wymiana ksiazeczki Sanepidowskiej
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
witam.Niedwano ja wraz z moja dziewczyna przyjechalismy do Walsall.Dziewczyna w Polsce pracowala w IKEA na restauracji i ma ksaizeczke Sanepidowska uprawniajaca ja dopracy przy zywnosci.Obskoczylismy pare agencji i w jednej kazano nam wmienic na angielska.orientujecie sie gdzie nalezy sie udac z tymproblemem?z gory dzieki
-

-
metanool
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
hmmmm... tutaj chyba nie jest nic wymagane w stylu "ksiazeczka sanepidowaska" :D i jakiekolwiek badania do pracy przy zywnosci :P - (pracowalem znajomi pracowali ale nikt nic o czyms takim nie slyszal)
-

-
Bernii
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 4
jest cos takiego jak szkolenie w zakresie obslugi zywnosci 'food handling'. pracodawca ma obowiazek przeprowadzic cos takiego w przeciagu zdaje sie 6 miesiecy od zatrudnienia. zazwyczaj po szkoleniu jest test, gdzie 'wykladowca' pokazuje palcem na odpowiedzi, i potem firma trzyma te testy 'ad acta' jako dupochron.
pozdr
pe
-

-
KA i PE
-
-
dzieki wielkie za info.tak-macie racje.dzisiaj zadzwoniono do mnie z tutejszego Zwiazku Pracy i powiedziano mi faktycznie nie ma odpowiednika polskiej ksiazeczki Sanepidowskiej, i ze jedyna rzecza potrzebna to szkolenie z BHP ktore ma obowiazek przeprowadzic pracodwca.pozdrawiam
-

-
metanool
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Tak. tutaj mozesz miec syfa, zoltaczke, salmonelle i inne zarazliwe choroby i nie stoi to na przeszkodzie zebys mieszal w czyims zarciu. Troszke szokujace. A jak mieli salmonelle w cadbury to nie wpadli na to zeby przbadac pracownikow na linii produkcyjnej.
Potrafia tylko mowic ze polskie jajka sa tanie bo maja salmonelle. Cale to ich health and safety. Hipokryci.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 71
Powrót do SZUKAM INFORMACJI