Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez shasta » 6 lis 2007, 15:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20 >>> ja mialam to samo z moim dzieciatkiem tyle , ze karmilam tylko butelka .To co kik pisze jest prawda ale nie w kazdym przypadku skutkuje tzn nie tkwi tam problem.Ja podawalam infacol a potem dotarl do mnie z Polski Plantex , chyba nawet lepszy od infacolu zaczelam podawac i jak reka odjac .Mala sie uspokoila nie prezy sie i rosnie jak na drozdzasz , wiec mysla ze powinnas sprobowac po co ma sie maluszek meczyc w koncu ktos wlasnie po to te leki wymyslil.Pozdrawiam i zycze powodzenia. :smile:

shasta
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 6 lis 2007, 16:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kawy nie pije i nie pilam przez cala ciaze...
shasta a jakie mleczko pije twoja coreczka :?:

kasiula20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 6 lis 2007, 18:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc Dziewczyny! mam pytanko do Was,czy Waszym dzieciaczka sinialy raczki gdy zaciskaly mocno piastki??bylam tu u lekarza bo myslalam,ze to cos nie tak jest,ale lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje.Dalej sie martiwie,bo wczesniej lekarz mi powiedzial,ze mojemu synkowi nie zamknela sie dziurka w serduszku,ktora powinna zamkac sie po urodzeniu,ale podobno ma czas zabliznic sie do okolo roku czasu i nie wiem co teraz (tak mi przetlumaczyla pielegniarka) Czekam na wizyte u kardiologa,bo mamy na koniec listopada (tak sie boje,bo nie wiem czy wszystko wporzadku) .Moj synek sie rozwija prawidlowo,nie ma sinego wkolo usteczek (bo tak podobno sie robi,jak cos jest z serduszkiem nie tak) tyle,ze te raczki sinieja, i zauwazylam,ze tak sie robi po kapaniu jak go wyjmuje z wanienki.Czy ktoras z Was moze slyszala o podobnej sytuacji??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 6 lis 2007, 19:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

moja miala wlasnie cos takiego, niedomykala sie jedna zastawka i bylo slychac taki szmer, ale bylam z nia u kardiologa jeszcze w polsce i wszystko bylo ok, zadnych wad, a miala w tedy okolo 4 lat. ten szmer bylo slychac gdy np ktos doklnal ja czyms zimnym. czyli w momentach stresu , gdzy cisnienie wzrastalo powstawal ten szmerek.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 6 lis 2007, 20:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20, nie dawaj mu lekow kasiula i ja na twoim miejscu skonsultowalabym to z polozna bo sama bym nie wiedziala co to moze byc, czy brzuszek czy cos innego.
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anka » 6 lis 2007, 23:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20 moim zdaniem lepiej najpierw wyprobowac ziola np.taka woda koperkowa ,plantex albo domowe sposoby probowalas ciepla pieluszke przykladac do brzuszka?mojej niuni pomagalo a miala bardzo silne kolki ,masaz tez pomaga. Infakol mozna stowac dopiero po miesiacu zycia dziecka ale zdoswiadczenia wiem ze pomaga mnie pediatra doradzil zebym zastosowla i po dwoch dawkach jak reka odjal.

Anka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 7 lis 2007, 14:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasiula20 To prawda, zeby wyprobowac domowe sposoby. Jesli dopiero one zawodza to skontaktowac sie z lekarzem (mnie osobiscie nic nie doradzil - kazal woda przepajac dzieci (jakby mialo to zlikwidowac kolke!)) Z netu dowiedzialam sie o takim leku "sab simplex", ale ma to podobne dzialanie jak Infakol (z tego co slyszalam). Moje dzieciom podawalam i troszeczke pomagalo. Teraz nasz problem juz zniknol od kiedy dzieci skonczyly 3 miesiace :wink:
Kindzulinaa moim dzieciom tez raczki sinieja po kapieli - wiec to chyba nic zlego. Mateuszek bardzo czesto z calej sily zaciska piastki i tez ma sine (a wszystko z serduszkiem ok)
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez emcia04 » 7 lis 2007, 16:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasiula20 sprobuj herbatki koperkowej lub na trawienie. Ciepla kapiel lub przykladanie cieplej pieluszki pomaga. jak nie bedzie poprawy to sprobuj podac infacol ale jezeli po paru dniach nie bedzie poprawy to raczej nie stosuj go na wlasna reke dluzej. mi lekarz na kolki corki doradzil to - dzieci z tego wyrastaja :roll: wiec uszy do gory. bedzie dobrze. :-)

emcia04
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 7 lis 2007, 16:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Wielkie dzieki za dobre rady,dzisiaj byla pielegniarka z przychodni maly bardzo dobrze przybiera na wadze,a ja zauwazylam ze on poprostu nie moze zrobic kupki :sad: ma dopiero 3 tygodnie podalam mu herbatke na trawienie od 1 miesiaca pomogla mu ale przy nastepnym karmieniu znow jest to samo nie wiem ile razy moge mu ja podawac :?: a jutro mamy sie zglosic do lekarza wiec zobaczymy :neutral: a mi serce peka ja na niego patrze a nie moge mu pomoc :-(

kasiula20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 7 lis 2007, 16:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc kasiula20.Ja mialam ten sam problem,moj synus nie mogl zrobic kupki.Kupilam herbatke koperkowa z Bobovita z polskiego sklepu,widzialam ze tez sa herbatki poprawiajace trawienie i to chyba od 1 tygodnia(ale nie jestem pewna).A wiec ja podaje te herbatke koperkowa 2 razy dziennie(to znaczy rano i pod wieczor)niby tam jest napisane ze nie mozna podawac nie wiecej niz 100 ml dziecku ponizej 4 miesiecy,ale ja daje 2 razy i nic sie nie dzieje.Prawdopodobnie jak zaczyna sie dokarmiac butelka,to pozniej wlasnie sa problemy ze zrobieniem kupki.Ale przygladaj sie,czy Twoj synus nie ma twardego brzuszka.Kladz go na brzuszek,mozesz sprobowac wlasnie te oklady ciepla pieluszka.No a jezeli to nie poskutkuje,to idz do lekarza.Ja bylam i mi przepisal Lactulose Solution,to taki syropek.Pozdrawiam :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 9 lis 2007, 23:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziewczyny czy do tymczasowego pierwszego paszportu do dziecka nalezy miec polski akt urodzenia :?: a co ze zdjeciami przeciez ciezko zrobic malemu dziecku taka fotke :?:
pozdrawiam :-)

kasiula20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 10 lis 2007, 09:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20, akt urodzenia moze byc angielski do rocznego paszportu - bo to ci da czas na powrot do polski by zdobyc akt po polsku. a co do zdjec to mozesz je zrobic u fotografa albo w domu wlasnym aparatem a potem u fotografa zapytac i on zrobi z tego "paszportowe" zdjatka :mrgreen:

[ Dodano: Sob Lis 10, 2007 09:01 ]
co do zdjec to tam gdzie pojdziesz je wywolac popros zeby zrobili paszportowe z tego co w domu zrobisz...powinno nie byc problemu. pozdro
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 11 lis 2007, 14:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasiula20 ja robilam ostatnio zdjecie mojemu synkowi u fotografa,poprostu go trzymalam,a fotograf tak zrobil fotki zeby rak nie bylo widac.A robilam na Perry Barr w Azdzie,tam przed polskim sklepem jest fotograf.I za 4 zdjecia zaplacilismy jakos 3.60 .
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez moniavika » 11 lis 2007, 20:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasiula 20 moze maly ma po prostu kolki.Jezeli ma kolki to musisz podawac mu jakies herbatki na wzdecia,masowac brzuszek,przykladac gorace kompresy na brzuszek...Niestety kolki to rzecz normalna u dzieciakow.
A moze po prostu jak karmisz piersia to powinnas zmienic diete.Pozdrawiam
moniavika
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 12 lis 2007, 15:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny!Chcialam sie dowiedziec co do paszportu tymczasowego dla maluszka (to on jest na rok czasu).Czy on jest tylko w jedna strone wazny?czy mozna poleciec do Pl i wrocic spowrotm do Anglii??Bo lece do Pl na swieta na 2 tyg. i wtedy zloze wniosek o paszport ale chcialabym wrocic z malenstwem spowrotem tu do Anglii i poprostu za kilka miesiecy jak znow bedziemy jechac do Pl to odebrac wtedy ten paszport.Moze ktoras z Was sie orientuje??
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona