Problem z internetem

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 30 lis 2007, 22:14 Re: Problem z internetem

jak co ma? przeciez jest na kablach BT bo mam adsl.
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 30 lis 2007, 22:17 Re: Problem z internetem

Tak, ale Virgin jest, jakby to powiedzieć, do dupy, a BT jest lepszy. To tak samo jak Dialog i TP... Przecież Dialog też jest na liniach TP, ale Dialog jest do dupy...

alexandra
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 30 lis 2007, 22:28 Re: Problem z internetem

nie wiem co to dialog, ale wiem ze tp jest do dupy tak samo jak bt, zyje jakos ze stereotypami
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez daavid » 1 gru 2007, 10:36 Re: Problem z internetem

BT przypomina TP bo ciężko się czegokolwiek doprosić. W dodatku chcą 125 funów za linię pomimo tego, że poprzedni lokator miał linię w BT i gniazdo wisi na ścianie.

Virgin jest wszędzie okół tylko nie u mnie, nie wiem dlaczego. Dzwoniłem z pięć razy i zawsze mówią to samo, czyli że się nie da.

daavid
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez alexandra » 1 gru 2007, 12:10 Re: Problem z internetem

Oj, ja się ostatnio przeprowadziłam z góry a BT było, jest i będzie dla mnie dobre, poprostu veni vidi vici

alexandra
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Andrewix x » 1 gru 2007, 13:45 Re: Problem z internetem

alexandra napisał(a):A gdzie masz ten ranking?? Chętnie sprawdzę...

to jest stronka z rankingami ISP,musi byc wiarygodny po stworzony z glosow uzytkownikow

http://www.dslzoneuk.net/isp_ratings.php

szczegolnie polecam komentarze dla bt czy virgin,to dla tych nadal wyznajacych kult tych wpanialych dostawcow ;p

ja nie potrafie odpowiedziec czy virgin czy bt,ktory jest lepszy,mimo iz virgin jest kilka oczek wyzej,nikt nie przekona mnie do nich,poprostu szajs jak dla mnie,z tego co zauwazylem wiekszosc ISP ktorzy w umowie maja min12 mies kontrakt to jest szajs,w ten sposob chca przytrzymac klienta albo wziasc kare za zerwanie umowy,zauwazcie ze wszyscy dostawcy z miejsc pierwszych maja umowy na miesiac albo 3,bo oni nie maja nic do stracenia,wiedza ze sa dobrzy.
Takie moje zdanie

pozdro

Andrewix x
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ana :) » 2 gru 2007, 10:32 Re: Problem z internetem

Ja od poczatku mam wirgin i nie narzekam,mi tam odpowiada i zawsze szybko sie lacze a umowe jak podpisalam 2 lata temu z firma bt tak do tej pory nic nie przedluzam i jest ok bez zadnych dodatkowych papierków hihi,i bardzo malo place za net...wiec spoczko :)

Ana :)
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez daavid » 2 gru 2007, 11:11 Re: Problem z internetem

Ma ktoś jakieś doświadczenie z firmą Bulldog?

http://bulldogbroadband.com

daavid
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Andrewix x » 2 gru 2007, 15:04 Re: Problem z internetem

ja nie ale dlaczego jestes zainteresowany akurat bulldogiem??;]

Andrewix x
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez daavid » 2 gru 2007, 16:02 Re: Problem z internetem

bo z BT nie idzie się dogadać. PO prostu mają mnie gdzieś. No i broadband z Bulldoga też wygląda lepiej.

daavid
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Andrewix x » 2 gru 2007, 16:39 Re: Problem z internetem

a masz juz wogole nr tel. z BT czy nie chca Ci nawet telefonu podlaczyc?

W sumie jesli bt nie chce nic zrobic to mozesz sprobowac z bulldogiem bo oni rowniez zaopatruja w linie,co prawda bulldog jest pod skrzydlami pipexu,slyszalem kilka zlych opinii odnosnie isp z pod tych skrzydel,no ale lepsze to niz t-mobie,zawsze masz 90 dni na darmowa rezygnacje,jakby co.

aha no jak masz komorke z o2 to onie maja tez broadband,slyszalem ze niezly,to tez mozesz sprawdzic
pozdro

Andrewix x
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 2 gru 2007, 17:31 Re: Problem z internetem

Nie wiem jak sytuacja wygląda tu w Englandzie, ale jak pracowałem w Niemclandzie dla providera 1und1 to operowali oni wyłącznie na infrastrukturze Deutsche Telekom - narodowego monopolisty i właściciela infrastruktury, więc jak klient miał problemy techniczne z łączem to dzwonił do 1&1, ale my z kolei musieliśmy z wszystkim zwracać się do telekomu i prosić o usunięcie usterki itd. a jak łatwo się domyślić, Deutsche Telekom nie specjalnie kwapiło się do pomocy konkurentowi ani z trzymaniem terminów itp.To samo jest zdaje się w Polsce i mniemam że nie wiele inaczej w Anglii. Trudno jest doradzić co najlepsze, ale jeśli obsługa klienta w BT jest sprawna i nie przeciążona nadmiarem klientów, to skłaniałbym się do internetu od nich.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez daavid » 2 gru 2007, 17:39 Re: Problem z internetem

no ale oni nawet (BT) nie chcą mi dać linii (numeru telefonu).

daavid
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Andrewix x » 2 gru 2007, 18:57 Re: Problem z internetem

plazermen napisał(a):ale jeśli obsługa klienta w BT jest sprawna i nie przeciążona nadmiarem klientów, to skłaniałbym się do internetu od nich

chodzi o to ze nie jest,.od nich sie niczego nie doprosisz,a przeciazenia sa takie ze bywa tak ze po poludniu internet wogole nie dziala,moj znajomy tak mial,jak do nich wydzwanial to mowili ze linia jest stara(buheheheh)rano chodzi a po poludniu sie starzeje.
w koncu po kilku miesiacach przyslali inzyniera
zreszta wystarczy poczytac komentarze uzytkownikow,gdzie wiekszosc jest oczywiscie negatywna
aha no i bt obcina szybkosc w p2p za dnia ;/ ,w nocy ok ale w dzien jak zasysasz 20kbp/s to jest b dobrze ;/

Andrewix x
Początkujący

Neutralny

Poprzednia strona