Pytanie odnośnie agencji pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez Rage » 29 lip 2008, 19:09 Pytanie odnośnie agencji pracy

Otóż... w każdej agencji jakiej byłem chcieli cv i powiedzieli że oddzwonią... czy to jest zwykły "spław" ? Jak wygladała rejestracja w waszym przypadku... dzięki z góry za odpowiedz i pozdrawiam

Rage
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiapoli » 29 lip 2008, 21:56 agencje...

ja byłam w kilku,w dwoch od razu wzieli wszyskie papiery,skopiowali,dali aplikacje do wypełniania,i od razu była rozmowa bezposrednia z agentem,w nastepnej znowu wypisywanie aplikacji o tysiacu stron,ale bez rozmowy-czekac na telefon,no a w reszcie tylko wzieli cv i kazali czekac na telefon-wiec tez sie zastanawiam na ile powaznie to traktowac?no ale to było zaledwie wczoraj wiec jeszcze zyje nadzieja ze cos dla mnie znajda.a czy w agencjach ,ktore odwiedziłes były takie ,co zajmuja sie cateringiem?jesli tak to poprosze o adresy.pozdrawiam

asiapoli
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 30 lip 2008, 12:45 Re: Pytanie odnośnie agencji pracy

Rage

Przykro mi to powiedziec, ale to byl zwyczajny splaw :(

Szanse na to ze agencja znajdzie Ci prace sa dopiero wtedy, gdy ktos wezmie od Ciebie jakies informacje, porozmawia z Toba, wezmie od Ciebie kopie roznych dokumentow (typu ID, NIN, dane z banku).

Nie poddawaj sie, tylko szukaj tak dlugo, az trafisz na porzadna agencje. W przypadku takich ignorantow jak wspomniales szkoda w ogole zostawiac CV.

Powodzenia!!!
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 31 lip 2008, 09:15 Re: Pytanie odnośnie agencji pracy

Jesli mam byc z wami szczery , to dla mnie pukanie od agencji do agencji w poszukiwaniu pracy wyglada bardzo nieprofesjonalnie.

Wiekszosc agencji nie chce tracic czasu na rozmowe z pracownikami bez wczesnijszego sprawdzenia CV.

Z doswiadczenia wiem iz hotele i resteruracje bardzo zadko uzywaja agencji w celach rekrutacyjnych, ( koszty i latwa dostepnosc pracowników ) . Dlatego zostawianie CV w takich miejscach ma sens.

Jesli chodzi o rejestracje w agencji róbcie to Online . Kazda agencja ma strone internetowa.
Wiele pozycji w uslugach jest zamieszczanych na www.monster.co.uk lub www.caterer.com.

Jedna rada dla wszystkich poszukujacych prqacy, ja wiem ze nie aplikujecie o pozycje dyrektora banku , ale niech wasze cv wyglada.

Ok fakt , nie macie doswiadczenia , ale w momencie kiedy rekrutant widzi w kategori doswiadczenie " work in bank " albo " bartender " lub " room attendent " - wybaczcie ale takie cv jest dyskwalifikowane

Rozwincie swoje CV , napiszcie jaki byl wasz zakres obowiazków , jakie kursy skonczyliscie , czy robiliscie cos powyzej waszego job descryption.

Jesli wasze CV na pierwszy zut oka nie bedzie atrakcyjne ( akapity , marginesy , odstepy miedzu wierszami ETC to ono wyladuje w niszczarce do papieru .

Ps nie musiscie podawac wieku , i zdjecie na CV nie jest wymagane ....

Pozdrawiam i zycze powodzenia

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Rage » 7 sie 2008, 14:17 Re: Pytanie odnośnie agencji pracy

Ja oblatałem już prawie wszystkie agencje... to jest żal... ech :/ moje cv jest raczej dobrze napisane... mam w tym już trochę wprawy ;) ale z takim traktowaniem spotykam sie poraz pierwszy... :/ może polecicie mi jakieś konkretne agencje które nie lekceważą ludzi?... Dzięki za pomoc :)

Rage
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 7 sie 2008, 15:07 Re: Pytanie odnośnie agencji pracy

Rage

Szukanie pracy w tym okresie to zawsze wielkie wyzwanie. Wiele firm ma letni zastój, a jezeli maja bardzo pracowite lato to rekrutacja odbywala sie jakies 3 miesiace temu.

Co do agencji to patrz na stronie jest cala lista agencji. Niestetyw tym okresie zadna agencja nie ma czasu na zabawe, polowa ludzi z biórana urlopach, pozatym zamówian na pracowników to agencje maja raczej malo.

Musisz wiedziec ze jesli szukasz pracy w uslugach to Birmingham jest bardzo spowolnione w tej dziedzinie w ciagu lata. Atrakcja turystyczna to to miasto nie jest. Z moich informacji wynika iz fabryczki i magazyny nadal rekrutuja , ale prawdziwy wysyp prac zacznei sie kolo wrzesnia.

Powodzenia i glowa do góry .

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny