Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 22 lis 2007, 12:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Olusia85 ja nie mam pojecia co do agencji bo ja pracowalam na kontrakcie i wiem ze mnie nie zwolnia w maju wracam do pracy :wink: ale mysle ze jak dlugo tam pracujesz to chyba nie :wink:

kasiula20
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 22 lis 2007, 18:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja tez pracowalam na kontrakcie i prawie do konca ciazy bo dobrze sie czulam..

ale raczej cie Olusia nie powinni zwolnic,musisz tylko z wyprzedzeniem powiadomic ze idziesz na macierzynskie i holidays wykorzystaj bo z tego co wiem to przepadaja jak ich nie wykorzystac - tak bylo u mnie.
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Olusia85 » 22 lis 2007, 18:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

U mnie jest tak ze ja mam 1,5 dnia na caly miesiac wolnegowiec nie duzo a jeszcze przy mojej pracy ja pracuje 3h dziennie

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 22 lis 2007, 21:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Olusia85 napisał(a):U mnie jest tak ze ja mam 1,5 dnia na caly miesiac wolnegowiec nie duzo a jeszcze przy mojej pracy ja pracuje 3h dziennie

aha.... to dobrze ze sie nie przemeczasz.
a mozesz spac w nocy?
ja pamietam ze niebardzo.... siedzialam non stop na necie i czytalam glupoty hihi
:mrgreen:

wiesz juz czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka? ;)
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Olusia85 » 23 lis 2007, 17:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja bede miala mala ksiezniczke a z tym spaniem to tak ze przesypiam polowe dnia i cala noc tylko czasami w srodku nocy obudze sie na jakiegos banana lub czekoladke :mrgreen:

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 24 lis 2007, 10:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Olusia85 napisał(a):ja bede miala mala ksiezniczke a z tym spaniem to tak ze przesypiam polowe dnia i cala noc tylko czasami w srodku nocy obudze sie na jakiegos banana lub czekoladke :mrgreen:

oj to slodziutko ze bedzie Coreczka - GRATUUULACJE

.... ja tez chce miec coreczke next time..hihi
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
fajnie ze mozesz spac, ja sie meczylam zeby zasnac...
a jak sie ogolnie czujesz?
dobrze znosisz ten blogoslawiony stan?
;)
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez emcia04 » 24 lis 2007, 10:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Olusia85, fajnie ze bedziesz miala coreczke :-D gratulacje :-D
co do spania to ja mialam fajnie bo praktycznie 7 i 8 miesiac to przespalam cale :-D chodzilam spac okolo 20 - 21 codziennie i wstawalam okolo 14 :-D i tak dwa miesiace :-D dopiero ostatni miesiac to byla katorga bo ani sie wygodnie polozyc ani nic. brzuch wielki i do toalety wstawalam w nocy zazwyczaj ze dwa razy. ale jak widac przezylam :-D

emcia04
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mossetka » 3 gru 2007, 15:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hejka wszystkim!

Oficjalnie dolaczam do grona "ciezarowek" - w lutym powieksza sie nasza rodzinka - po 2 chlopakach w koncu doczekamy sie malej ksiezniczki :)

Troche sie pogubilam w tym postach, moze zrobmy "update" i napiszcie kto sie wciaz spodziewa dzidziusia, a kto juz jest z dzidzia w domku ;)

Do nastepnego postu,
Mossetka
mossetka
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ana :) » 3 gru 2007, 16:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej hej mossetka,witaj na forum ja tez rodze w lutym na poczatku miesieca hihihi, ja mam juz syna i córcie,teraz bedzie chlopak,troche sie boje prawie 7 lat przerwy hihihi,ale twarda jestem poradze seobie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pozdrawiam Cie milusio :-)

Ana :)
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaaria » 3 gru 2007, 18:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

siemka. jestem w 3 miesiącu ciąży. ledwo zipie.mdli. mam jeszcze 2letnią córeczke. czy macie podobnie?

kaaria
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Olusia85 » 5 gru 2007, 10:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc dziewczyny ja mam termin na 1 lutego hihi

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mossetka » 6 gru 2007, 10:25 Luty tuz tuz czy jeszcze nie???? ;)

Hejka Ana i Olusia85,

No to extra ze tez macie na luty, ja mam dokladnie na 17 luty :)

Jak tam przygotowanie do nowej dzidzi? Macie juz wszystkie zakupy zrobione czy macie zamiar sie za to wziasc po Nowym Roku? Bo ja wlasnie zaczelam kupowac co nieco, tak dla spokoju bo nie sadze bym miala sile chodzic po sklepach z coraz wiekszym brzuszkiem!

Spoko Ana dasz rade, ja mialam teraz 4.5 roku przerwy, ale jestem dobrej mysli tym bardziej ze moje obydwa pierwsze porody poszly szybko i bez problemow... Bardziej sie denerwuje tym, czy jeszcze umiem opiekowac sie takim malenstwem :roll: Ale przypuszczam ze to samo wroci ;)

Kaaria, ja przez pierwsze 4 miesiace przez mdlosci i zgage zupelnie NIC nie jadlam, moglam jedynie pic gazowane napoje i schudlam 8 kilo! Ale to naprawde mija, teraz musze sie hamowac bo bym jadla caly dzien bez przerwy!

No to sciskam, trzymajcie sie dziewczyny i dajcie znac co u was :)
Mossetka
mossetka
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 6 gru 2007, 17:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ale Wam sie fajnie trafilo dziewczyny z tym lutowym terminem..hihi
bedziecie na bierzaco w temacie..

powodzenia Wam zycze Mamusie i Zdroweczka

papapapapa
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez shasta » 6 gru 2007, 21:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Gratulacje dla wszystkich przyszlych mam ....Hmmm kurcze zakladajac ten temacik nawet nie snilo mi sie ze bedzie az tak popularny hehehhee no ale fajnie jest tak powymieniac sie swoimi doswiadczeniami, troskami i radosciami i oby tych ostatnich bylo jak najwiecej tego kozystajac z tego , ze dzisiaj mikolajki wszystkim przyszlym jak i tym z dzidziusiami juz mamciom zycze.

shasta
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ana :) » 7 gru 2007, 13:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hihihihi ja mam na 3 lutego :mrgreen: moje 2 pierwsze ciaze róznily sie porodami równe 5 dni,syna urodzilam przez cesarke 5 dni po terminie a córe 5 dni przed terminem(podczas porodu byla w poprzecznym ulozeniu musieli mi ja ustawiac) bozzz ile to bylo bólu u meki,ale bogu dzieki urodzila sie zdowa :smile: Mi nic nie dolegalo podczas wszystkich ciaz,jedynie mialam silne bóle stawowe(choruje od lat na stawy)jak to mówia brzuch na plecy i jazdaaa,czulam sie znakomicie i moge ciaze nosic na okraglo hihihi powaznie stwierdzam ze wole rodzic dzieci niz wyrwac zeba :neutral: :roll: Amoze laseczki spodkamy sie w tym samym szpitalu??? gdzie plnujecie rodzic?hihihi pozdrawiam przyszle i obecne mlode mamy :)

Ana :)
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona