Praca security

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 23 sty 2008, 20:25 Praca security

Witam.
Myślę o pracy w branży security - trochę już się dowiedziałem ale wciąż mam kilka pytań i wątpliwości.
Po pierwsze, czy wszystkie firmy ochroniarskie wymagają sprawdzalnej historii zatrudnienia? (raz pomyślnie przeszedłem interview, ale nie dało sie sprawdzić historii zatrudnienia w Polsce - komuś sie nie chciało wypełnić i odesłać referencji :/ )
Po drugie, jak to jest z tą licencją SIA? Sporo firm chce zatrudnić ludzi i wysłać ich na to szkolenie - pytanie - jak łatwy jest ten kurs, egzamin?

No i chciałbym przeczytać opinie o pracy ochroniarza w UK od tych z Was którzy mają jakieś doświadczenie. Gdzie najlepiej uderzyć z CV itp.

Pozdrawiam

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Marrek » 19 lut 2008, 11:35 ochrona mienia

Witam. Też szukam pracy w branży security. W Polsce zajmowałem się ochrona mienia w www.prof-us.com.pl. Czy takie doświadczenie wystarczy, żebym miał szanse na znalezienie pracy tu na miejscu? Czy ochrona mienia jest branżą, w której łatwo znaleźć pracę?

Marrek
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asia77 » 26 mar 2008, 20:55 Re: Praca security

czesc. w ochronie pracuje od roku. licencja sia jest podstawa. w zeszlym roku weszlo prawo ze bez tej licencji pracuje sie nielegalnie. kursy nie sa trudne o ile sie zna angielski. licencji jest kilka, czy to zwykly ochroniarz czy bramkarz, trzeba sie dowiedziec w jakims collegu gdzie robia albo znalezc strone sia na internecie. ja zrobilam swoj kurs jak zaczelam pracowac w firmie ochroniarskiej manguard. nie polecam bo to krwiopijcy. nie wiem czy moga byc problemy z referencjami z pracy z polski, nas nie sprawdzali i dobrze bo z wiekszoscia pracodawcow nie mialam umowy. wazniejszy jest dokument niekaralnosci. warto sprawdzic na stronie sia czy firma do ktorej chce sie isc ma akredytacje, czytli wszystko legalnie. nie moge niestety polecic zadnej firmy z reka na sercu bo wszedzie trzeba sie pilnowac i czytac umowe.
asia77
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 25 lip 2008, 13:40 Re: Praca security

W końcu wziąłem sie do kupy i poszedłem na kurs. Angielski znam dobrze, więc kurs był baardzo prosty. Są to dwa egzaminy po 40 pytań, a poprawnych odpowiedzi należy udzielić 28 w pierwszym i 24 w drugim. Większość kursantów to azjaci, kilku miało słaby angielski a podołali. Testy tzw wielokrotnego wyboru, czyli a,b,c,d .
Kurs kosztuje 160 Ł, licencja 245 Ł . Czekam teraz na oficjalne wyniki i na niekaralność z Polski i zaraz będę wysyłał papiery.
Mogę polecić kurs w South Birmingham Collage. Jeśli ktoś chce zrobić kurs to zgłosić się do kantyny collage'u w piątek godz. 9 - 12 do Askara.

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny