Internet bez linii telefonicznej
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
Witam,
Szukam netu w Birmingham ale bez kabla/linii telefonicznej. Nie chce mieszac w to wlasciciela mieszkania. Prawopodobnie bedzie to jakies wireless.
Ewentualnie moglby byc net, w ktorym dostawca korzysta z linii telefonicznej (ktora jest nie na moje nazwisko) ale rachunki za net bylyby na mnie.
Okres wypowiedzenia netu tez jest dla mnie wazny. Ja po prostu nie wiem jak dlugo zostane w Birmingham. Moga to byc trzy miesiace albo 3 lata. Czesto zmieniam miejsce zamieszkania.
Czy Telewest jest powiazany z Virgin? Nie moge znalezc strony telewestu. Zazwyczaj wyskakuje mi Virgin.
Sprawa jest pilna. Teraz jestem na urlopie w PL i mam czas zeby zrobic rozeznanie w dostawcach. W UK nie mam takiej mozliwosci.
Bardzo prosze o pomoc.
-

-
ella
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 0
Dzieki zaq info Agg. Nie mialam pojecia ze to teraz Virgin
-

-
ella
- Raczkujący
-
-
linie bierzesz na siebie, a potem przenosisz razem ze soba pisze o BT
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: -1
Linii nie moge wziac na siebie, bo mieszkam tam czasowo (taka praca). Generalnie wlascicielka raczej nie zgodzilaby sie na to. Mysle, ze moge wziac tylko internet na siebie+rachunki za internet prosto z debit card+ ewentualnie zgoda wlascicielki na korzystanie z jej linii. Tak to sobie wymyslilam po przeczytaniu warunkow w Virgin. Szkoda tylko, ze gdy wroce z urlopu w PL skonczy sie promocja netu w Virgin. Nie chce teraz kupowac netu bo nie uzgodnilam tego z wlascicielka mieszkania. Ehh. Bede musiala czekac na nastepna promocje albo znajde innego dostawce netu. Wireless w moim laptopie niestety nie lapie netu. Juz zaczynam sie martwic, ze popsuty... haha
-

-
ella
- Raczkujący
-
-
Nie zalamuj mnie, placzesz ze promocjha ci sie skonczy Jaka? promocje takie jak ta w virgin sa od zawsze i pewnie zawsze beda, pracowalem kiedys w marketingu takiego polskiego virgin media, nazuywalo sie to i nazywa Multimedia Jedna promocja sie konczy la 31 grudnia i nastepna zaczynala sie np 2 stycnia zeby ladnie wygladalo.
[ Dodano: Sro Lip 25, 2007 22:58 ]
Ja bralem linie na siebie i wlasciciel mieszkania nic do tego nie ma, bo jak sie wyprowadzisz to linie zabierasdz ze soba proste.
[ Dodano: Sro Lip 25, 2007 22:59 ]
a za zerwanie umowy w virgin media zaplacisz kare wiec nie wiem czy na tym lepiej wyjdziesz
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: -1
Cholewcia, faktycznie zapomnialam o tych karach:(
No nic, poszukam czegos innego, moze z umowami z miesiaca na miesiac. Coz, moja praca jest taka, ze nigdy nie wiem jak dlugo bede w jakims miescie. Planuje osiasc w Birmingham na dluzej ale kto wie.
Wiesz, nie moge zabierac ze soba linii, bo czasami przeprowadzalam sie co tydzien. To byloby troche klopotliwe.
Dzieki za pomocne rady.
-

-
ella
- Raczkujący
-
-
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA