Duch

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez K.J. » 9 maja 2008, 19:00 Re: Duch

I tu sie mylisz Hidalgo, poza tym moja wypowiedz skierowana byla do Pana Adama. Nie chodze do kosciola, nie wierze w kaplanow ani w to co maja nam oni do przekazania. Ale ich szanuje. Mam swoje poglady i wlasna wiedze zdobyta nie dzieki czytaniu Pisma Swietego po lekcjach religii w szkole, ale ksiazek, ktorych kaplan nie wzialby do reki ( zalezy jeszcze ktory ). Tak wiec czytaj i ucz sie, a jak wiesz juz co nieco to sie z nami podziel. A tak miedzy innymi co sadzisz na temat UFO , Jezusa i poczatkow chrzescijanstwa ?
K.J.
Stały Bywalec

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hidalgo4 » 9 maja 2008, 19:05 Re: Duch

widzisz sam stwierdziles ze mozna uznac "stworzyles" swoj zakre wiary sorry ale to nie jest tak latwo ale chwali sie ze poszukujesz hihihi, wiesz UFO i istnienie pozaziemskie nie powiem bo uwazam ze jest a czemu nie tego wiara nie zakazuje ;-) Jezus poczytaj przekazow historycznych i masz odp nie trzeba czytac bibli poczatki chrzescijanstwa tu tez czasem sie zastanawiem ale i tak uwazam ze to jak wierzysz w co i jaka jest Twoja wiara zalezy od czlowieka, a poczatki niestety sa zaklamane jak caly nasz piekny swiat hihihi

[ Dodano: Pią Maj 09, 2008 20:14 ]
tak mi sie przypomnialo poza religia.... a co TY myslisz o Hitlerze??? tzn jakim czlowiekim byl itp
hidalgo4
Stały Bywalec

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez K.J. » 9 maja 2008, 19:24 Re: Duch

Znam przekazy historyczne, Hidalgo ja przeczytalem mase ksiazek na te i inne tematy. Ale bylem ciekaw twojej opinii.
K.J.
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez patryk20088 » 10 maja 2008, 21:38 Re: Duch

Kurde mi się wydaje że Macie rację że w anglii te domy to jakieś nawiedzone .U mnie w domu też jest coś dziwnego a mianowicie ,często siedzę po nocy w pokoju nawet do 4 i 5 rano to zależy aleee... jest tak że gdy zgaszę światło wcześniej i się położę to słychać jak cały dom żyje swoim życie ..słychać jakieś stuki skrzypienie desek ,hmm mugłbym to sobie jakoś wytłumaczyć ale nie słyszę tych głosów jak mam zapalone światło i nie śpię.Całe szczęscie że nie podchodze do tego stresowo tylko tak na Lajcie ,ale ciekawe to jest prawda .??A wy wierzycie w duchy??

patryk20088
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hidalgo4 » 11 maja 2008, 09:14 Re: Duch

KJ a ile przeczytales ksizek z tzw zboru ksiag zakazanych???
hidalgo4
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez K.J. » 11 maja 2008, 11:25 Re: Duch

Ile ksiazek przeczytalem ? Nie wiem Hidalgo, nie prowadze zadnej statystyki. Aleistera Crowleya pare prac, Choc nie w calosci, zadnej jego ksiazki nie da sie przelknac w calosci, ciezkostrawne sa. "Biblie szatana" Lavey`a, - i osobiscie uwazam , ze autor ma ciekawe poglady, choc tez czasami miesza za czesto te sztuki magiczne w swojej ksiazce, ktore niekiedy wygladaja jakby byly wyssane z palca. Ale sama jego ideologia jest godna zwrocenia uwagi . To te najbardziej znane. I resza prac, moze juz nie z serii : KSIAG ZAKAZANYCH, ale ksiazek traktujacych swobodnie o magii czy szeroko pojetej duchowosci, jak : "Ksiega duchow", Alana Cardeca ( jedna z najbardziej ciekawych z jakimi mialem do czynienia ), czy ksiazki z cylku o zyciu pozagrobowym, rozwoju zdolnosci parapsychicznych, swiadomym snieniu, eksterioryzacji, bilokacji, przypadkach opetania itd. Sam przeprowadzalem na sobie niektore z cwiczen zawartych w poszczegolnych publikacjach, ale poza kilkoma przypadkami paralizu sennego i dosyc mnogiej liczby snow swiadomych nie doswiadczylem niczego wiecej, jak np. wyjscie poza cialo - choc niektorzy autorzy twierdza, ze swiadomy sen i eksterioryzacja - czyli opuszczanie ciala, to w gruncie rzeczy jedno i to ssamo. Ale ja mam podzielona opinie na ten temat. To tak Hidalgo w kurierskim skrocie.

[ Dodano: Nie Maj 11, 2008 14:11 ]
Jakies pytanka jeszcze ?
K.J.
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hidalgo4 » 11 maja 2008, 13:31 Re: Duch

poszukaj 13 werestow i kryptologie apokaliptyczne....
hidalgo4
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez K.J. » 15 maja 2008, 19:20 Re: Duch

Widze, ze temat sie juz nie kreci. Tak jak wszystko inne umiera naturalna smiercia.
K.J.
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Maxio » 16 maja 2008, 09:47 Re: Duch

No tak temat stary jak same duchy :) Owszem wszystko co piszecie to jest prawda.A one tylko do tych przychodza od ktorych moga dostac pomoc .I nie dokuczaja ale proboja zwrocic uwage na siebie dziwnymi zachowaniami .
A te biedaczyska tylko chca modltwy poniewaz nie moga same dac rady przedostac sie do Piotra .I dopoty ktos im nie pomoze tu na padale beda sie blakac :)
I nie ma do tego nic wspolnego szerokosc geograficzna :)
A duchy sa milusie bardzo .Mojej mamy duszek i babci zony czowaja Oj jak bardzo Oszczegaja i to na wiele dni wczesniej o klopotach Barciszek przychodzi z informacja .
haha nie sa takie zle .
Tylko grzybki jadlem nic wiecej :mrgreen:

Maxio
Początkujący

Neutralny

Poprzednia strona

Powrót do HYDE PARK