EMERYTURA-POMOCY!!!
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Czesc mam jedno pytanko tylko ze potrzebuje naprawde konkretnej odpowiedzi na nie.Otoz w lipcu przyjada do mnie rodzice ktorzy w polsce sa na emeryturze,a ja barzo bym chciala zeby oni zostali juz u mnie i niemam pojecia jak to wtedy wyglada gdyby oni zostali.Czy ta emeryture z polski beda im wysylali tutaj czy dostana ja stad???I jak stad to jak mozna to zalatwic.Z gory dzieki za wszystkie konkretne odpowiedzi ;)
-

-
julka030308
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: -1
niestety obowiazuje ich polska emerytura, nie wiem czy jest sens przeliczac ja na funty, bo tutejszy urzad tylko to by wlasnie zrobil. to dziala tak samo , jakby w polsce dostawal zagraniczna emeryture.
-

-
kik1976
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 5
ok dzieki.Wiec nieoplaca im sie zeby tu przyjechali
-

-
julka030308
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: -1
jesli Ty chcesz i oni chca tu byc z Toba to sie oplaca, nie kasowo ale rodzinnie.
Ile tej emerytury maja w PL? w sumie ze 3000PLN? W Polsce to i tak nieduzo a tu to jakies 720 funi. na 2 osoby to nieduzo ale przy takiej emeryturze zdaje sie tez jakies dodatki im przysluguja wiec zalezy tylko od Was co zrobicie.
Za jakies dwa lata chcemy kupic domek a wtedy moi rodzice to raczej nie ale rodzice mojej przyszlej malzonki pewnie zechca tu przyjechac. Sprzedadza mieszkanie i przyjada. Rodzinnie to napewno wyszloby na plus.
-

-
DD
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 4
wszystko zalezy od punktu widzenia. Jesli przekladasz wszystko na dochody rodzicow, to moze i sie nie oplaca....., zreszta chyba nie spodziewalas sie, ze dostana emeryture kraju, w ktorym nigdy nie pracowali ;).
Sluzba zdrowia jest na zblizonym poziomie, jak chcesz dobrze i szybko, idziesz prywatnie. Koszty utrzymania sa nizsze niz w Pl, poza tym bylibyscie blisko siebie. Natomiast pewnie trudno by bylo starszym ludziom zostawic znajomych, przyjaciol, przestawic sie na rozmowki anglojezyczne z sasiadami.
-

-
karjo
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 17
Powrót do SZUKAM INFORMACJI