Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez sylwia8611 » 30 gru 2013, 20:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej przyszle mamy czy jest ktos z walsall, ja jestem tutaj nowa , termin porodu mam na 28 lutego czyli jeszcze jakies dwa miesiace i ciezko tak siedziec w domku, partner pracuje a ja nie znam tutaj nikogo aby sobie porozmawiac, bede miala cesarke :) pierwasza ciaze tez mialam po cc. pozdrawiam odezwijcie sie. ;)

sylwia8611
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ktosienka » 31 gru 2013, 07:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ela Eriska - gratulacje z okazji pierwszego tygodnia razem. Do spaceru to my gotowi jestesmy od przeszlo 8 miesiecy, Czekamy tylko na Wasz sygnal.

ania11981, thebestangel, sylwia8611- duzo zdrowia, uroczych kopniakow, malo bolu plecow, mdlosci i innych swinstw.

Dla niektorych z nas 2013 pozostanie tym magicznym rokiem, dla innych 2014 przyniesie duzo pozytywnych zmian. Wszystkim zycze jak najwiecej przespanych nocy w Nowym Roku.

ktosienka
Stały Bywalec

Reputacja: 65
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez thebestangel » 2 sty 2014, 12:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny :)
w koncu po wielkich bolach udalo mi sie dobic do mojej poloznej by zapytac czy tabletki na wymioty ktore przepisal mi doctor moge brac czy tez lepiej sobie jednak odpuscic I co sie dowiedzialam ?
mam sobie podejsc do apteki I zapytac w aptece ! normalnie kawal roku!
o tym ze dzialaja na centralny osrodek nerwowy w mozgu ,I sa podawane pacjentom przy leczeniu depresji ,chorob psychicznych a takze wymiotow I ze nie testowano ich na ciezarnych w zwiazku z tym nie wiadomo jaki moga miec wplyw na dziecko wiem z ulotki nie potrzebny mi pseudo "farmaceuta"
dziewczyny masakra! w poniedzialek wizyta u GP (innego niz ten co przepisal te tabletki ) mam nadzieje bedzie Pani doctor madrzejsza od poloznej
zapytalam tez polozna o badanie poziomu progesteronu I elektrolitow wiec powiedziala ze mam zapytac GP czy sa wskazania by to u mnie robic ! ze sie tak wyraze zygam od ponad trzech miesiecy I nie sa to typowe morning sicknes tylko po kilka a nawet kilkanascie razy dziennie a nawet w nocy a ta mi mowi o wskazaniach !
jedyne co mi powiedziala zrobic mocz bo jak bedzie zly to do szpitala trzeba .
Zalamka :(
thebestangel
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ania11981 » 2 sty 2014, 13:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

thebestangel, współczuję. Ja tutaj kompletnie nie rozumiem ich podejścia, jest conajmniej dziwne. Musisz wytrzymać kochana i obys trafiła na porządnego lekarza

ania11981
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 2 sty 2014, 14:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

heyy
thebestangel w pierwszej ciazy prawie przez caly czas wymiotowalam dalej niz widzialam...wyladowalam w szpitalu chyba w 5 miesiacu kiedy dosc dzo schudlam jakies 20 kg w dwa miesiace i odwodnilam sie i dostalam kroplowki troche mnie podniesli i pozniej znowu zyganko...nawet po czytsej wodzie...w szpitalu stwierdzilize to sa niepowsciagliwe wymioty ciezarnych''..dostalam czopki <dziwne nie;)na zyganko ;)> no ale pomoglo i koncwka juz troszke lepiej poszla..

co do mnie;)Maksymalny nie miesci sie prawie w foteliku ;)wczoraj skonczyl swoj pierwszy miesiac;) wazy kolo 6 kg.... :shock: :shock: :shock:
małżon sie smieje ze Maks jak koksu;)na proteinkach od małego puszki tylko wciaga i mase robi ;)))
u mni ejeszcze lekki niedowlad lewej strony,no i zostalo jeszcze 10 zastrzykow....ehh odliczam do konca bo brzuch koloru sliwki juz mam;)

mam pytanko do dziewczyn po CC...dostalyscie list ze szpitala z umowiona wizyta?kurcze neiwiem o co chodz mam wizyte na maja...nic nie pisze o co chodzi...
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez thebestangel » 2 sty 2014, 20:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Steinik
dokladnie to samo przeszlam w drugiej ciazy z cora 13 lat temu, niepowsciagliwe wymioty, w czwartym miesiacu w bardzo zlej kondycji szpital ,kroplowki ,czopki I po wymiotach a teraz meczarnia I jakos do nich nie dociera ze wymiotowanie non stop o kazdej porze dnia I nocy tez w 19 tyg to nie jest juz normalne :( do tej pory nawet grama nie przytylam ,schudlam ponad 5 kilo ,zawroty glowy I omdlenia :(

