Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Steinik » 16 sie 2013, 09:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kruszyna23 ja mam podobnie...we wtorek mialam wizyte u poloznej i ona mowila ze tak sie czasem dzieje...u mnie jest brzuch dosc nisko..czasem bol po przejsciu kilku metrow..mam odciazac macice lezac z poduszka pod dupka. :roll: .i faktycznie troche pomaga.
u mnie 26tc sie zacznie.
eh byle do listopada......
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 16 sie 2013, 11:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kruszyna23, normalne :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agnieszkapolonia89 » 18 sie 2013, 12:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hejka.. według mnie opieka lekarska jest zalezna od tego jak trafisz.. ja nie mam najlepszej ..za to moja kolezanka miala mifdwife która była pod fonem 24 godziny na dobe i wysyłała ja co tydzień na rózne badania( koleznka miala wszystko wporzo przez całą ciąże nie miala żadnych złych wyników )
Poród miała kilkugodzinny w szpitalu gdzie miała wzorową opiekę.. są osoby które też narzekały także wszystko zalezy od tego jak trafisz a ja zycze wam wszystkim kobitkom żebyście trafiały dobrze:):):) i zeby wasze opinie też były dobre:)

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 18 sie 2013, 13:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej a ja zapytam ponownie czy ktoras z was rodzila ze znieczuleniem zewnatrzoponowym ???Bo mam pare pytan odnosnie tego znieczulenia co prawda mam jeszcze duzo czasu ale chcialabym podpytac sie kogos kto rodzil z tym znieczuleniem .Z gory dziekuje za odpowiedzi mam nadzieje ze tym razem ktos mi odpowie pozdrawiam

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 18 sie 2013, 18:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

julka030308, witaj.Ja niestety nie pomogę Ci,pierwszy poród miałam cesarkę pod narkozą,drugi raz chciałam tylko tlen,wystarczył.

Ela Eriska
Rozeznany

Reputacja: 31
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 19 sie 2013, 10:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ela Eriska ,dzieki za odpowiedz ja dwa porody mialam naturalne i bez znieczulenia a teraz tak sobie czytam na temat znieczulenia ale pomyslalam ze lepiej spytac kogos kto je mial.Dzieki ci za odpowiedz pozdrawiam

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 20 sie 2013, 15:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam
Dawno nic nie pisalam,a teraz pisze bo chce sie pochwalic narodzinami mojego synka :grin: Urodzil sie troche przed terminem tak mu sie na swiat spieszylo,a dokladniej 14 sierpnia o godzinie 3.15 nad ranem :) Z waga 2.300 i 49cm dlugi taki maly wieki czlowiek.Lezal troszke w inkubatorku,ale dzis juz wyszlismy do domu ladnie przybiera na wadze straszny glodomor z niego.Porod mialam blyskawiczny od pierwszych skurczy do narodzin niecale 6 godzin,w gole sie nie nameczylam,takiego porodu zycze kazdej przyszlej mamie :) A synkowi dalismy na imie Adam,proste imie i jednakowo brzmi czy to w polskim czy angielskim jezyku.
Powodzenia ciezaroweczki :wink:
Dalijka
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 20 sie 2013, 20:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dalijka, serdeczne gratulacje :roza:

Ela Eriska
Rozeznany

Reputacja: 31
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ktosienka » 20 sie 2013, 20:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dalijka, dolaczam sie do gratulacji!!!
Mam nadzieje, ze udaje Ci sie choc troche wyspac

ktosienka
Stały Bywalec

Reputacja: 65
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agg » 20 sie 2013, 20:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dalijka, gratulacje! :roza:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 21 sie 2013, 07:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

DalijkaAle niespodziankę Ci zrobił synuś, gratuluję małego skarbu i dużo zdrówka i snu dla Was...
julka030308, Ja rodziłam pierwsze dziecko ze znieczuleniem zewnątrz-oponowym , jak co to pytaj śmiało.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez korbobor » 21 sie 2013, 07:40 Odp: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dalijka gratuluję i życzę dużo zdrowia i przespanych nocy :-)

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Steinik » 21 sie 2013, 09:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dalijka gratuluje!!i zazdroszcze juz;) ehhh ja jeszcze do listopada bujaneczka....

mam pytanko...w jakim proszku pierzecie ciuszki malucha na poczatek?bo rozgladam sie za jakims...i jak narazie mi tylko ten fairy wpadl..macie jakies typowe proszki dla malucha?co polecacie?gdzies ze nie uzywa sie plynow do plukania...
z Torpedka uzywalam Jelpa,ale to tylko dlatego ze dostalam w ''prezencie''znajomy zalatwil wielki wór,ktory na kilka miesiecy starczył....no ale to w PL...

pozdrowionka
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agnieszkapolonia89 » 21 sie 2013, 13:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej kobity powiecie mi coś moze o znieczuleniu epidural..czytałam że mozna sobie je wybrac podczas birth plan. Czy rzeczywiście to znieczulenie jest takie groźne i czy rzeczywiście potem tak bardzo mocno bolą plecy nawet ok 1,5 roku???i czy znacie jeszcze jakieś inne znieczulenia???? i jak one działaja??? i które jest najlepsze...boje się bólu jak nie wiem- moja koleznaka rodziła 29 godzin..to masakra dopiero przez tyle godzin boli:////...

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 21 sie 2013, 15:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja mam jeszcze tydzien do terminu, druga ciaza. Przyznam sie szczerze ze mam rowniez teraz wiekszego pietra jak za pierwszym razem. Kazdy mowi a za drugim razem jest latwiej. W moim przypadku raczej nie, wlasnie dlatego ze wiem czego sie spodziewac i jaki to jest bol. Za pierszym razem dzieki nie widzy chyba troche latwiej mi bylo przynajmniej na poczatku. Co do znieczulenia (epidural) mam troszke mieszane uczucia. Wiele moze byc po nim efektow ubocznych oczywiscie nie zawsze. Bole plecow i migreny ktore maga sie ciagnac w nie skonczonosc. Wiekszosc osob jakie znam narzeka i troche zaluje ze sie zgodzily na to rozwiazanie. Czasami jednak nie ma sie wyboru jak w przypadku cesarki. Pozdrawiam
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona