Gdzie w okolicy można tanio wypożyczyć samochód na dłuższy okres? Chodzi mi o 2-3 miesiące. Najtańsza osobówka wystarczy w zupełności. Nie musi to być nowy model. Spokojnie zadowolę się starszym autkiem.
Nie ma starszych autek. Wypożyczalniom się nie opłaca. Zazwyczaj dostaniesz najnowsze modele. Najtaniej poprzez stronę zarezerwować. Wpisujesz "car hire compare" i zużywasz 1-2 godziny swojego życia. Sam często w ten sposób wypożyczałem z lotniska bo to jedyne miejsca gdzie w weekendy bezproblemowo możesz przyjechać o 22-giej i wciąż zdać auto ze sprawdzeniem (czy np. nie ma nowych rys czy wgnieceń). Przykładowo za Forda Focusa TDI a automacie z wbudowaną nawi, automatyczną klimatyzacją płaciłem po 20 funtów za dzień bez limitu mil i z pełnym ubezpieczeniem itp. Auta normalnie przychodzisz i odbierasz ze znanych wypożaczalni jak Sixt, Enterprise, Avis czy Hertz. Czasami zdarzało się że rezerwowałem auto lepsze, a chcieli mi wcisnąć gorsze (bo zarezerwowanego nie ma) i za każdym razem wybieram te same opcje czyli: Nie chcę dopłacać i brać Audi A1 Sport (ktorę nazwę "sport" to ma za felgi i przeciwmgłowe) i nie chcę oddawać auto z niepełnym zbiornikiem paliwa. Nigdy nie szukaj bezpośrednio przez strony wypożyczalni i nie daj boże nigdy nie bierz auta bezpośrednio na lotnisku. Najtaniej jest z porownywarek cenowych. Nie raz inni się dziwili, kiedy oni brali "z marszu" VW Polo 1.0 Econetic/Ecoboost/BlueMotion 40KM za 70 funtow za dzien, kiedy ja obok bralem TDI w full wypasie za 25 funtow za dzien.