podlączenie TV z Laptopem

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez soniac » 22 sie 2007, 11:43 podlączenie TV z Laptopem

Mimo ze mam nowego laptopa SONY i TV-LCD SONY z wyjsciem na komputer,to nie dam rady oglądac laptopa w TV,bym naraz mogl widziec obraz i slyszec dzwiek w TV..bylem w PC-WORLD,i kupilem 2 kable,1 komputeroowy wideo,drugi audio.lecz obraz widze jak dam na inny kanal tv,a dzwiek slysze jak dam na iny kanal,dokladnie nazywa sie canal tv, PC.Wiec chcialem zapytac sie Was czy istnieje jakis inny kabel czy system aby podlaczyc laptopa z tv,i oglądac sobie w ten sposob film itp.dziekuje za pomoc,i prosze wybaczyc mi fakt ze nie znam sie zbytnio na komputerach,
soniac
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Adam » 22 sie 2007, 12:36 Re: podlączenie TV z Laptopem

Moze podlaczasz sie nie do tego wejscia co trzeba, sprubuj pokonbinowac
Ja mialem podobna sytuacje u siebie, dodatkowo jak podlaczylem nagosnienie do tv to obraz byl od innego programu a dzwiek od innego. Co sie potem okazalo obraz lecial z tv cyfrowej dzwiek z analogowej.
Pozdrawiam
Adam
Administrator

Reputacja: 33
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 22 sie 2007, 12:42 Re: podlączenie TV z Laptopem

cabel s-video okragly podlaczasz do takiego samego gniazda w tv, potem z kompa podlacz ten drugi kabel jack (w kompie masz jedno wyjscie ) ten kabel rozejdzie sie na dwie czescie i te dwie wtyczki wsadz do tv(tez jack), potem znbajdz w tv kanal na ktorym nadaje twoj komp ( przelacza sie je guzikiem do urzadzen zewnetrznych) te wtyczki masz z boku tv ( u mnie sa po lewej stronie) mujsi dzialac, i jeszcze prawdopodobnie bedziesz musial ustawic wyjscie w kompietzn w oprogramowaniu do karty graficznej- byc moze twoj komp wykryje tv sam i to sam ustawi- tego juz nie pamietam
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Wozek » 22 sie 2007, 18:29 Re: podlączenie TV z Laptopem

Kabel z wtyczkami s-video na s-video albo s-video na cincz. Polecam ebay bo w sklepie powiedzieli mi 42f za kabel s-v, na necie kupilem za 6funtow z wysylka.

Wozek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 22 sie 2007, 18:51 Re: podlączenie TV z Laptopem

Wozek napisał(a):Kabel z wtyczkami s-video na s-video albo s-video na cincz. Polecam ebay bo w sklepie powiedzieli mi 42f za kabel s-v, na necie kupilem za 6funtow z wysylka.

Ale dowaliles, porownujesz kable z allegro z kablami firmowymi? dla wiekszosci liczy sie tylko cena, ale na 100 % nie kupiles przez neta takich samych kabli,
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez soniac » 22 sie 2007, 20:12 Re: podlączenie TV z Laptopem

Kabel S-Video,uzywalem do podlączenia kamery z TV,byl swietny lecz to system bezdzwieku.myslalem o nim teraz lecz nawet nie podlączalem go,gdyz uwazam ze majac wyjscie komputerowe(to typowe z tymi trzema zedami po 5 dziurek)w TV I Laptopie,to powinienem podlączyc wszystko wlasnie przez te najbardziej profesjonalne zlacza.Oczywiscie ze kabel podobny zakupie w PC-world,lub w sklepie SONY,ufam solidnemu wykonaniu.dziekuje bardzo za pomoc,(chociaz problem nadal nie rozwiazalem :wink: )
soniac
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 22 sie 2007, 21:07 Re: podlączenie TV z Laptopem

a gdzie wsadziles kabelki od dzwieku? z tylu tv powinienes miec jeszcze gniazda takie cinch tzw component zapodaj dzwiek tamtedypowinno byc lepiej , tak podlaczylem xboxa360, a kamere z boku
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez soniac » 24 sie 2007, 09:28 Re: podlączenie TV z Laptopem

odnalazlem interesujące wyjscie w TV,zaraz pod wyjsciem na PC(kompuuterowe typowe wyjscie 15 dziurek)zrobilem temu zdjecie i postaram umiescic sie je tutaj(o ile to jest mozliwe)jest to jedna dziurka,przypominająca wyjscie AUX,podejzewam ze to wlasnie taki kabel potrzebuje,jednak o dziwo nikt nawet w sklepie nie wspominal o nim,wciaz polecano mi 2 jacki,z L,i R.co sądzicie?pozdrawiam.

Nie udalo mi sie wyslac zdjecia,bo pisze ze plik ma za duzy rozmiar
soniac
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 24 sie 2007, 14:27 Re: podlączenie TV z Laptopem

komputerowe wejscie jest na 9 dziurek jak masz 15 to podlacz tam kompa

[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 15:28 ]
zobacz czy w laptopie tez masz takie na 15

[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 15:39 ]
wyjscie nazywa sie vga i sluzy chyba do podlaczenia monitora, dokladnie nie wiem, bo nigdy nie sprawdzalem tego wyjscia, a to na 9 to jestport szeregowy do programowania
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez soniac » 24 sie 2007, 15:28 Re: podlączenie TV z Laptopem

lecz nadal nie wiem co z tym SEKRETNYM,wyjsciem w rodzaju AUX(1 dziurka)pojade za kilka dni do sklepu i poprosze o jakis kabel co polaczy mi i to wyjscie.narazie dzieki.
soniac
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 24 sie 2007, 16:35 Re: podlączenie TV z Laptopem

moze wyjscie na sluchawki, podaj model tv
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez soniac » 25 sie 2007, 15:14 Re: podlączenie TV z Laptopem

podaje model TV:
SONY BRAVIA KDL-32S2010.
LCD COLOUR TV.
chyba to wszystko mam w moim tv,
Wejście PC audio mini jack stereo 3,5 mm.
Wejście 4-pinowe (Y/C)
S-Video
Gniazdo minijack (słuchawkowe) (mm)
3,5
Gniazdo na karty PCMCIA
TAK
Wyjście audio cinch
TAK
Wejście AV cinch
Kompozytowe
Wejście RF (antenowe)
TAK
SCART 1
TAK (RGB)
SCART 2
TAK (RGB, Smartlink)
HDMI
TAK
komponentowe
TAK
Wejście PC (15-stykowe D-Sub) + wejście audio
TAK
Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 20:56 przez soniac, łącznie edytowano 1 raz
soniac
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 25 sie 2007, 19:06 Re: podlączenie TV z Laptopem

Witam. Mam pytanie czy istnieje przejsciówka z wyjscia monitorowego w kompie na euro lub cincze?? Chcialem podlaczyc swojego laptopa do TV a nie mam wyjscia w kompie S-video.
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez soniac » 25 sie 2007, 21:09 Re: podlączenie TV z Laptopem

moze ta strona bedzie pomocna Ci Thomas:
http://vod.celebrities.com/pc2tv.php?cu ... age=polish

Ja wspominając o moim problemie(sorki) łącze go systemem:Wideo VGA — Jak..ale co to jest Konwerter VGA-TV,nie mam zielonego pojecia,ani tez nie wspominają nic o moim wyjsci z tv,jedna dziurka cos w stylu AUX
Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 21:24 przez soniac, łącznie edytowano 2 razy
soniac
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 25 sie 2007, 21:16 Re: podlączenie TV z Laptopem

dzieki wielkie, musze kupic konwerter:(
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

Następna strona