Kupno ziemi w uk

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez michalwl82 » 27 gru 2013, 15:24 Kupno ziemi w uk

Witam wszystkich :)
Jak w temacie od niedawna interesuje sie kupne ziemi w uk a dokładniej Staffordshire i okolice.Zapewne nie jedna osoba o tym myślała i możne założymy watek i pomożemy sobie wszyscy i wyjaśnimy zasady kupna ziemi i rozpoczęcia budowy własnego domku.Wiem juz jedno ze jest to całkowicie inaczej niz w pl sa tu wiele dziwnych (jak dla nas ) pozwoleń i ograniczeń .Planuje wybrać sie do jakiejś firmy która zajmuje sie sprzedażą ziemi by mi to ciut wyjaśniła . A możne już ktoś z was to przerabiał i możne jakoś podpowiedzieć co i jak wygląda. Być może jest ktoś kto jest w tracie budowy domku to sie podzieli informacjami.Pozdrawiam

michalwl82
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ludzik50 » 28 gru 2013, 18:02 Re: Kupno ziemi w uk

michal- niejedna myślała i szybko rezygnowała- w Anglii dochodzi do takich paradoksów że sama ziemia kosztuje niewiele mniej niż dom, więc się nie opłaca. Tu znalazłem jakąś pierwszą-lepszą stronkę- zerknij sobie:
http://www.primelocation.com/for-sale/l ... rce=refine

ludzik50
Rozeznany

Reputacja: 38
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez michalwl82 » 28 gru 2013, 19:52 Re: Kupno ziemi w uk

Tu sie mylisz kolego nie jest tak droga tera nie mam czasu a pozniej podeśle linki.A kupno domku 4 sypialnego wolno stojącego to większy koszt jak kupno ziemi i samemu budowa.tak na tej stronie to sporeawe ceny ale to birmingham i okolice , dzis coś podeśle tam gdzie mnie to interesuje

michalwl82
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ludzik50 » 28 gru 2013, 20:01 Re: Kupno ziemi w uk

michal- ok, ja się kłócić nie zamierzam bo tematu nie zagłębiałem na tyle, ale mam koleżkę co chciał sobie postawić tu domek na 'wzór polski' i mówił, że ceny ziemi w UK są z kosmosu (nie opłaca się ). Nie zamierzam Cię zniechęcać, ale tak 'na chłopski rozum' -zobacz ile ludzi się pobudowało samemu w Polsce, a ilu w Anglii (wg moich spostrzeżeń- 50% znajomych w Polsce i....nikt w Anglii- z czegoś to wynika, nieprawdaż?)
Druga sprawa- zauważ, że gdy kupujesz teraz np. nowy dom to ogródeczek ma '2 metry kwadratowe'-z czegoś to wynika- nieprawdaż?
Ale linki z chęcią poprzeglądam jak podeślesz :)
Pozdrawiam!

ludzik50
Rozeznany

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Alzak » 28 gru 2013, 20:23 Re: Re: Kupno ziemi w uk

ludzik50 napisał(a):michal- ok, ja się kłócić nie zamierzam bo tematu nie zagłębiałem na tyle, ale mam koleżkę co chciał sobie postawić tu domek na 'wzór polski' i mówił, że ceny ziemi w UK są z kosmosu (nie opłaca się ). Nie zamierzam Cię zniechęcać, ale tak 'na chłopski rozum' -zobacz ile ludzi się pobudowało samemu w Polsce, a ilu w Anglii (wg moich spostrzeżeń- 50% znajomych w Polsce i....nikt w Anglii- z czegoś to wynika, nieprawdaż?)
Druga sprawa- zauważ, że gdy kupujesz teraz np. nowy dom to ogródeczek ma '2 metry kwadratowe'-z czegoś to wynika- nieprawdaż?
Ale linki z chęcią poprzeglądam jak podeślesz :)
Pozdrawiam!

Bo w PL ludzie wiedza co zrobic i gdzie wszystko sie zalatwia.

Idzie znalezc fajne kawalki ziemi za odpowiednia cene ale to nie jest najwiekszym problemem w wybudowaniu domu...

Alzak
Zadomowiony

Reputacja: 55
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez ludzik50 » 28 gru 2013, 20:39 Re: Kupno ziemi w uk

Alzak- co zrobić i gdzie się wszystko załatwia to przecież żadna tajemnica ,informacje są powszechnie dostępne, problemy to właśnie głównie cena (developerzy walczą o każdy kawałek) i z tego co wiem, nawet jak już kupisz kawałek ziemi ( i to brownfield- przekształcenie greenfield praktycznie niemożliwe) to i tak do wybudowania jeszcze długa droga -tu warto zerkąć w komentarze:
http://www.channel4.com/4homes/build-re ... e-08-06-03

ludzik50
Rozeznany

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez michalwl82 » 28 gru 2013, 21:20 Re: Kupno ziemi w uk

Zgodzę sie ze wszystkimi ze to trudno jest znaleźć cos ciekawego i tu sa rozne i dziwne prawa :( dla tego udam sie (mam nadzieje ze najbliższym czasie do firmy która zajmuje sie tym ).Ziemie w tych rejonach co bym był zainteresowany to sa ceny od 20 do 40tys.To nie jest tak jak w polsce ze kupujesz sobie 1000 czy 2 tys ziemi tu raczej kupisz 400m moze 600m po wyżej tego to sa drogie. Może to moje marzenie kto wie ale taki domek wolno stojący z ziemia ciut na około plus garaż to zaczyna sie od 200.000tys f .taki co bym chcial to 235tys ..Tu przyklad jednej ziemi o czym mowie

http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 28129.html
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 84458.html
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 34478.html

a w mym przypadku mogę kupić od Birmingham po okolice Staffordshire bo pracuje po środku :) tylko mogę sie mylić wiec udam sie do biura i dowiem sie co jak wygląda z pozwoleniami :) pozdrawiam

Dodano: -- 28 gru 2013, 22:26 --

znalazłem właśnie ciekawe forum na temat budowy domów

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/36/245 ... jemy-dom,0

A czas pokarze tyle lat jestem w uk ze pora na ostateczna decyzje ze przestać komuś nabijać kasę za wynajem pora swoje mieć :)

michalwl82
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ludzik50 » 28 gru 2013, 21:37 Re: Kupno ziemi w uk

michal- czy Ty czytałeś w ogóle opis do tych aukcji?
Pierwsza: 'The land would be ideal for someone that is looking for either additional storage for their vehicles or even someone that just wishes to have an additional garden or even an allotment.'
Druga- w sumie zero informacji o planach zabudowy, a ulica prawie dookoła...
Trzecia: 'Planning permission for a single dwelling was refused'

ludzik50
Rozeznany

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez michalwl82 » 28 gru 2013, 21:58 Re: Kupno ziemi w uk

a tu nie wiem jak przeszło mi kolo nosa!! Ale człowiek nie jest omylny :) wiem ze single to bylo na szybko co znalazłem, znajdę cos ciekawego to wkleję

Pierwsza: 'The land would be ideal for someone that is looking for either additional storage for their vehicles or even someone that just wishes to have an additional garden or even an allotment.'

michalwl82
Przyczajony

Neutralny