Polki przestały się rozmnażać...
Napisane przez Ana :) » 27 sty 2008, 00:38 Re: Polki przestały się rozmnażać...
[ Dodano: Nie Sty 27, 2008 00:42 ]
olivcia ,choc jedna zalapalas... :-) pozdro
-
- Ana :)
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez kik1976 » 27 sty 2008, 09:29 Re: Polki przestały się rozmnażać...
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputacja: 5
Napisane przez emcia04 » 27 sty 2008, 16:19 Re: Polki przestały się rozmnażać...
-
- emcia04
- Rozeznany
Napisane przez olivka » 27 sty 2008, 19:39 Re: Polki przestały się rozmnażać...
;)
lece popisac w innym temacie ...jakims weselszym ;-)
pozdrawiam Was Kobitki..
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez Ana :) » 27 sty 2008, 21:34 Re: Polki przestały się rozmnażać...
-
- Rozeznany
Napisane przez moniavika » 27 sty 2008, 21:42 Re: Polki przestały się rozmnażać...
Przede wszystkim nie wyobrazam sobie,abym w jakikolwiek sposob mogla ocenic kogokolwiek jezeli chodzi o aborcje.Strasznie duzo krytyki tutaj widze.Padaja slowa:
"Ja bym nie mogla" "Ja bym nie mogl..."
Tak naprawde malo kto z nas mial bezposredni kontakt z aborcja.
Ja osobiscie jestem zwolennikiem aborcji i nie boje sie o tym mowic.
Uwazam,ze lepiej miec wybor niz go nie miec a i tak to zrobic.
Kazda kobieta zasluguje na to,aby moc zadecydowac sama lub ze swoim partnerem co dalej.Urodzic czy nie...
Jezeli nie chce rodzic -pozwolmy dokonac jej aborcji legalnej,sterylnej,bezpiecznej.Chyba sam zabieg jest wystarczajaco dolujacy,aby jeszcze bardziej ja dobijac strachem,niepewnoscia...
Ktoras madrala napisala tutaj,ze Polki usuwaja ciaze,bo sa z "ci***ak".
Czytajac cos takiego-zastanawiam sie kim ta dziewczyna jest.Rozumuje,ze jezeli Polka jest w ciazy z Polakiem,Angolem,Niemcem ...to nie usunie???
Ja wiem co ta osobka miala na mysli,ale mysle,ze ta osobka jest bardziej uposledzona niz ta ktora dokonuje aborcji.
Ja personalnie po prostu wspolczuje i ubolewam nad kobietami ktore podejmuja takie decyzje.To jest straszne .Zapewne cierpia i maja wyrzuty sumienia.
Wiem ze bylabym ostatnia ktora moglaby oceniac ich postepowanie.
-
- moniavika
- Rozeznany
- Reputacja: 3
Napisane przez Ana :) » 27 sty 2008, 21:49 Re: Polki przestały się rozmnażać...
-
- Rozeznany
Napisane przez owen » 28 sty 2008, 10:34 Re: Polki przestały się rozmnażać...
Podpisuje sie pod Toba 2 rekami....
-
- owen
- Stały Bywalec
Napisane przez agi » 28 sty 2008, 22:46 Re: Polki przestały się rozmnażać...
Jestem przeciwna aborcji, bo to morderstwo na bezbronnych i niczemu niewinnych istotach :!: :!: :!:
I nic nie tłumaczy kobiety ani mężczyzny, którzy zabijają własne dziecko. Są przecież inne rozwiązania.
Akceptuje tylko jeden wyjątek, jeśli ciąża zagraża życiu kobiety.
Takie jest moje zdanie :!:
-
- agi
- Rozeznany
Napisane przez smerf_tsfaniack » 29 sty 2008, 00:32 Re: Polki przestały się rozmnażać...
ciekawe jakie byloby twoje zdanie jakbys sama sobie nie miala czego do gara wrzucic.
ciekawe jakie byloby twoje zdanie jakby chciala jeszcze pozyc a chloptas mialby ciebie gleboko w zadzie.
ciekawe jakie byloby twoje zdanie gdyby poblogoslawil cie chloptas wbrew twojej woli.
etc etc.... czasmi warto postawic sie w sytuacji innych.
czy dziecko bedac niechcianym byloby szczesliwe? dziecko urodzone po katolickiemu moralnemu innemu emu oddane w dobre rece byloby szczesliwe? ile takich siedzi aktualnie po bidulach?
-
- smerf_tsfaniack
- Raczkujący
Napisane przez Ana :) » 29 sty 2008, 16:31 Re: Polki przestały się rozmnażać...
[ Dodano: Wto Sty 29, 2008 16:35 ]
dodam,ze jestem caly czas za aborcja mimo tego ze wklejam ten link
-
- Rozeznany
Napisane przez Mlody » 29 sty 2008, 16:42 Re: Polki przestały się rozmnażać...
nie mowie nie, sa sytuacje w zyciu przy ktorych jest lepiej usunac, ale jak szalonej nocy, to juz przeada, moze zanim sie wpakujemy do wyra z kims, warto pomyslec o konsekwencjach, bo niesadze zeby ludzie ktorzy sie kochaja i sa ze soba szczesliwi i wpadna, to zdesyduja sie na aborcje
lipa ale to my wybieramy
-
- Mlody
- Rozeznany
Napisane przez smerf_tsfaniack » 29 sty 2008, 19:12 Re: Polki przestały się rozmnażać...
Mlody napisał(a):wiem jednak to ze babki czesto gesto dla zabawy, nowych doznan ida z facetami do wyra
ahh tak, czyli facet z babka do wyra wtedy nie idzie? wnioskuje, ze kobiety same sie zapladniaja plemnikami. gwalca biednych samcow i wyrzucaja przed sniadaniem?
zawsze wydawalo mi sie, ze dziecko jest wspolna wypadkowa obojga plci. a skutki tego najbardziej dotykaja kobiete, no i ewentualnie zarodek.
-
- smerf_tsfaniack
- Raczkujący
Napisane przez agi » 29 sty 2008, 20:51 Re: Polki przestały się rozmnażać...
Jeśli dwoje ludzi czuje sie na tyle dojrzale by iść ze sobą do łóżka, to powinni też wiedzieć jakie mogą być tego konsekwencje :!:
Nie pisz mi tu o biednych 15-sto latkach, czy kobietach które nie mają co do gara wrzucić, bo po to są przecież gumki, żeby właśnie takie niechciane dzieci sie nie rodziły. A na dodatek tutaj prezerwatywy są za darmo :!:
Ludzie, trzeba myśleć PRZED a nie PO :!:
-
- agi
- Rozeznany
Napisane przez moniavika » 29 sty 2008, 21:45 Re: Polki przestały się rozmnażać...
Antykoncepcja w UK jest darmowa i chwalic za to Boga.Nalezy a wrecz powinno sie jej uzywac jezeli nie chce sie dziecka.Niestety tak jak wszystko i antykoncepcja czasami zawodzi.Co wtedy?
Poza tym...No dlaczego tylko kobieta musi ponosic odpowiedzialnosc tego,ze poszla z facetem do lozka?Bez wzgledu na to czy byl to staly czy nowo poznany facet-odpowiadaja tak samo.
Decydujac sie na sex oboje partnerow powinno brac te sama odpowiedzialnosc.
Przeciez tak nie mozna ludzie no!!!!
Bedac iles tam czasu z facetem,zachodzac w ciaze nagle slyszymy:
"No sorry kotku,ale to nie moj problem"
Albo
"Jakiejkolwiek decyzji nie podejmiesz-uszanuje ja"
Albo
"A mowilas,ze sie zabezpieczylas..."
Panowie!!!!!!!!!!!Odrobinka odpowiedzialnosci.
Macie ochote na sex-to konsekwentnie ponoscie tego skutki tak jak my to robimy.
Gwalt...No tutaj to chyba nie podlega zupelnie dyskusji,ze matka takiego dziecka powinna miec szczgolnie wolna reke i moc podjac decyzje jaka jej pasuje.
Urodzic,usunac,oddac do adopcji...
15latka...chyba jak dla mnie za wczesnie na podjecie wspolzycia,ale w dzisiejszym swiecie to zaczyna byc normalne.
Ja mam corke i za 10lat moze stane przed takim samym dylematem.
Nie wiem jak sie zachowam w takiej sytuacji(pewnie osiwieje do reszty,strace nerwy,schudne z 80kg,obgryze paznokcie u rak i nog :-D ),ale wiem,ze zapewne nie zostawie swojego dziecka w tej sytuacji samego.
Aborcja powinna byc legalnym zabiegiem.To moje osobiste zdanie.
Moze to i "mordowanie" niewinnej istotki,ale lepsze to niz porzucenie takiego malenstwa lub skazanie go na zycie bez milosci,niechcianego,samego.
Ktos zapyta co z moralnoscia...????
Hym...tak naprawde robimy w zyciu tyle gorszych rzeczy,ze czasami aborcja jest niczym wobec naszego postepowania.
Po raz kolejny powiem,ze mozliwosc wyboru jest czyms bardzo istotnym w naszym zyciu.
-
- moniavika
- Rozeznany
- Reputacja: 3
-