Steinik to juz miesiac minal? jak ten czas leci ,masakra :)ale dobrze ze maluch zdrowo rosnie a Ty powolutku dojdziesz do pelnej formy ,zycze Ci jak najszybciej :)
thebestangel
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez hienka » 2 sty 2014, 23:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Moje drogie

Za 7 tygodni rodze tzn mam termin :lol: . Zastanawialam sie nad porodem w wodzie. Czy ktoras z was taki miala. Prosze o porady i wskazowki typu co ze soba zabrac, jak to sie odbywa, w jakiej pozycji. Kazda rada jest cenna. Bede rodzila w City Hospital na Dudley Road w Bham.

Pozdrowienia dla was przyszle i obecne mamuski
hienka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ania11981 » 3 sty 2014, 11:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Steinik, powiedz co to za zastrzyki? Mam mieć cesarkę i trochę mnie przeraża wizja wbijania sobie igieł w brzuch :-S

ania11981
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 3 sty 2014, 13:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ania11981, bedziesz dostawac zastrzyki przeciwzakrzepowe. Ja akurat mialam tylko przez tydzien jak bylam w szpitalu. Steinik, pewnie miala specjalne wskazania do tego by robic to dluzej I pewnie tez dlatego ma kolejna wizyte w szpitalu. Nie mowili Ci dlaczego musisz robic zastrzyki przez taki dlugi okrez czasu I dlaczego ta wizyta? Mialas w przeszlosci problem z ukladem krzepniecia/zatory?
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ania11981 » 3 sty 2014, 13:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, dziękuję za wyjaśnienie Ale i tak jestem przerażona :( w Polsce miałam cesarkę i żadnych zastrzykow no ale co kraj to obyczaj.

ania11981
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 3 sty 2014, 14:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agg no wlasnie zero informacji...dostalam reklamowke zastrzykow...dowiedzialam ze to wlasnie przeciwzakrzepowe sa...a ze 6 tyg.wg poloznej to ze wzgledu tez na moja wage...

co do listu dzis dzwonilam...i szokuś;) mila pani mowi ze to chyba pomylka ten list i ze oddzwoni..po 30 min.dzwoni i mowi ze wizyta miala byc ale dla Maksymalnego i to na luty a nie na maj..pytam w jakim celu ona ze list przyjdzie... :evil:wydaje mi sie ze ta wizyta to kontrolna,poniewazmały ma jezyczek jak moja starsza corka lekko krotkie wedzidelko...i to tu po porodzie stwierdzily polozne i mowily ze bedzie za jakis czas kontrola..wiec byc moze to to...
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 3 sty 2014, 15:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Steinik, no tak myslalam, ze o wage chodzi, ale nie smialam hihi :oops: w kazdym razie jestes blizej konca niz dalej :grin: niemniej wspolczuje!
tongue tie jest dosc powrzechny, a sama procedura dosc szybka. byc moze wcale nie bedzie musial miec nacinane :)

Dodano: -- 3 sty 2014, o 15:59 --

ania11981, to sa zastrzyki wykonywane naprawde mala igielka (cos jak do insuliny). boli przez chwilke I jesli nie masz innych problemow zdrowotnych, to pewnie dostaniesz zalecenie na 5-7 dni. przezyjesz :D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez to_ja » 3 sty 2014, 16:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

te zastrzyki to nic strasznego - ja mialam przez 7 dni. Pierwszy zrobila pielegniarka, reszte robilam sama. Strzykawka jest tak skonstruowana ze nie widac igly - mi to naprawde duzo dalo ;)

to_ja
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ania11981 » 3 sty 2014, 17:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, Chyba nie będę miała wyjścia :grin:

ania11981
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 3 sty 2014, 17:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja z tych co panikuja na widok igielki;)ale spoko te raczej nie bola..mąż mi je robi. sama bym nie śmiała;)) tak naprawde to ich nie czuc,lekki szczypniecie i tyle.. :roll:
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona