Wypożyczenie samochodu

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Guciek » 2 sty 2015, 09:31 Wypożyczenie samochodu

Gdzie w okolicy można tanio wypożyczyć samochód na dłuższy okres? Chodzi mi o 2-3 miesiące. Najtańsza osobówka wystarczy w zupełności. Nie musi to być nowy model. Spokojnie zadowolę się starszym autkiem.

Guciek
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez edmun » 6 sty 2015, 15:23 Re: Wypożyczenie samochodu

Nie ma starszych autek. Wypożyczalniom się nie opłaca. Zazwyczaj dostaniesz najnowsze modele. Najtaniej poprzez stronę zarezerwować. Wpisujesz "car hire compare" i zużywasz 1-2 godziny swojego życia. Sam często w ten sposób wypożyczałem z lotniska bo to jedyne miejsca gdzie w weekendy bezproblemowo możesz przyjechać o 22-giej i wciąż zdać auto ze sprawdzeniem (czy np. nie ma nowych rys czy wgnieceń).
Przykładowo za Forda Focusa TDI a automacie z wbudowaną nawi, automatyczną klimatyzacją płaciłem po 20 funtów za dzień bez limitu mil i z pełnym ubezpieczeniem itp.
Auta normalnie przychodzisz i odbierasz ze znanych wypożaczalni jak Sixt, Enterprise, Avis czy Hertz. Czasami zdarzało się że rezerwowałem auto lepsze, a chcieli mi wcisnąć gorsze (bo zarezerwowanego nie ma) i za każdym razem wybieram te same opcje czyli: Nie chcę dopłacać i brać Audi A1 Sport (ktorę nazwę "sport" to ma za felgi i przeciwmgłowe) i nie chcę oddawać auto z niepełnym zbiornikiem paliwa.
Nigdy nie szukaj bezpośrednio przez strony wypożyczalni i nie daj boże nigdy nie bierz auta bezpośrednio na lotnisku.
Najtaniej jest z porownywarek cenowych.
Nie raz inni się dziwili, kiedy oni brali "z marszu" VW Polo 1.0 Econetic/Ecoboost/BlueMotion 40KM za 70 funtow za dzien, kiedy ja obok bralem TDI w full wypasie za 25 funtow za dzien.
edmun
Stały Bywalec

Reputacja: 48
Pokojowy