A ja mam takie pytanko

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 20 sie 2007, 16:14 Re: A ja mam takie pytanko

biff30 napisał(a):tom tom 1 to kompletna nawigacja i zadnych mapek juz nie dograsz a tom tom 6 to wlasnie wersja na comorki i plantopy

no jak nie dograsz ? co ty gadasz? jak najbardziej mozna mapy zmieniac
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez biff30 » 20 sie 2007, 16:57 Re: A ja mam takie pytanko

http://www.tomtom.com/products/product. ... ry=0&Lid=9 poczytaj dlatego jest one ze ma konkretne mapy i nic wiecej

biff30
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 20 sie 2007, 17:32 Re: A ja mam takie pytanko

biff30 napisał(a):http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=233&Category=0&Lid=9 poczytaj dlatego jest one ze ma konkretne mapy i nic wiecej

chlopie ja cie nie rozumiem, ja nie bede ci tlumaczyl co sie robi z nawigacja, jak malo wiesz to poszukaj w necie to sie poedukujesz, jak bedziesz mial problemy z szukaniem to napisz na priv to ci podesle gotowa strone, ale zeby nie bylo za latwo poszukaj najpierw sam
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Kwidzynkowo » 17 sty 2008, 12:39 Re: A ja mam takie pytanko

Podbijam temat,
W koncu zakupilem MIO 550, a to dlatego, ze bede mogl tam uzywac archiwalne mapy niemieckie, ale to niewazne.
Pytanie mam takie, czy ma ktos linki do map anglii i europy????
A moze ktos takowe mapy juz posiada?

Kwidzynkowo
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez aft23 » 11 mar 2008, 11:07 Re: A ja mam takie pytanko

To ja tez mam pyanie. Kupilem sobie Xda Orbit 2 telefonik typu PDA z O2. Jest zajefajny ale niemoge znales softa z TomTomem do niego. Ma ktos jakies dojscia linkowe albo juz gotowe softy? Sciagnalem pare w necie ale nie chca sie zainstalowac.

aft23
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez daro31 » 21 lip 2008, 07:30 Re: A ja mam takie pytanko

a co powiecie na temat TOMTOM ONE XL, prosze o opinie i moze jeszcze jakies wskazowki co do mapy europy wschodniej, bo zachodnia jest zainstalowana, czy mozna dokupic sama mape eu.wsch czy trzeba, kupic znowu cala mape calej europy, bo z tego co wiem tomtom ma wbudowany tylko 1G pamieci i sama mapa eu zach. zajmuje okolo 900kb, co mozna w tej sprawie zrobic, czekam na opinie i pozdrawiam forumowiczow
daro31
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 21 lip 2008, 08:41 Re: A ja mam takie pytanko

Hej, ja mam to urzadzenie. Mapa europy zajmuje 900 MB a nie Kb ;] więc jak mówisz miejsca zero na update, ale jest wejscie na karte sd, wiec zawsze mozna sobie dokupić mapę Europy wschodniej i wtykać w razie potrzeby. Do uzytku poza autem to urzadzenie sie nie nadaje: bateria trzyma bardzo krotko, do tego nie kwapi sie cos do lapania satelit zanim nie podepnie sie tego pod gniazdo zapalniczki albo usb w kompie. Jest jeszcze opcja podpiecia zewnetrznej anteny ale nie probowalem wiec nie powiem jak dziala. Aha no i mozna zsynchronizować to sobie z telefonem, aby w czasie jazdy otrzymywac updatowane info nt. trasy: korki, remonty, pogoda itp.
Pozdrawiam.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 21 lip 2008, 10:42 Re: A ja mam takie pytanko

ja mam TomTOM GO900 I jest rewelacyjny , moze wizualnie jest zbyt duzy ale ma 20gb twardego dysku wiec powgrywalismy sobie ulubioną muzyke , ma rowniez polskiego lektora , wbudowane mapy na całą europe ale rowniez na USA I Canade , kupiony przez internet jest znacznie tanszy niz w sklepach . Oczywiscie informuje o speed camerach, korkach, pogodzie itd. posiada pilota, microfon,słuchawki, bluetooth,kabelek do podłaczenia z radiem samochodowym wtedy słychac w głosnikach samochodowych , rownoczesnie mozna słuchac radia ktore się wycisza na czas informacji z tom toma , jestesmy zadowoleni z tego urządzenia :-)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Poprzednia strona