Czy Polacy to rasiści chamy?

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 28 kwi 2014, 06:51 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

testowy, Masz fajny styl pisania. Zdecydowanie nie wtapiasz się w tłum. Ba! Nawet nazwałbym ten styl wyjątkowym!
A w temacie, który tu jest poruszany: Kopernik była kobietą!! I była chamem!

Tak poważniej, to ten temat chyba z nudów został założony. Jak ktoś potwierdzi, że Polacy to rasiści i chamy, to obrazi tych, którzy tacy nie są; jak zaprzeczy to minie się z prawdą co do tych, którzy nimi są.
Bicie piany dla czczej pisaniny:-)

Nie lepiej iśc na browarka?
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 28 kwi 2014, 13:31 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

A dziękuję, chociaż wiem że nie wszystkim się podoba i dostaję np. takie komentarze...

"Brak ciąglości logicznej, brak podstawowych zasad pisowni języka polskiego, generalnie do bani wypowiedź"

temat oklepany, a jakże, ale jest w nim odrobina czegoś ważnego,
rozwinę się innym razem w nowm wątku,

a browarek... ta... oficjalnie nie pochwalam,
żeby potem nie było, że pijak,
pijak i złodziej,
bo każdy pijak to złodziej
:mrgreen:
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 28 kwi 2014, 16:29 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

testowy, hmmm to była ironia z mojej strony:D

Nie pochwalasz browarka? Nie gadam już z Tobą!
:evil:
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez malpa3000 » 12 maja 2014, 14:06 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

A ja właśnie niedawno byłam świadkiem polskiego chamstwa w autobusie. Uszy mi więdły i paliłam się ze wstydu jak słuchałam jakim językiem posługują się moi rodzący!

malpa3000
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez michal8 » 12 maja 2014, 18:57 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

malpa3000 napisał(a):A ja właśnie niedawno byłam świadkiem polskiego chamstwa w autobusie. Uszy mi więdły i paliłam się ze wstydu jak słuchałam jakim językiem posługują się moi rodzący!

Ale wstyd przed miejscowymi? Oni oprócz "k****" raczej nie znają innych polskich wyrazów :lol:
michal8
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 13 maja 2014, 05:59 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

U mnie w fabryce Anglicy domagali sie wręcz, żebym ich naumiał jakichś fajnych brzydkich wyrazów w mowie mej ojczystej, a ja im powiedziałem że takiego wała, że nie należy nadużywać wyrazów potocznie uznawanych za obraźliwe i nie słyszałem dzięki temu kur.. za każdym razem jak się z kimś mijałem na hali :)

Co do rasizmu naszego pospolitego.. ksiązki pod redakcja Strelau'a i Dolińskiego* jakiś czas temu wciągłem i tam uważają profesorzy, że rasizm najlepiej rozwija się wtedy gdy kontakt z obiektem rasizmu jest ograniczony, tak jak np. Żydów w PL jak na lekarstwo czy Murzynów - to wtedy można hodować łatwo na ich temat wyobrażenia, snuć fantazje, siać teorie, ploty, domniemania i tym podobne kombinacje. Dlatego czym bardziej odizolowany jest dany kraj tym bardziej idzie się w nim doszukiwać rasistowskich homofobicznych tendencji.

Druga sprawa że rasistą się być nie przestaje, a w momencie gdy spotka się osobę z danej rasowo czy seksualnie grupy społecznej delikatnie ująwszy nie preferowanej przez nas, lecz nie dającej oznak przypisywanych jej stereotypowo właściwości negatywnych a np. wręcz odwrotnie, to nasza mózgownica w takim przypadku stereotypy nadal chowa w szufladce jak skarby a tylko w stosunku do tych pojedyńczych przypadków dodaje sobie tak zwane wyjątki od reguły.

Co do gburstwa prostactwa.. to już brak wychowania edukacji i tego typu sytuacji, plus komuś się mogła inteligencja jednocyfrowa dostać. Współczuć trzeba :P

*przypisik: http://www.gwp.pl/5309,psychologia-akad ... ratis.html
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez malpa3000 » 13 maja 2014, 06:21 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

Ale wstyd przed miejscowymi? Oni oprócz "k****" raczej nie znają innych polskich wyrazów :lol:[/quote]

W języku angielskim też starali sie mowić chociaż za bardzo im to nie wychodziło. Ale bardzo dobrze mieli opanowany polenglish, rozmowa po polsku z przecinkowaniem słów anglieskich wychodziła im bardzo płynnie! Ręce opadaja naprawdę, a najgorsze, że to byli młodzi ludzie w towarzystwie dwóch dam!

malpa3000
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lidka231 » 13 sie 2014, 22:50 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

Ja niestety jak czytam komentarze do niektórych artykułów to utwierdzam się w pewności że spora część Polaków w UK to ludzie których należy omijać z daleka. A jeszcze bardziej przydało by się ich odizolować od reszty społeczeństwa.

Zobaczcie sami - dołączyłam obrazek z wyciętymi niektórymi opiniami z facebooka https://www.facebook.com/bham.pl?fref=nf do artykułu na stronie głównej http://bham.pl/wiadomosci/wielka-brytan ... rakijczyka
Załączniki
Przechwytywanie.JPG

lidka231
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny
-2

MężczyznaPostNapisane przez mepsi » 14 sie 2014, 02:11 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

Polacy nie sa poprawni politycznie i mowia co mysla a ze jest bardzo duza niechec do muzulmanow na Swiecie przez to ze duza ich czesc zepsula im reputacje to takie sa tez i wypowiedzi. Anglik by sie bal ze straci prace, narazi sie rodzinie, sonsiadom itd. Gdyby bylo wiecej takich Anglikow jak na filmiku ponizej to byla by jakas szansa dla Anglii...

https://www.youtube.com/watch?v=3gYq2DQG1zI

mepsi
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 14 sie 2014, 07:34 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

Obok Pat'a Condell'a wypadałoby też Ryśka Dawkinsa i koniecznie Christophera Hitchens'a przynajmniej wspomnieć. Fakt że człek zszedł niedawno na raka, ale jego teksty sa celne i ostre jak brzytwa. Istnieje nawet ukute powiedzonko: to "Hitch Slap" kogoś logiką :)
plazermen
Wtajemniczony

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez n0rb » 14 sie 2014, 10:47 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

W każdej nacji są rasiści i chamy :-) a do tego dodam że Polska exportuje naprawdę wyjątkowe okazy :mrgreen:

n0rb
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 14 sie 2014, 15:18 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

n0rb, a samokrytykantów na zasadzie "wszyscy oprócz mnie" - to juz na tony, nie? ;P
plazermen
Wtajemniczony

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Krzysiek2099 » 14 sie 2014, 17:13 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

A, że się tak zapytam, kto dał wam prawo oceniania ludzi? Jesteście pedagogami, psychologami? Większości z was IQ nie przekracza 110 a robicie tu z siebie profesorów socjologii. Jak zwykle polaczki najbardziej jadą po swoich nie dostrzegając wad innych. I dlatego turek stanie za turkiem, pakistaniec za pakistańcem a polak jeszcze pomoże dowalić polakowi. Tępy naród.

Krzysiek2099
Rozeznany

Reputacja: 12
Neutralny
-3

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 14 sie 2014, 19:59 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

Krzysiek2099, krytykujesz zachowanie które następnie sam z lubością uprawiasz. Ależ z Ciebie klasyczny samochłost polski niskopienny :)

A kto Tobie dał prawo oceniania prawa innych do dawania sobie praw do oceniania innych? Bo chyba nie nauczyciel z j. polskiego wnioskując z nieznajomości prawideł gramatyki owegoż? :) Może zatem ksióndz? Albo psycholog jaki?
plazermen
Wtajemniczony

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 14 sie 2014, 22:42 Re: Czy Polacy to rasiści chamy?

wlasnie a kto Tobie dal prawo oceniania innych

piszesz o innych a sam z Twojej wypowiedzi wynika ze wcale sie od innych jak to nazwales polaczkow nie roznisz

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK