Zycie w Birmingham

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

KobietaPostNapisane przez agnieszkadata » 14 maja 2008, 07:45 Zycie w Birmingham

Witam!!mieszkam obecnie w londynie ale poczatkiem stycznia wraz z moim chlopakiem chcielibysmy sie wyniesc gdzies poza Londyn - glowny powod to koszty utrzymania. Jestem bardzo zainteresowana jaka jest szansa znalezienia pracy w Birmingham? ja obecnie pracuje w duzym sklepie odziezowym a moj partner jest kierowca. nie chielibysmy znalesc gorszych prac. Bardzo prosze o szczere odpowiedzi!!!!

agnieszkadata
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kucza21 » 14 maja 2008, 21:41 Re: Zycie w Birmingham

Straszna lipa jest w Birmingham. Proponuję chociażby taki Bristol !

kucza21
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agnieszkadata » 15 maja 2008, 06:58 Re: Zycie w Birmingham

od jakim wzgledem jest lipa?i dlaczego Bristol?zalezy mi aby przeniesc sie do miasta w ktorym jest spokoj i znajdziemy dobre prace.

agnieszkadata
Przyczajony

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 15 maja 2008, 08:33 Re: Zycie w Birmingham

to proponuje, niech jedno z was przyjedzie na powiedzmy miesiac, wynajmie pokoj (hehe) i rozezna temat i klimaty. faktycznie w tym roku zauwazalne jest spowolnienie gospodarki, i z praca jest srednio. wiele zalezy od tego jak sobie radszisz z jezykiem.

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 15 maja 2008, 11:44 Re: Zycie w Birmingham

co do bristolu to fakt, niedawno moj znajomy byl tam i powiedzial, ze szyby wystawiennicze agencji sa oblepione ogoszeniami. jest tam sporo polakow, ale chyba sobie radza. tutaj to juz wiekszosc sie scwanila i trzeba dobrze znac jezyk, zeby w razie czego umiec sie wyklocic o swoje. :mrgreen:
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agnieszkadata » 15 maja 2008, 19:20 Re: Zycie w Birmingham

jezyk nie jest problemem ale chcielibysmy miec prace przynajmniej jak teraz, nie chce restauracji itp.

agnieszkadata
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kucza21 » 15 maja 2008, 20:57 Re: Zycie w Birmingham

Mieszkałem i w Bristolu-obrzeża i Birmingham. Generalnie w Bristol jest więcej wariantów oraz ofert poza tym miasto jest znacznie ładniejsze. Rynek nie jest tak zapchany jak tutaj co widać gołym okiem. Za ładne mieszkanie czy też dom zapłacimy porównywalnie jak w Birmingham. Plusem również może być mniejsza ilość emigrantów z Azji czy z Afryki. Generalnie znacznie czyściej jest. W promieniu Bristolu są między innymi cudowne i bardzo posh Bath, Walia czy też morze.

kucza21
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny