Solihull i okolice - pokój, dostęp do netu
Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...
• Strona 1 z 1
Napisane przez DD » 29 maja 2006, 08:36 Solihull i okolice - pokój, dostęp do netu
Witajcie
mozecie mnie podprowadzic troche w temat wynajecia pokoju najlepiej z dostepem do netu?
znacie jakies agencje lub namiar na kogos kto od konca czerwca ma cos wolne?
Jak jest z dostepem do netu radiowo, jest szansa?
Pozdrowienia
mozecie mnie podprowadzic troche w temat wynajecia pokoju najlepiej z dostepem do netu?
znacie jakies agencje lub namiar na kogos kto od konca czerwca ma cos wolne?
Jak jest z dostepem do netu radiowo, jest szansa?
Pozdrowienia
-
- DD
- Stały Bywalec
- Reputacja: 4
0
Napisane przez Lee » 29 maja 2006, 13:33 Re: Solihull i okolice - pokój, dostęp do netu
hej.
niestety nie znam nikogo kto ma pokoj do wynajcia w Solihull.Ale na glownej ulicy zaraz przy centrum handlowym Toutchwood sa agencji moze tam cos beda wiedziec.
Ale jezeli chodzi o net to sprawa wyglada tak samo jak w polsce z neostrada.
Wystarczy ze w domu jest podpieta linia telefoniczna i placony jest abonament
wtedy dzwonisz i zamawiasz sobie internet z routerem.Pozniej laptopik z karta sieciowa i necik smiga.
Pozdro
niestety nie znam nikogo kto ma pokoj do wynajcia w Solihull.Ale na glownej ulicy zaraz przy centrum handlowym Toutchwood sa agencji moze tam cos beda wiedziec.
Ale jezeli chodzi o net to sprawa wyglada tak samo jak w polsce z neostrada.
Wystarczy ze w domu jest podpieta linia telefoniczna i placony jest abonament
wtedy dzwonisz i zamawiasz sobie internet z routerem.Pozniej laptopik z karta sieciowa i necik smiga.
Pozdro
-
- Lee
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
0
Napisane przez mossetka » 29 maja 2006, 19:35 Re: Solihull i okolice - pokój, dostęp do netu
Lee,
Mam male pytanko jesli chodzi o Solihull jako miasto - fajne, spokojne miato? Kogo mozna spotkac np wieczorem na ulicy? Jakies dzielnice do ominiecia?
Mysle o przeprowadce z drogiego centrum Birmingham do Solihull badz Shirley i wynajeciu tam domku jak najblizej stacji kolejowej, ale nie wiem czy nie znajde sie np. w samym sercu wojny jakichs gangow czy cos... :wink:
Thanks for your help :)
Mam male pytanko jesli chodzi o Solihull jako miasto - fajne, spokojne miato? Kogo mozna spotkac np wieczorem na ulicy? Jakies dzielnice do ominiecia?
Mysle o przeprowadce z drogiego centrum Birmingham do Solihull badz Shirley i wynajeciu tam domku jak najblizej stacji kolejowej, ale nie wiem czy nie znajde sie np. w samym sercu wojny jakichs gangow czy cos... :wink:
Thanks for your help :)
-
- mossetka
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Lee » 29 maja 2006, 20:27 Re: Solihull i okolice - pokój, dostęp do netu
hejka
do mossetka
a wiec ... swego czasu pracowalem w Solihull i z moich doswiadczen to jest miejsce gdzie mieszkaja bardziej zamozni angole wiec i ceny w niektorych sklepach porownywalne sa do centrum w Bham przykladem tu moze byc bardzo ladne centrum handlowe Toutchwood.
Wieczorami jest gdzie wyjsc tzn kilka fajnych pubow gdzie mozna potanczyc jak i spotkac sie ze znajomymi np Baltimor(moglem przekrecic nazwe) i jest bezpiecznie poniewaz bardzo duzo policji wieczorami patroluje ulice.
Jezeli chodzi o agencje mieszkaniowe to jest ich kilka na glownej ulicy,to taki "deptak",mnostwo sklepow dookola i kilka agencji pracy.Jezeli chodzi o stacje kolejowa to jest gdzies tam ...tylko nie wiem gdzie.
Podam Ci strone internetowa solihull
http://www.solihull-online.com/ moze tutaj dowiesz sie wiecej informacji...
Jezeli chodzi o Shirley to niewiele wiem jak tam jest.Raz tam bylem ale tylko przejazdem ...kiedy przez pomylke wsiadlem nie do tego autobus do ktorego mialem :oops: :)
Pozdrowka! :)
do mossetka
a wiec ... swego czasu pracowalem w Solihull i z moich doswiadczen to jest miejsce gdzie mieszkaja bardziej zamozni angole wiec i ceny w niektorych sklepach porownywalne sa do centrum w Bham przykladem tu moze byc bardzo ladne centrum handlowe Toutchwood.
Wieczorami jest gdzie wyjsc tzn kilka fajnych pubow gdzie mozna potanczyc jak i spotkac sie ze znajomymi np Baltimor(moglem przekrecic nazwe) i jest bezpiecznie poniewaz bardzo duzo policji wieczorami patroluje ulice.
Jezeli chodzi o agencje mieszkaniowe to jest ich kilka na glownej ulicy,to taki "deptak",mnostwo sklepow dookola i kilka agencji pracy.Jezeli chodzi o stacje kolejowa to jest gdzies tam ...tylko nie wiem gdzie.
Podam Ci strone internetowa solihull
http://www.solihull-online.com/ moze tutaj dowiesz sie wiecej informacji...
Jezeli chodzi o Shirley to niewiele wiem jak tam jest.Raz tam bylem ale tylko przejazdem ...kiedy przez pomylke wsiadlem nie do tego autobus do ktorego mialem :oops: :)
Pozdrowka! :)
-
- Lee
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
0
Napisane przez mossetka » 29 maja 2006, 22:06 Re: Solihull i okolice - pokój, dostęp do netu
do Lee
Bardzo dziekuje za wszystkie wiadomosci i website.
No wiec chyba sie potwierdza, fajne miasteczko :)
Thank and take care :wink:
Bardzo dziekuje za wszystkie wiadomosci i website.
No wiec chyba sie potwierdza, fajne miasteczko :)
Thank and take care :wink:
-
- mossetka
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez DD » 29 maja 2006, 22:44 o to chodzi :)
laptopik i wszystko co potrzebne mam oprocz netu [w koncu jestem PC service :)]
a sa jakies firmy dostarczajace net droga radiowa?
i jeszcze czy np. linie tel. mozna zalozyc na siebie w wynajetym mieszkaniu czy trzeba prosic LL o zalozenie?
a sa jakies firmy dostarczajace net droga radiowa?
i jeszcze czy np. linie tel. mozna zalozyc na siebie w wynajetym mieszkaniu czy trzeba prosic LL o zalozenie?
-
- DD
- Stały Bywalec
- Reputacja: 4
0
Napisane przez ruda.alicja » 10 cze 2006, 12:15 Solihull
Nie widzę odpowiedzi na Twoje pytanie. Coś mi się zdaje, że (starym zwyczajem) będziesz niedługo udzielał na nie odpowiedzi :-) Trzymam za Ciebie kciuki KM Do zobaczenia niedługo w Solihull.
-
- ruda.alicja
- Raczkujący
- Reputacja: 1
0
Napisane przez Adam » 10 cze 2006, 12:31 Re: o to chodzi :)
DD napisał(a):a sa jakies firmy dostarczajace net droga radiowa?
Jeśli wynajmujesz mieszkanie to możesz bez problemu założyć Internet na siebie. Nie musisz nawet mieć dociągniętej linii telefonicznej:), bo jak jej nie mam to firma ciągnie sama:)
W Internet bezprzewodowy bym się raczej nie bawił.
-
- Adam
- Administrator
- Reputacja: 33
0
• Strona 1 z 1
-