Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez emcia04 » 17 paź 2007, 20:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20, WOW!!!! :grin: gratulacje:) no to punktualna bylas z tym swoim dzidzisiem:) mi sie wydaje ze dziewczyny juz gdzies wczesniej o tym pisaly ze na poranione sutki najlepsze sa oklady-z czego ?- to juz pewnie tyle sposobow co kobiet kazda co innego uzywala. ja osobiscie duzo mylam piersi w leniej wodzie a potem kladlam specjalny krem i duzo wietrzylam bo dostep powietrza jest wazny. wazne jest tez to czy dziecko dobrze lapie piers bo to moze byc przyczyna problemu. najlepiej w razie czego poradzic sie przychodzacej do domu poloznej.

emcia04
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 17 paź 2007, 23:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20, gratulacje!!! tez przechodzilam przez to... oj bolalo... ja smarowalam jakims kremem z polski - juz niepamietam nazwy,jakis tani ale bardzo mi pomagal.. no i wietrzylam tez. pociesze cie ze jak twoj glodomorek nauczy sie poprawnie ssac to przestanie cie ranic...
powodzonka Mamusiu!!!!!!!

[ Dodano: Czw Paź 18, 2007 00:40 ]
i misio misio misio dla ciebie i dla twojego malenstwa!!
Załączniki
HuggyBear.gif
misio dla ciebie!!
HuggyBear.gif (8.1 KiB) Przeglądane 27943 razy
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 18 paź 2007, 10:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg napisał(a):
Xara, ja rodzilam w Solihull. W heartlands bylysmy bo Mala dostala infekcji i musieli nas przetransportowac w 3 dobie.

Chcialabym jeszcze raz przezyc ten dzien kiedy Dominika sie urodzila... :) Czas tak szybko leci :( Dwa tygodnie temu o tej porze lezalam na porodowce i jeszcze nie wiedzialam jak to sie potoczy...

Wiesz ja duzo razy siegam pamiecia w tamte dni ale powiem ci ze w kazde urodziny mojego synka mysle wlasnie o tych bolach jak to bylo i jak bardzo bylam i jestem szczesliwa ze go mam!i mimo tego ciezkiego porodu mysle sobie zawsze ze WARTO BYLO! :wink:

Xara
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 18 paź 2007, 17:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasiula20 ja tez gratuluje!!!!!a ile Twoja synus wazyl??Nie martw sie z czasem sie wszystko wyrobi,ja mialam ten sam problem,przy kazdym karmieniu bolalo mnie okropnie,na poczatku smarowalam sobie takim kremem specjalnym,pozniej przestalam juz smarowac i samo mi sie zagoilo, a po mimo tego bolu i tak podawalam piers.Slyszalam,ze mozna przykladac sobie na obolale piersi liscie z kapusty i koniecznie jak najwiecej wietrzyc je.A jak przyjdzie do Ciebie Twoja polozna to moze zapytaj sie czy ma takie probki takiej masi,ktora nazywa sie LANSINOH Lanolin.Ja dostalam takie probki w szpitalu i pozniej od poloznej,mowila ze mozna tez to kupic w bootsie,ale nie wiem czy w tym duzym w centrum czy w tych mniejdszych tez mozna to dostac.Glowa do gory,wiem ze poczatki sa bolesne,ale to wszystko minie :) pozdrowionka :wink:
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 18 paź 2007, 18:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jejku ja tez z drzeniem i lzami w oczach podawalam piers mojej corci. Myslalam, ze ona to czuje, ze mnioe tak okropnie boli i dlatego mleczka nie ciagnie. Myslalam: "jezeli ma tak wygladac kazde karmienie to ja niechce karmic, nie wytrzymam, nie dam rady". Teraz mam duzo mleczka, co prawda corci odciagam (nie umie ssac), ale zato synek mojego cycusia wrecz kocha. I jak mnie widzi to z radoscia kwili i mnie "zagaduje". Doktorka w gp tez mi dala dobry krem, jakos "Kamilosan" (cos takiego). No i po drugoe rowniez gratuluje. Powodzenia. To juz masz najwiekszy skarb przy sobie!!!
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 22 paź 2007, 20:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mnie tez bolaly sutki przez pierwsze dni! Najwazniejsze jest prawidlowe przystawianie dieciatka. Jak lezalam w szpitalu to bylam jedyna, ktora karmila piersia. Wszystkie doradczynie od karmienia przychodzily tylko do mnie. Codziennie kilka. Kazda pokazywala swoje metody i sposoby. Teraz czasami zaboli jak Mala zaczyna jesc potem juz jest dobrze. Jak ktos bardzo chce karmic to moze. przeszlo mi przez mysl kilka razy, zeby sobie odpuscic, dac butle i miec swiety spokoj... jak na razie jeszcze tego nie zrobilam :) powodzenia!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 22 paź 2007, 21:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Moj synek wazyl 3420 i 53cm :wink: juz chyba najgorsze mam za soba chociaz tez myslalam juz o butelce ale dalam rade i jest juz dobrze :-) chce jeszcze wszystkim podziekowac :-) pozdrawiam

kasiula20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez novika » 25 paź 2007, 19:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

witam,nie wiedzialam gdzie umiescic to ogloszenie,ale mysle,ze moze ktoras z was to zainteresuje.mam do sprzedania wozek quinny buzz,po okazyjnej cenie.byl uzywany zaledwie kilka miesiecy,wiec jest w bardzo dobrym stanie.zainteresowane osoby prosze o kontakt na maila karolina_augustynek@op.pl

novika
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 26 paź 2007, 20:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AGG i KASIULA20, gratulacje :!: :!: :!:

Nie było mnie długo na forum i dopiero teraz przeczytałam.
Coraz więcej NAS przybywa :mrgreen:

Byłam teraz w Polsce i tam też jest szał, wszędzie widziałam dużo kobiet z wózkami a porodówki są ponoć przepełnione. To dlatego że teraz rodzi wyż demograficzny, czyli roczniki 80-82, wtedy też urodziło sie mnóstwo dzieci.

pozdrawiam :roza:
agi
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez monika84 » 1 lis 2007, 14:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

a ja czekam na okres juz od 2tygodni i nic zrobilam sobie nawet test ale wyszedl negatywnie poza tym chyba nie mam zadnych objawow a bardzo chcialabym byc wiec ciagle mam nadzieje :-)

monika84
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mlody » 4 lis 2007, 16:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

monika84 napisał(a):a ja czekam na okres juz od 2tygodni i nic zrobilam sobie nawet test ale wyszedl negatywnie poza tym chyba nie mam zadnych objawow a bardzo chcialabym byc wiec ciagle mam nadzieje :-)

Ty chcesz a Twoja druga polowa tez??

Mlody
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 4 lis 2007, 17:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

mlody, chyba w ciazy nie jestes , ze akurat w tym temacie sie wypowiadasz :wink: :roll:
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mlody » 4 lis 2007, 18:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

testu nierobilem :mrgreen:

na post trafilem przypadkiem i mnie ponioslo :razz:

Mlody
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 6 lis 2007, 11:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc dziewczny :smile:
mam pytanie bo moj synej jest bardzo niespokojny prawie nie spi caly czas sie prezy,podaje mu mleko z butelki ale rowniez z piersi chociaz mam go bardzo malo zawsze lepiej dla dziecka przy tym bardzo uwazam na to co jem...moze podac mu ten lek infacol ylko nie wiem czy powinnam to skonsultowac z polozna czy sama podac :?: :?: prosze o odpowiedz

kasiula20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 6 lis 2007, 12:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

pijesz kawe? zrezygnuj, zmien diete zadnych smazonych , ciezkostrawnych lub wzdymajacych potraw. jesli karmisz butelka sprawdz mleko. moze trzeba zmienic i zadnych lekow mu nie dawaj.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona