Duch
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
Ja tam wierze na tym swiecie wszystko jest mozliwe... :mrgreen:
- Załączniki
-
- duch1.gif (4.93 KiB) Przeglądane 8133 razy
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
0
Anek napisał(a):Ja tam wierze na tym swiecie wszystko jest mozliwe... :mrgreen:
z tego co pamietam ktos tak juz kiedys powiedzial, tylko dodal
"... tylko czemu wszystko dzieje sie w Polsce..."
:) pozdr
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
- Reputacja: 1
0
K.J.- musisz swoje 4 káty udomowic: zapal jakies zapachowe swieczki, kadzidelka, zawies jakis obrazek itp.
-
- Lukaas85
- Wtajemniczony
- Reputacja: 1
0
Ale mi to lukaas85 nie przeszkadza. Nie przeraza mnie dopoki nie zobacze diabla. :-D Zas codo twojej wypowiedzi Piggy masz racje ale tylko w polowie. czesc kregow zbozowych jest rzeczywiscie oszustwem, ludzie to robia dla sensacji. Jednak sa i takie kregi zbozowe, ktore powstaly w ciagu zaledwie kilku godzin, i nie byloby w tym nic niezwyklego, gdyby nie ich skomplikowane wzornictwo. Ludzie w ciagu 3, 4 godzin mogliby zrobic krag w zbozu niewielkich rzomiarow. I nie specjalnie skomplikowany. Prosty, zwyczajny. Natomiast, jak wyjasnic fakt, ze olbrzmich rozmiarow kregi zbozowe, nader skomplikowane powstaja w bardzo krotkim czasie ? Naukowcy Piggy sie juz teraz wycfanili. W tych miejscach, gdzie najczesciej cos sie dzieje zalozono kamery na slupach telegraficznych. I pomimo kamer,kregi dalej powstawaly. Ale nie bylo widac winowajcow. z tego co mi wiadomo, sa dwa takie nagrania, ktore przedstawiaja jakas kule siwatla na moment przed powstaniem tych kregow w zbozu. Nie zostaly te nagrania obalone do dzis. Bardzo latwo jest dociec, czy to robota ludzi czy nie. Ludzie na stworzenie bardzo skomlikowanego wzoru potrzebowaliby mnostwo czasu. Nawet gdyby w tym oszustwie brala udzial duza grupa., to i tak tak idealne odwzorowanie ksztaltow geometrycznych graniczy niemal z cudem , jezeli mowimy o czlowieku. I czas - w ciagu dwoch godzin powstaja monumentalne kregi zbozowe. Swiadkowie, ludzie ktorzy mijaja takie pola nikogo nie widza. Przyklad : pilot prywatnego malego samolotu leci w jedna strone. Pole jest , jak to pole - normalne. Po 2,3 godzinach wraca i widzy niesamowicie piekny ksztalt w zbozu, jakiejs ogromnej figury geometrycznej . Ludzi z okien samolotu latwo jest dostrzec. On nie widzial nikogo. Mnostwo jest takich udokumentowanych przypadkow.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
- Reputacja: 5
0
K.J. zobacze - uwierze ;) powody takich kregow moga byc rozne i wiele jest na to wytlumaczen, ale nie mowie ze nie masz racji, bo chyba cos w tym jest tylko ze ludzie to wykorzystuja i wyolbrzymiaja i tak naprawde nie wiadomo ile z tych zjawisk jest autentycznych
-
- pigggy
- Raczkujący
- Reputacja: 0
0
Jest sporo autentycznych. Naukowcy badaja nawet grunt by sie przekonac czy ziemia w miejscu tych kregow zbozowych nie jest skazona. W tych przypadkach, ktore uznaje sie za autentyczne zazwyczaj jest mala radioaktywnosc w badanych probkach. Zas kregi wykonane reka czlowieka nie maja w sobie nic niezwyklego. Badania nie wykazuja w takich przypadkach nic.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
0
Nie wiem po co kazdy z was chce przekonac drugiego co do swoich racji.
Ja bylam takim samym sceptykiem jak pigggy,ale doswiadczylam pewnych rzeczy na wlasnej skorze i teraz wierze w pewne niewyjasnione sprawki,duchy,bladzace dusze...
Czasami trzeba cos przezyc samemu aby w to uwierzyc.
KJ moze sprobuj po prostu rozmawiac z tymi duchami i tyle.Moze to zadziala i dadza sobie spokoj???
Pozdrawiam
Ja bylam takim samym sceptykiem jak pigggy,ale doswiadczylam pewnych rzeczy na wlasnej skorze i teraz wierze w pewne niewyjasnione sprawki,duchy,bladzace dusze...
Czasami trzeba cos przezyc samemu aby w to uwierzyc.
KJ moze sprobuj po prostu rozmawiac z tymi duchami i tyle.Moze to zadziala i dadza sobie spokoj???
Pozdrawiam
-
- moniavika
- Rozeznany
- Reputacja: 3
0
Ale temat jest ogolnie o zjawiskach niewyjasnionych, a nie tylko o tym co gdzies u kogos sie dzieje. Rozpeczelem wzmianka o moim mieszkaniu, teraz chce rozmawiac na tematy z tym zwiazane. Bo mnie to ciekawi.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
0
nalezy sie obawiac zywych nie umarlych - a rzeczy zwiazane z duchami, zjawiskami paranormalnymi to wytwor naszego wewnetrznego EGO, a co za tym idzie czlowiek jest zdolny do tworzenia rzeczy i (brak slowa) niewyobrazalnych, stad moje zdanie ze KAZDY CZLOWIEK MOZE BYC I TWORZYC WSZYSTKO CO ZECHCE
-
- hidalgo4
- Stały Bywalec
0
EGO nie ma zwiazku zupelnie ze zjawiskami paranormalnymi. To sa dwie zupelnie rozne dziedziny, i dwa calkowicie odrebne zagadnienia. Nie mozna szystkiego wytlumaczyc w sposob racjonalny.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
0
Zgadzam sie z toba Hidalgo. Wszystko sie moze zdazyc jak sie w to bardzo wierzy. Ja wierze tylko w to czego moge "dotknac", albo jest udowodnione naukowo, dlatego mnie duchy omijaja szerokim lukiem.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
0
Uboga jest ta wasza wiara. I strasznie skapa wyobraznia.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
0
K.J. napisał(a):Uboga jest ta wasza wiara. I strasznie skapa wyobraznia
Tu sie zgadzam, te duchy to są tylko wytwory wiary i wyobraźni:)
-
- Adam
- Administrator
- Reputacja: 33
0
Kolejny racjonalista twardo stapajacy po ziemi. Nie to mialem na mysli mowiac o wyobrazni. Swiat nie jest czarno - bialy, czasami wystepuja takie zjawiska, o ktorych sie nie sni czlowiekowi po nocach. Adam, zostan ksiedzem, to moze odprawisz pare egzocyzmow, i sie przekonasz :grin: hehe, ze duchy sa jak najbardziej realne, i w tej ich realnosci nie ma nic zdumiewajacego.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
0
nie znasz mnike KJ wiec nie okreslaj sily mojej wiary bo przypuszczam ze wiesz na temat wiary tyle co ksiadz Ci na kazaniu w niedzile powiedzial i to bym sie zdziwil gdybys sluchal - bez obrazy za te slowa ale tak uwazam...
-
- hidalgo4
- Stały Bywalec
0
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3