Podatek a studenci

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez Kate19 » 16 lip 2008, 13:33 Podatek a studenci

Hej

Jestem studentka i przez jakis czas pracowalam dla uniwersytetu i dla agencji cateringowej. Z wyplaty obaj pracodawcy zabrali mi dosc sporo (bylo to w tym roku). Z tego co wiem jako studentka nie musze placic podatkow. Czy zostanie mi on automatycznie zwrocony, czy musze zlozyc jakis papier? Szukalam na forum ale nie bylo nic konkretnie o studentach i podatkach.

Dziekuje i pozdrawiam
K

Kate19
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez DD » 16 lip 2008, 14:16 google

W google wpisalem "student tax inland revenue" i mamy takie cos:

http://www.refundsdirect.co.uk/factsheets/students_tax.php

http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/2173185.stm

i jeszcze kilka innych ciekawych.
Ale - najlepiej zrobic to co najprostsze - pojsc do Skarbowy w centrum i zapytac.
Wszystko wyspiewaja :)

Powodzenia

DD
Stały Bywalec

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kate19 » 16 lip 2008, 19:15 Re: Podatek a studenci

Dziekuje za odpowiedz. Przeczytalam i dowiedzialam sie, ze studenci jednak musza placic podatek. Tak wiec nadal nie wiem czy mam cokolwiek do zwrotu czy nie. Zarobilam 200 L i zabrali mi z tego 45 L (dwa razy tak bylo). Czyli wychodzi ze jestem oprocentowana 22%. Wg to duzo ale ja sie nie znam.

DZieki
K

[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 20:17 ]
Aaaa nie, chwileczke :). Nie przekroczylam tej magicznej sumki 4 tys rocznie, wiec nie jestem opodatkowana. O.K. - to juz cos :). Teraz tylko jak to dostac z powrotem. Chyba nie pozostaje nic innego jak tam pojsc, pytanie tylko, kiedy? Dopiero pod koniec roku, w grudniu??

Kasia

Kate19
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 16 lip 2008, 23:21 Re: Podatek a studenci

zapytaj pracodawce. Jest szansa ze oddadza ci odrazu. A jak nie to Inland Revenue po 5 Kwietnia przyszlego roku. Jak dostaniesz p 60
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy