Ubezpieczenie samochodu

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Adam-Stratford » 4 maja 2007, 18:10 Ubezpieczenie samochodu

Witam wszystkich. Mam pytania dotyczące ubezpieczenia samochodu w anglii:

- Czy firma Churchill uwzględnia polskie zniżki za bezwypadkową jazdę?
- Jeśli nie to czy jest jakaś firma, która je uwzględnia?
- Jakie muszę mieć dokumenty?
- Czy liczą się ostatnie lata bezszkodowej jazdy, czy z całego okresu odkąd mam prawo jazdy (w ostatnich latach nie posiadałem samochodu zarejestrowanego na siebie)?
- Czy lepiej i łatwiej jest ubezpieczyć samochód mając polskie czy angielskie prawo jazdy?

To że dokumenty muszą być przetłumaczone tłumaczem przysięgłym, i że chodzi o okres jazdy bezszkodowej a nie zniżki w procentach to wiem.

Za informacje wielkie dzięki.

Adam-Stratford
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 5 maja 2007, 04:22 Re: Ubezpieczenie samochodu

Adam, na forum juz dyskutowalismy o ubezpieczeniu auta.
poszukaj tutaj albo w hyde park :roza:
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 5 maja 2007, 07:27 Re: Ubezpieczenie samochodu

nie moglem znalezc to w rzuce tytej

tu sie zarejestruj i wypelnij form. wybierze ci najkorzystniejsza ubezpieczalnie
www.confused.com/

osobiscie ubezpieczalem sie w http://www.elephant.co.uk/
maja fajna opcje dopisania dodatkowej osoby do ubezpieczenia co obniza kwote

a jeszcze jedno jak placisz z gory za rok to masz zawsze taniej o jakies 100 funciakow

pozdrowionka
Shon
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Aga » 24 cze 2007, 10:09 Re: Ubezpieczenie samochodu

robiac wycene na confused trzeba uwazac gdyz niektore ubezpieczenia sa tansze ale sa tylko na 10 miesiecy - tak jak elephant- o czym dowiadujecie sie dopiero po jego zakupie niestety :cry:

Aga
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ola30 » 30 wrz 2007, 15:00 Re: Ubezpieczenie samochodu

Adam-Stratford napisał(a):Witam wszystkich. Mam pytania dotyczące ubezpieczenia samochodu w anglii:

- Czy firma Churchill uwzględnia polskie zniżki za bezwypadkową jazdę?
- Jeśli nie to czy jest jakaś firma, która je uwzględnia?
- Jakie muszę mieć dokumenty?
- Czy liczą się ostatnie lata bezszkodowej jazdy, czy z całego okresu odkąd mam prawo jazdy (w ostatnich latach nie posiadałem samochodu zarejestrowanego na siebie)?
- Czy lepiej i łatwiej jest ubezpieczyć samochód mając polskie czy angielskie prawo jazdy?

To że dokumenty muszą być przetłumaczone tłumaczem przysięgłym, i że chodzi o okres jazdy bezszkodowej a nie zniżki w procentach to wiem.

Za informacje wielkie dzięki.

mam ubezpieczenie w tej firmie i to prawda uznają polskie zniżki

ola30
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Grzes* » 30 wrz 2007, 16:16 Re: Ubezpieczenie samochodu

Przy okazji tej firmy tez mam pytanko. Czy zakladal juz ktos z was ubezpiecznie auta online w Churchill? Jak to potem wyglada?? Czy zadaja pozniej przeslania jakis dokumentow, np. prawka? Ja mam polskie prawko ale mysle ze ten dokument na ang. przetlumaczony nie musi byc :roll:
Grzes*
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ola30 » 30 wrz 2007, 17:31 Re: Ubezpieczenie samochodu

Grzes* napisał(a):Przy okazji tej firmy tez mam pytanko. Czy zakladal juz ktos z was ubezpiecznie auta online w Churchill? Jak to potem wyglada?? Czy zadaja pozniej przeslania jakis dokumentow, np. prawka? Ja mam polskie prawko ale mysle ze ten dokument na ang. przetlumaczony nie musi byc :roll:

ja ubezpieczałam online, pózniej dosyłałam potwierdzenie moich zniżek i wszystko.

ola30
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Grzes* » 1 paź 2007, 17:10 Re: Ubezpieczenie samochodu

Spoko, mozesz jeszcze powiedziec jak dlugo sie czeka na papiery, zeby szlo juz jezdzic.
Grzes*
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 1 paź 2007, 21:05 Re: Ubezpieczenie samochodu

Jezdzic mozesz od zakupu, bez papierow, w razie jakis problemow dokumenty doniesiesz pozniej.
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 1 paź 2007, 22:58 Re: Ubezpieczenie samochodu

A jakie to papiery są wystarczającym potwierdzeniem zniżek? Wystarczy że pokażę im kwitek z ubezpieczenia mojego polskiego auta na którym widnieje zniżka? Trzeba to tłumaczyć?
Pozdrawiać.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 1 paź 2007, 23:18 Re: Ubezpieczenie samochodu

plazermen napisał(a):A jakie to papiery są wystarczającym potwierdzeniem zniżek? Wystarczy że pokażę im kwitek z ubezpieczenia mojego polskiego auta na którym widnieje zniżka? Trzeba to tłumaczyć?
Pozdrawiać.

Chyba to nie wystarczy i musisz miec dodatkowe potwierdzenie z PL z firmy ubezpieczeniowej, ja takie potwierdzenia mialem z dwoch firm samopomoc i hestia i im to wyslalem jak przyslali prosbe o to z koperta zwrotna. Nic nie tlumaczylem, ale widze na forum , ze ludzie pisza o tlumaczeniach.
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 2 paź 2007, 07:36 Re: Ubezpieczenie samochodu

Dzięki za info bo właśnie wciągnąłem bryczkę i zaczyna się zabawa ;]
Pozdrawiam.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ola30 » 2 paź 2007, 10:48 Re: Ubezpieczenie samochodu

więc tak, prośbę o potwierdzenie zniżek przysłali w ciągu tygodnia(ubezpieczałam online), oczywiście musi być przetłumaczone, ja tłumaczyłam w Polsce(około 6 funtów a tu 75 funtów).Sprawa udowodnienia moich zniżek ciągnęła się około 2 miesięcy( w międzyczasie było grożby likwidacji polisy), pierwszego tłumaczenia nie uznali bo nie mogli go zrozumieć(w zaświadczeniu było kilka dat z powodu że w ciągu tych 6 lat miałam ubezpieczonych 7 samochodów, ) i kazali przysłać dokument gdzie będą tylko 2 daty tzn. od kiedy do kiedy!

ola30
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez gdynek » 27 kwi 2008, 19:01 Re: Ubezpieczenie samochodu

/mam ubezpieczenie w tej firmie i to prawda uznają polskie zniżki

moze wiesz przy okazji czy jezeli mam znizki z Polski i caly czas ten samochod posiadam w Polsce i jest ubezpieczony..., to czy moge w jakis sposob uzyc te znizki ....
ktos pomoze.... ?????

gdynek
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 28 kwi 2008, 20:13 Re: Ubezpieczenie samochodu

tak możesz jako mirror discount, tylko nie jest ona liczona do historii.
(Jeśli ubezpieczyciel posiada taka opcje)
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy