znowu tax credits

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

PostNapisane przez KA i PE » 2 sie 2007, 19:13 Re: znowu tax credits

Anka napisał(a):czy duzo wnioskow odrzucaja

tylko te ktore maja braki formalne, nieuzupelnione w terminie. nawet jesli potem nie wyplacaja kasy to wniosek przyjmuja, tyle ze nie wynika z niego naleznosc.

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 2 sie 2007, 20:36 Re: znowu tax credits

Powiem dzisiejsze wiadomosci o taxie
Dzwonil moj maz dzis tam spytac sie co i jak i kiedy bedzie wyplacane....
Pan jednak zobaczyl aplikacje i powiedzial tak:"Prosze zadzwonic za 4 dni,system bedzie juz wiedzial kiedy beda wyplacone pieniazki i ile"....
Nie wiem juz co sie z nimi dzieje......
Dzwonimy i nic sie nie dowiadujemy...co sie dzieje,,,zaznaczam czekamy od stycznia!!!!!
Pozdrawiam,....Moze wy tez sie z takim czyms spotkaliscie,,,,
Bo jak pisalam wczesniej moi znajomi po 3 tygodniach mieli kase,,,,a tym co najbardziej ta kasa jest potrzebna,i maja dziecko to sie czeka i czeka ehhhhh
:???: :???:

magdunia22
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 3 sie 2007, 06:51 Re: znowu tax credits

niatstety tak jest i radze byc cierpliwym. ja tez dlugo czekalam. moze nie masz nin, albo cos im brakuje. a perzez telefon to ci pan za duzo nie powie, bo jasnowidzem nie jest. jak bedzie decyzja to ja dostanesz i tyle.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 3 sie 2007, 07:05 Re: znowu tax credits

magdunia22 napisał(a):zaznaczam czekamy od stycznia

my tez czekalismy pol roku. najpierw odpowiedzieli, ze nie kwalifikujemy sie bo Ka nie ma NIN-u, wiec zadzwonilem i powiedzieli ze nie ma sprawy, oni przekaza Job Centre zeby wyznaczyli jej interview na NIN. termin interview miala w styczniu, potem trwalo to chwile zanim HMIR dostalo informacje o nadanym numerze od job Centre, i w koncu wyplacili wyrownanie na poczatku marca, i od tamtego czasu dziala to bardzo sprawnie co 4 tygodnie. piszesz ze ktos tam dostal kase po 3 tygodniach. child benefit, jesli wypelnisz wlasciwie wszystkie dokumenty, nie zapomnisz dolaczyc oryginalow aktow urodzenia itp, dostaniesz po okolo 4 - 6 tygodni. jeszcze nie slyszalem aby ktos dostal tax credits, czy to child tax credit, czy working tax credit w 3 tygodnie od zlozenia aplikacji. wiem ze dla niektorych to jest spory stres, bo czekaja na te kase, i jest im potrzebna...... na pocieszenie powiem ze po dostaniu wyrownania, mozna zlapac troche oddechu..................

pozdrawiam

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez Anka » 3 sie 2007, 08:18 Re: znowu tax credits

Juz teraz to glupije!!!a czy ktos sie orientuje jak to sie ma jesli ja jestem na wychowawczym w Polsce tu nie pracowalam nie posiadam NIN a facet pracuje i ma NIN czy wnioski na child taxs credit ,haus benefit przejda tylko z jego nr NIN.Czy mozna dostac NIN nie podejmujac tu zatrudnienia>Dziekuje za wszelkie info

Anka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 3 sie 2007, 08:54 Re: znowu tax credits

zaraz, zaraz. zeby dostac tax credit na dzieci dziecko musi byc tutaj. jesli jestescie partnerami, to on musi cie wpisac w formularze i ewentualnie twoje dochody. jesli nie masz nin, to moga cie smi tam wyslac. pozatym sami je wypelniacie i nie ma czegos takiego, ze same se przyjda. po druki councilu mozecie sie np wybrac do councilu w centrum. a po druki na tax do inland revenu tez w centrum.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anka » 3 sie 2007, 09:19 Re: znowu tax credits

dziecko jest tutaj nie chodzilo; ze same se przyjda."tylko czy przejdą z jednym nr.nin bo tak własnie wypelnilismy a z tego co piszecie wynika ze ja musze tez posiadac nin.

Anka
Raczkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 3 sie 2007, 12:09 Re: znowu tax credits

Anka napisał(a):przejda tylko z jego nr NIN.Czy mozna dostac NIN nie podejmujac tu zatrudnienia

dokladnie tak jak pisalem wyzej: jesli nie masz NIN, powiedz im o tym i oni zawnioskuja do jobcentre o nadanie takowego. bez tego powiedza ci ze sie nie kwalifikujecie. natomiast jesli bierzesz w pl rodzinne, to hmmmmmm, jak by ci to powiedziec.... albo jedno albo drugie, albo w pl albo w UK, i odradzam pisanie im o tym nieprawdy, traktuja to bardzo powaznie.

pozd

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez Anka » 3 sie 2007, 12:19 Re: znowu tax credits

dziekuje za info nie w Polsce nic nie biore jestem na nieplatnym wychowawczym.

Anka
Raczkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 3 sie 2007, 14:36 Re: znowu tax credits

jak cos potzrebujesz z informacji to gg. postaramy sie pomoc w miare doswiadczenia.

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez ola30 » 4 sie 2007, 07:58 Re: znowu tax credits

magdunia22 napisał(a):hej
Napisz jak po spotkaniu
Co wyszlo itp:)
:grin: Pozdrawiam

Niestety nic nie wyszło ,spotkanie trwało 5 minut, powiedzieli,ze trzeba zadzwonić samemu i wyjaśnić(to wiedziałam ale liczyłam że oni to zrobią), zadzwoniliśmy powiedzieli,że nasza sprawa jest skończona , listy nie doszły, nie dostali potrzebnych informacji i nie mamy możliwości odwołania, możemy składać aplikację od nowa

ola30
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 8 sie 2007, 21:55 Re: znowu tax credits

Hej
My zlozylismy z mezem nowa aplikacje i po 2 tygodniach dostalismy kase...a wiec zlozcie ponownie...dobrze wypelnijcie i wyslijcie,a po 2 tygodniach zadzwoncie i dowiedzcie sie jak wasza sprawa...jesli dobrze wypelnicie to ok 3 tygodni powinniscie miec kase na koncie tak jak my:)
Zycze powodzenia..i :roza:

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 9 sie 2007, 03:26 Re: znowu tax credits

magdunia22 napisał(a):Hej
My zlozylismy z mezem nowa aplikacje i po 2 tygodniach dostalismy kase...a wiec zlozcie ponownie...dobrze wypelnijcie i wyslijcie,a po 2 tygodniach zadzwoncie i dowiedzcie sie jak wasza sprawa...jesli dobrze wypelnicie to ok 3 tygodni powinniscie miec kase na koncie tak jak my:)
Zycze powodzenia..i :roza:

To w koncu wyplacaja po dwoch czy po trzech tygodniach?
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 9 sie 2007, 08:34 Re: znowu tax credits

do 3 tygodni wyplacaja jak dobrze jest wypelniona aplikacja..My sie dowiedzielismy przez tel
jak dzwonilismy,po 2 tyg,ale kasa byla na 3 tydzien.

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ola30 » 9 sie 2007, 09:03 Re: znowu tax credits

magdunia22 napisał(a):do 3 tygodni wyplacaja jak dobrze jest wypelniona aplikacja..My sie dowiedzielismy przez tel
jak dzwonilismy,po 2 tyg,ale kasa byla na 3 tydzien.

na to nie liczę, bo ja nie mam NIN i to parę tygodni potrwa, więc nie czekam aż mnie umówią na spotkanie sama już się umówiłam za tydzień mam spotkanie

ola30
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona