Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez olivka » 12 lis 2007, 17:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa, roczny masz wazny na rok,wiec smialo mozesz na nim wrocic. ;-)
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 12 lis 2007, 22:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mnie tez zastanawia wlasnie [b]kindzulinaa[/b] jak to jest z tym paszportem tymczasowym. My tez jedziemy na swieta do polski, a po swietach chcialabym zlozyc wszystkie dokumenty aby nadac dzidziusiom pesel. No i chyba do nadania peselu potrzebny jest paszport tymczasowy, ale ja chcialabym z dzidziusiami wrocic tu z powrotem. Boje sie, ze jak zostawie paszporty w USC to nie bede mogla tu wrocic do poki nie dostane nastepnych paszportow. Zastanawiam sie nad taka opcja, aby w Polsce upowarxnic kogos z rodziny zeby zlozyl wniosek, a nastepnie pozalatwial inne sprawy zwiazane z paszportem (mam nadzieje, ze dobre mam informacje na ten temat, bo oczywiscie pisze o czyms co tylko slyszalam), boje sie tylko przesylania dokumentow poczta (w sumie wszystkiego boje sie przesylac poczta).
Prosze o podpowiedz innych dziewczyn ( lub facetow :wink: )jak wyglada sprawa z peselem i nowym paszportem wyrobionym w Polsce. Z gory dzieki.
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewik » 12 lis 2007, 23:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witaj mamuska:) jak bedziesz w Polsce z dziecmi zloz wniosek o wyrobienie dla nich dowodow tymczasowych , najpierw bedziesz musiala wymienic angielskie akty urodzenie na polskie co za tym idzie nadane beda dzieciom numery pesel .Jak to zalatwisz bedziesz mogla wyrobic im dowody tymczasowe na okres 5 lat.Do nadania numeru pesel nie sa potrzebne paszporty tylko akty urodzenia przetlumaczone na polskie , bynajmniej u mnie tak bylo wiec bedziesz mogla spokojnie z dziecmi wrocic

Ewik
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 13 lis 2007, 09:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewik, czy do zlozenia wniosku o dowod tymczasowy potrzebni sa obojga z rodzicow czy moze byc tylko jedno? dzieki za opd jesli takowa sie pojawi hihihi
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewik » 13 lis 2007, 09:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Olivka , mi pani w urzedzie poszla na reke .Moj maz byl sam w pazdzierniku w Polsce i wypelnil wniosek o wydanie dowodu tymczasowego .Podpisal wszystkie dokumenty w tym rowniez odbior dowodu .Ja musialam jedynie wyslac zgode na wyrobienie dowodu z potwierdzeniem swojego podpisu przez notariusza i jest ok.Przed skladaniem o dowod najpierw sie czeka aby nadali dziecku pesel na to czekalam okolo miesiaca jak juz byl pesel to wtedy na dowod czekalam 2 tygodnie.Do wydanie peselu potrzebny jest akt urodzenia.Ten angielski zabieraja i daja polski.to tyle :)no i dodam jeszcze ze dowod jest na 5 lat .Pozdrawiam...

[ Dodano: Wto Lis 13, 2007 09:24 ]
Jesli potrzebny Ci bedzie notariusz daj znac to podam Ci namiary .Przekopalam cale Birmingham hehe ale znalazlam :razz:

Ewik
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 14 lis 2007, 13:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki Ewik. No ja tylko mowilam, ze slyszalam. Mysle ze i tak kogos z rodziny upowaznie i jak dzieci dostatna pesel to ktos zlozy dokumenty o dowod i odbiorze, a jak my w maju znow udamy sie do polski to odbierzemy juz gotowe dowody. Jeszcze raz dzieki.
mamuśka twins
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewik » 14 lis 2007, 13:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mamuśka nie ma za co;P a tak wogole sliczne masz te dzieciaczki, podwojne szczescie, jak Ty dajesz rade ja z jednym nie moge nieraz sie pozbierac a co dopiero z dwojka......ufff heheh.Pozdrawiam.

Ewik
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Olusia85 » 14 lis 2007, 13:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny czy ktoras mi moze doradzic gdzie najlepiej kupic wozek dzieciecy ?

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewik » 15 lis 2007, 02:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

witaj Olusia85>>>to zalezy jaka kwote chcesz przeznaczyc na zakup wozka.Ja kupilam na Ebay uzywany w bardzooo dobrym stanie i jestem z niego bardzo zadowolona.:)

Ewik
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 15 lis 2007, 08:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Olusia85, hejka.. ja kupilam nowy z tej strony - http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/sto ... 4725_10001

dostawa gratis,nowy wozek w pudelku przysylaja kiedy chcesz.

poszperaj na tej stronce bo czasami maja fajne promocje.

[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 08:42 ]
p/s teraz sa jakies w promocji wozek + car seat = £80

calkiem przyzwoicie....
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 15 lis 2007, 14:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc Olusia85 Na mysl przychodza mi dwa sklepy,mozesz kupic w Mothercare w centrum niedaleko Bullringa,w Toys'r'us to jest na tej glownej ulicy za Asda na Perry Barr tu Ci podaje stronki gdzie mozesz zobaczyc jakie sa wozki i w jakich cenach. http://www.toysrus.co.uk/Category.aspx/ ... /BruTravel

http://www.mothercare.com/gp/node/n/427 ... 8&mcb=core
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 15 lis 2007, 18:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki Ewik za komplement. Rade daje sobie dzieki mojej mamy, ze tu przyjechala i mi pomaga. Zreszta dzieci sa juz teraz wieksze i juz prawie sama sobie daje rade. Mysle, ze do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic. Pozdrawiam.
mamuśka twins
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 16 lis 2007, 07:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

[quote="mamuśka twins"] Rade daje sobie dzieki mojej mamy, ze tu przyjechala i mi pomaga. quote]

hej mamuska....musisz miec super mame,skoro ci pomaga..
zazwyczaj mamy "przeszkadzaja" a tu prosze....
tak powinno byc!
do nas jak przyjechali "tescie" to jedyna pomoc jaka zaoferowali to bujanie/noszenie dziecka- ktore jest juz wykapana,przewiniete i nakarmione.
za to zasypali mnostwem rad;np
"dziecku sok podaje sie z butelki z takim smoczkiem"
dobrze ze mi powiedzieli,bo nigdy bym na to nie wpadla...

pozdro
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 16 lis 2007, 21:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witajcie. Dawno mnie tu nie bylo.Widze, ze pojawily sie nowe ciezarowki ;) za to cos malo "rozpakowanych" forumowiczek. Na watku mamuski z bham tez cisza. Chyba wszystkie sa zajete, ale sie nie dziwie, sama wspomnialam, ze dawno mnie nie bylo. Moja Mala ma juz 6 tyg, jak ten czas leci!! U nas dobrze. Karmienie piersia idzie super, uporalam sie z bolem, Niunia potrafi w nocy przespac 7-8 godz! Rosnie jak na drozdzach. Ma juz 60 cm i wazy 5600. Gdzie moja dzidzia??? :roll: Pozdrowienia dla wszystkich!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Olusia85 » 22 lis 2007, 12:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny a jak z praca ja jestem w 7 mies i pracuje sobie przez agencje ja czuje sie dobrze i chcialabym pracowac jak najdluzej ale boje sie ze mnie zwolnia moga?

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona