzeba oddać.Kolega teraz zgłosił i musiał zwrócić ponad 300 funta co prawda rozłożyli mu to,ale to jest pikuś do tego co moi znajomi angole mają odać prawie 5000.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez przemo35 » 21 lip 2013, 20:52 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Numer konta sprawdzany w piatek poinformowano mnie za pieniadze wyszly od nich.Najdziwniejsze jest to ze nikt nie moze lub niechce tej sytuacji wytlumaczyc.

Juz chyba nic mnie tu nie zaskoczy

przemo35
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 22 lip 2013, 05:48 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Lepiej zapytaj NA jakie konto wysłali...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Mirella21 » 22 lip 2013, 08:47 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Darwas moze zle zrozumiales swoich angielskich kolegow ? musieli dlugo pobierac ten WTC nie majac do tego uprawnien. przeciez co roku pytaja o zarobki i srednia ilosc godzin przepracowanych w minionym roku. powinno byc minimum 30h na tydzien i nie mozna przekroczyc okreslonej kwoty. jesli sie nie spelnia tych warunkow to WTC jest wstrzymywane, ale moze sie myle i teraz sa inne zasady :)

Pozdrawiam

Mirella21
Raczkujący

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 23 lip 2013, 07:45 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Sam muszę oddać za WTC £2000 i tylko czekam na papiery potwierdzające. Okazało się że zniknęła gdzieś jedna z moich aktualizacji jak zmieniłem pracę na lepiej płatną.
Niby jest że coś przyjętę, ale Pani pomyliła się wpisując cyfry i nie wiedzą kto popełnił błąd. Niestety wine zrzucili na mnie że niedopilnowałem, co poniekąd jest racją, bo powinienem na bieżąco dzwonić i pytać czy wszystko mają (niestety miałem okres kiedy zmieniałem pracę co 2 tygodnie przez 3 miesiące i po każdej zmianie czekała mnie wizja spędzenia przynajmniej dziesięciu minut słuchając oczekującej muzyczki na linii).
Nie ma co się wkurzać i czekać, lepiej zadzwonić i dokładnie popytać
edmun
Stały Bywalec

Reputacja: 48
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 23 lip 2013, 10:49 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

edmun napisał(a):(...) lepiej zadzwonić i dokładnie popytać

Nigdy w życiu. Lepiej wysyłać listy polecone najlepiej z potwierdzeniem odbioru. Telefon jest wygodny choć czasem wkurzający :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez sadifanka1 » 25 lip 2013, 17:45 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

Dear Sir /Madam
In connection with my tax credits claim i would like to ask about my payment.
I applied for tax credits .....(data) I received a letter from .... with information that im entitled to tax credits and my payment date is 27th of June. Unfortunely i didnt receive any payment. Please inform me about reasons of this situation.
Yours Sincerely
Przemyslaw

Przemek polecony im wyslij mają obowiązek odpowiedzieć na każdy list w ciągu bodajze 30dni znając życie nie chcąc ci odpisywać, poprostu wyslą ci pieniądze

Dodano: -- 25 lip 2013, 17:46 --

to tak podstawowo napisane ale mniej wiecej w gaszczu biurokracji tutejszej ujdzie:)

sadifanka1
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez oliwka_26 » 25 lip 2013, 18:15 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

jesli dalej nie dostaniesz odpowiedzi, podejdz do Citizens Advice Burea lub neighbourhood office - wczesniej umow sie na wizyte 0121 303 1111. wez ze soba listy jakie dostales z revenue i oni powinni Ci pomoc i zadzwonic w Twoim imieniu do nich.

oliwka_26
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sadifanka1 » 25 lip 2013, 19:49 Re: Working Tax Credit Problem Z Platnoscia

podobno dobre biuro CAB jest w centrum Ja zawsze korzystam z http://www.legislation.gov.uk/ przepisy aktualizowane na biezaco

sadifanka1
Początkujący

Neutralny