Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 30 maja 2008, 13:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Bede rodzic w City Hospital, a starania przyspieszenia porodu tez jak narazie koncza sie niepowodzeniem;o)Widocznie jeszcze nie czas na narodziny Bobaska...No nic, ale nie mam wyboru, czekam wytrwale na pierwsze konkretne oznaki porodu:o)Mama nadzieje Aniu, ze nasze porody beda latwe i szybkie...bo sie na taki nastawiam;o)))Pozdrawiam

ulenka21
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 30 maja 2008, 17:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny!!
Aniu810 ja mialam indukowany porod to nic strasznego,po indukcji ok.20 wieczorem zaczelam rodzic ok.2 w nocy a pierwszych boli juz dostalm ok.23.a Kubus urodzil sie o 7:36 rano. :mrgreen: ,a co do rozwarcia z 1 palca w ciagu 2 godzin mae sie zrobic 5 :wink:
Co do terminu porodu to nasze dzieciatka decyduja kiedy chca byc po drugiej stronie brzuszka!

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ania810 » 30 maja 2008, 18:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

To bedzie moj drugi porod. Pierwszy indukowany w Polsce (oxy) w 39 tygodniu, z powodu saczenia wod plodowych i braku postepu porodu. Bardzo dlugi i bolesny. Niektorych sytuacji nie pamietam, po prostu odplywalam.
Teraz mam nadfzieje na taki klasyczny, ksiazkowy porod.
Zobaczymy jak to bedzie.
Aha, i zaczal mi wychodzic czop, w bardzo malej ilosci co prawda, ale to znaczy, ze cos sie zaczyna dziac :mrgreen:
Pozdrowionka!!!!

Ania810
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 30 maja 2008, 19:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

O to chyba już sie zaczyna!
Jak mi dszedl czop to od razu do szpitala pojechaliśmy, bo strasznie krwawilam i sie balam że to cos złego. Przyznam że nie wiedziala zbytnio co to ten czop :neutral: i poprostu spanikowalam, ale urodzilam tego samego dnia jeszcze :-D

Życze Wam dziewczyny powodzenia i żeby szybko poszlo!!! :-D

Pochwalcie sie póżniej Waszymi Maluszkami!

pozdrawiam :-)
agi
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaskag » 1 cze 2008, 06:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam,dopiero co wrócilam z kraju i tam mialam robione usg,lekarz powiedzial mi ze dziecko ma posladkowe ulozenie i jesli sie nie odwróci to poród bedzie dlugi a moze sie cc skonczyc.MAm pytanie,powiedzcie mi jak oni rozpoznaja przed porodem ulozenie dziecka jesli nie robia usg ,caly czas sie nad tym zastanawiam.

kaskag
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 1 cze 2008, 09:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kaskag, a na kiedy masz termin??? moje malenstwo jest ulozone poprzecznie i tez sie nad tym zastanawiam skad oni bede wiedziec czy sie okrecilo czy nie, z tym ze ja mam termin dopiero na pazdziernika i wszystko moze sie jeszcze zdazyc :grin:
ciekawe czyAnia810, iulenka21, juz urodzily????

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ania810 » 1 cze 2008, 13:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny jeszcze nie urodzilam :cry: Siedze w domu i czekam na znak :mrgreen:

Ania810
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 1 cze 2008, 13:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Aniu, ja tez ciagle z bobasem w brzuszku i nic sie nie dzieje:)Znalazlam na internecie forum "przeterminowanych majowek", polecam.Jakos latwiej razem czekac z innymi kobietkami w podobnej sytuacji:o)
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48819

[ Dodano: Nie Cze 01, 2008 14:35 ]
Kasiu 1983, polozna bada brzuszek, naciska z kazdej strony i stad wie gdzie jest glowka, a gdzie nozki, przynajmniej u mnie tak bylo, do tego nie jest potrzebne badanie usg, zeby stwierdzic polozenie bobaska:o)Pozdrawiam

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 1 cze 2008, 13:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny!!Moj Aleks byl ulozony posladkowo i nie bylo mowy o naturalnym porodzie odrazu cesarka,a uswiadomila mi polozna ktora badajac brzuch i mierzac wyczyla glowke z boku,a pozniej mialam robione usg na sprawdzenia zreszta zawsze mozna powiedziec o tym poloznej,u mnie proba przekrecenia Aleksa w 37 tyg.w 39nie powiodla sie,maly dal sie przesunac o jakies 5 cm i nie nie dal sie ruszyc dalej.a w 39 tyg.mialam robiona cesarke.
Kaskag jesli masz jakies pytania pisz na gg 4139371

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaskag » 2 cze 2008, 06:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Termin mam na koniec sierpnia,takze zostalo jeszcze pare tyg.mam nadzieje ze sie jeszcze obróci prawidlowo i bede naturalnie rodzic tak jak moja pierwsza córeczke.Moze wiecie co tu bede potrzebowala dla siebie i dzidziusia do szpitala,ja rodzilam 3 lata temu więc dobrze nie pamietam,pozdrawiam.

kaskag
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ma.pima » 4 cze 2008, 10:45 Witam przyszle mamy

Witam jestem tu po raz pierwszy :-)
Prosze powiedzcie czy ktoras z was rodzila lub wie cos na temat Birmingham Women's Hospital przy Metchley Park Road?
Jestem obecnie w 17 tygodniu ciazy i w tym wlasnie szpitalu bede rodzic.
Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy i te ktore wlasnie nimi zostaly :grin: .
ma.pima

ma.pima
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Aggressiva » 5 cze 2008, 15:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ma.pima, Women's Hospital to podobno najlepszy szpital do rodzenia w birmingham- maja tam podobno najlepszy sprzet i specjalistow. Tam kierowane sa tzw 'trudne' przypadki z innych szpitali, nawet zpoza Birmingham. Rodzila tam moja szwagierka i byla bardzo zadowolona.

Ania, Ulenka, dajcie znac jak bylo, jak juz wam sie wykluja ;) i bedziecie mialy chwile oddechu... Ulenka, szczegolnie interesuje mnie twoja historia, bo tez bede chyba rodzic w City Hospital.

KaskaG, zycze zeby dzidzius zdecydowal sie zrobic 'salto' zanim dojdzie do porodu. Tu przy ulozeniu posladkowym chyba od razu biora sie za cesarke...

Kaska 1983, u ciebie jeszcze sporo czasu (jak u mnie), wiec dzidzius moze jeszcze duzo fikac i obracac sie.

Ja bylam dwa dni temu na usg polowkowym. Wyglada na to, ze bede miala corcie :)
kaska1983, a ty wiesz, co u ciebie rosnie?

Pozdrawiam!!!

Aggressiva
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 5 cze 2008, 19:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny!Ja jeszcze nie urodzilam, chociaz juz jestem 5 dni po terminie.Wczoraj bylam u poloznej i serduszko u bobaska ladnie bije, ale widocznie jeszcze nie czas na narodziny, chociaz polozna oznajmila, ze glowka jest bardzo nisko.No nic, pozostaje tylko czekac...Acha i oczywiscie opowiem jak odbyl sie porod w City Hospital...Pozdrawiam.

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ania810 » 6 cze 2008, 09:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny!!!! 2 czerwca o 8.20 rano przyszla na swiat moja coreczka Patrycja (szpital w Soliihull)!!! :mrgreen:
Porod - expresowy. Pierwsze delikatne skurcze ok. 3 rano, wody odeszly o 6 a o 8.20 bylysmy juz razem. Bylam 5 dni po terminie. Nie bylo czasu na podanie jakich srodkow przeciwbolowych, mialam tylko gas and air.
Jestem bardzo szczesliwa i zycze Wam szczesliwych rozwiazan!!!

Ania810
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaaria » 6 cze 2008, 10:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ania810 gratuluje!!!
ja ma termin na 22 czerwca, bede rodzic w szpitalu Sandwel. to moja druga dzidzia. mam pytanie czy tu nacinają przy porodzie?

kaaria
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona