doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisane przez aggi » 24 wrz 2007, 20:54 doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pokrótkiej rozmowie powiedzial mi ze niema domu,wiec pytam sie go
gdzie mieszka a on odpowiedzial mi ze wnamiocie,rozklada go co wieczór,spi wnim sam.jego caly dorobek jaki tu ma to ten namiot i plecak-az mnie zatkalo niewiedzial co powiedziec,przyjechal tu 6 dni temu,powiedzial ze kiedys mieszkal w londynie mial tam dom,prace,potem przeniósl sie do stratfordu a potem wrócil do polski,teraz postanowil przyjechac do anglii a by zarobic pieniadze.niewiem co mam otym myslec czy naprawde mu sie niepowiodlo,czy jakis oszust,powiedzial mi ze niema zadnych tu znajomych ale czy niewydaje sie wam to dziwne ze opwiada mi ze tu mial prace,i dom,wiec musial tu kogos znac ateraz niezna zadnego polaka w stratford??????????
co wybyscie zrobili,pomoglibyscie takiej osobie czy trzymali sie zdaleka,tym bardziej ze nieznam go i nic onim niewiem,teraz sie stukam po swojeje glowie ze niepotzrebnie mu dalam swój numer telefonu-chyba popelnilam blad?!troche mi go zal ale tak dokonca to niewiem kim on jest i czy mówi prawde,wiem jedno ze pewnie i wtaniedziel go znów spotkam i cowtedy mam zrobic??? :sad:
-
- aggi
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez Lukaas85 » 24 wrz 2007, 21:03 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takich jak on jest/ bylo tu wielu.
Wspolczuje facetowi bo bylem niemal w podobnej sytuacji ale..
no coz, life is brutal.
najwyzej wroci do kraju.
-
- Lukaas85
- Wtajemniczony
- Reputacja: 1
Napisane przez mar3cia3 » 24 wrz 2007, 21:05 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- mar3cia3
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Krzysiek » 24 wrz 2007, 21:26 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Krzysiek
- Rozeznany
Napisane przez Ana :) » 24 wrz 2007, 21:36 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Ana :)
- Rozeznany
Napisane przez Insanity » 24 wrz 2007, 21:43 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Insanity
- Wtajemniczony
Napisane przez Bartsun » 24 wrz 2007, 21:51 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=2397
i mozesz spac spokojnie ze pomoglas...
oj sory, stalego miejsca zamieszkania to on raczej nie ma... niech sie przeprowadzi na erdington, u kevina zawsze cos znajdzie ;)
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
Napisane przez pietia1 » 25 wrz 2007, 11:53 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zapytal czy nie mamy 50 pensow gdyz musi zadzwonic do domu ze zrealizowal recepte i cos tam jeszcze, wymachujac orginalna torebeczka z bootsa i jakims pudeleczkiem w srodku - nie budzilo watpliwosci ze wykupil recepte.
Dalismy mu £1 - polak w koncu.
Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy po paru krokach sie odwrocilem i co widze????
Kolo pyta nastepnych polakow ( nie sadze zeby znal angielski, a przynajmiej nie wygladal ) o kase, wymachujac wspomniana wczesniej torebeczka z " lekarstwami".
To tak odnosnie zaufania z ostatnich dni.
Co do pomocy; ja sie boje pomagac ludziom.
Na siedem lat pare razy juz dostalem "butem w dupe" wiec sie nie wysilam.
Co nie znaczy ze niektorzy zasluguja na pomoc. Nie mozna generalizowac ze wszyscy to zli i niedobrzy. Decyzja nalezy do ciebie :)
Pozdrawiam
-
- pietia1
- Raczkujący
Napisane przez moniavika » 25 wrz 2007, 15:04 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mozesz facetowi pomoc w miare mozliwosci i czasu.
Zabrac go do agencji lub pokazac gdzie one sa,dac kawalek chleba....
Nikt nie mowi zaraz,ze musisz mu dac nocleg.To jest indywidualna sprawa kazdego.
Ale udzielenie pomocy,ktora nic nas nie kosztuje-chyba nie jest jakims strasznym problemem.
jezeli on jest narkomanem,oszustem to i tak zaraz to wyjdzie.
M,ozesz zapytac go o dokladne dane tzn gdzie pracowal wczesniej,jaki mial stary adres.Po prostu powinnas byc szczera i powiedziec,ze mu nie ufasz,ale chcesz pomoc w miare mozliwosci.
Kazdy z nas moze sie znalezc w takiej sytuacji.To,ze 99osob nas oszukalo i wykorzystalo nie znaczy ze ta 100 bedzie taka sama.
Mnie podano reke w trudnej sytuacji i ja do dzis w miare mozliwosci pomagam.
Nawet kiedy sie rozczarowywuje nie trace wiary,ze nastepni sa inni.
Coz z tego,ze mnie wysmieja czy nazwia Matka Teresa?Sukcesem dla mnie jest jezeli na 100 osob ktorym sie pomoglo jedna powie dziekuje i jej naprawde wyjdzie.
Aggi warto miec otwarte serce,ale naprawde z glowa czyli uwazac na siebie,zeby nikt nie zrobil ci krzywdy fizycznej.
Przemysl sobie,rozwaz,przyjrzyj sie calej tej jego sprawie...A jezeli klamie-odejdz.
-
- moniavika
- Rozeznany
- Reputacja: 3
Napisane przez magusia » 26 wrz 2007, 14:51 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- magusia
- Raczkujący
Napisane przez pietia1 » 26 wrz 2007, 14:54 Re: doraccie mi-pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- pietia1
- Raczkujący
-