Jesli mam byc z wami szczery , to dla mnie pukanie od agencji do agencji w poszukiwaniu pracy wyglada bardzo nieprofesjonalnie.
Wiekszosc agencji nie chce tracic czasu na rozmowe z pracownikami bez wczesnijszego sprawdzenia CV.
Z doswiadczenia wiem iz hotele i resteruracje bardzo zadko uzywaja agencji w celach rekrutacyjnych, ( koszty i latwa dostepnosc pracowników ) . Dlatego zostawianie CV w takich miejscach ma sens.
Jesli chodzi o rejestracje w agencji róbcie to Online . Kazda agencja ma strone internetowa.
Wiele pozycji w uslugach jest zamieszczanych na
www.monster.co.uk lub
www.caterer.com.
Jedna rada dla wszystkich poszukujacych prqacy, ja wiem ze nie aplikujecie o pozycje dyrektora banku , ale niech wasze cv wyglada.
Ok fakt , nie macie doswiadczenia , ale w momencie kiedy rekrutant widzi w kategori doswiadczenie " work in bank " albo " bartender " lub " room attendent " - wybaczcie ale takie cv jest dyskwalifikowane
Rozwincie swoje CV , napiszcie jaki byl wasz zakres obowiazków , jakie kursy skonczyliscie , czy robiliscie cos powyzej waszego job descryption.
Jesli wasze CV na pierwszy zut oka nie bedzie atrakcyjne ( akapity , marginesy , odstepy miedzu wierszami ETC to ono wyladuje w niszczarce do papieru .
Ps nie musiscie podawac wieku , i zdjecie na CV nie jest wymagane ....
Pozdrawiam i zycze powodzenia