świadczenie emerytalne

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez birmingham » 1 lip 2007, 17:05 świadczenie emerytalne

Teraz pracuję jako kierowca we Włoszech. Legalnie. Za 5 lat takiej pracy będę miał prawo do świadczenia emerytalnego, nie zależnie, czy mam emeryturę w innym kraju. A jakie jest angelskie prawo emerytalne? Dla mnie to jest ważne, ponieważ nie przysługuję mnie w Polsce prawo do emerytury.

birmingham
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Manitou » 1 lip 2007, 20:04 Re: świadczenie emerytalne

Najnizsze swiadczenie emerytalne przysluguje od rzadu po 11 latach pracy w UK i jest to kwota ok 20 funciakow tygodniowo.Najwyzsza to ok 80 Ł tygodniowo no ale trzeba miec full latek przepracowanych.Jesli zarabiales wiecej niz najnizsza krajowa przysluguje ci dodatek do emerytury ale kokosow nie ma.Dlatego sa prywatne ubezpieczalnie i zakladowe fundusze emerytalne.W 2011 system emerytalny ma dzialac na nowych zasadach(nie jestem pewny daty)
Manitou
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

Powrót do SZUKAM INFORMACJI