Komenty z onetu

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 11 sie 2008, 07:47 Komenty z onetu

Czy czytacie komenty z onetu na temat Polakow w UK?
To biedactwo umyslowe, ktore tam zostaqlo i wypisuje rozne rzeczy na nasz temat poprostu mnie rozwala, ciekawe co jest przyczyna tego, czy to jest tylko ludzka zazdrosc?
Moim zdaniem ci ludzie w PL nie moga tego przezyc, ze tutaj mamy leiej, szczegolnie jak widza fury ang coraz lepsze i drozsze na polskich drogach. Pewnie czuja sie ponizeni i dlatego takie bzdury wypisuja.

Jeden nawet wierszyk napisal:
Śmieszne Angielskie podróbki....

Polski robotnik w Królestwie mieszka,
Białą ma skórę ten nasz koleżka.
Haruje ciężko przez całe ranki,
Gdzieś na zmywaku, gdzie myje szklanki.
Lub na budowie, gdzie dom muruje,
Albo w hotelu 'room'-y 'clean'-uje.
A gdy na 'flat'-a z roboty wraca,
Jest wykończony tą swoją pracą.
Nic mu się nie chce, tak jest zmęczony,
Nawet napisać listu do żony.
Lecz jej krolewskiej mości poddani,
Lubią Polaka, bo jest on tani.
Ciężkiej roboty się on nie boi,
Do samej nocy można go 'doić'.
Pracę zaczyna o samym świcie,
Jest on wydajny niesamowicie.
Tak to rodzimy nasz 'Bambo' tyra,
W ramach 'kariery' w kraju Szekspira.

I ja tam byłem, 'scotch' i piwo piłem,
A co widziałem rymem opisałem :-

~poeta , 11.08.2008 10:14
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 11 sie 2008, 08:39 Re: Komenty z onetu

Zal za d... sciska, ze tak powiem.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 11 sie 2008, 10:55 Re: Komenty z onetu

Ja myślę , że ktoś kto tak pisze przyjechał tu za pozyczone pieniądze bez języka i obeznania, nie mogł sobie poradzić znalazł prace na zmywaku i walczył całe wakacjie zeby uzbierac pieniądze na powrot i spłate długu za bilet. Potem idzie fama ze wszyscy polacy pracują po 20h itd. a to poprostu pracownicy sezonowi robią nam taką opinie. Ja się tym nie przejmuję poniewaz mi tu bardzo dobrze i jakos się nie przepracowywuję a przełozeni doceniają mnie nie dlatego ze TYRAM bo absolutnie tego nie robie (pracuję tylko 25h tygodnowo) tylko dlatego ze pracuję z usmiechem na ustach i "śpiewająco" hehe :-D
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 11 sie 2008, 12:43 Re: Komenty z onetu

Kiedys moja mama opowiadala znajomej jak mi tu dobrze i ze kupuje sobie wszystko co chce. Na co znajoma odpowiedziala ze ja napewno mame oklamuje bo jej znajomi cyganie z Londynu (czytac bezdomni z Victoria station) powiedzieli ze jest strasznie ciezko, musza zap.... dni i noce, malo zarabiaja, a ubrania musza wyciagac ze smietnikow bo ich nie stac na nowe. Moja mama juz nie ma znajomej I mamy taki rodzinny zart. Za kazdym razem jak jade do Polski i mam jakis nowe ciuchy to sie smiejemy ze ze smietnika wygrzebalam :wink:
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez kucza21 » 11 sie 2008, 13:46 Re: Komenty z onetu

Mnie bardzo bawią komentarze na tego typu portalach idzie się pośmiać przy nich. Moim zdaniem potrzeba tylko troszkę dystansu mieć do siebie i do tego co ludzie piszą nie wiem czym spowodowane jest Twoje oburzenie. Jeśli Ciebie to nie dotyczy to po co się przejmować? Jest wiele rzeczy które są uogólniane chociażby jak ktoś powie o mniej inteligentnej osobie " Pewnie po zawodówce "

kucza21
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 11 sie 2008, 19:10 Re: Komenty z onetu

kucza21 napisał(a):Mnie bardzo bawią komentarze na tego typu portalach idzie się pośmiać przy nich. Moim zdaniem potrzeba tylko troszkę dystansu mieć do siebie i do tego co ludzie piszą nie wiem czym spowodowane jest Twoje oburzenie. Jeśli Ciebie to nie dotyczy to po co się przejmować? Jest wiele rzeczy które są uogólniane chociażby jak ktoś powie o mniej inteligentnej osobie " Pewnie po zawodówce "

No mnie to dotyczy, bo oni tak wypisuja generalnie o wszystkich Polakach, ktorzy wyjechali, ja czytam czesto onet i czasami odpisuje, ale ci ludzie nie rozumieja nic, wypisuja ciagle te same glupoty.
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kucza21 » 11 sie 2008, 21:29 Re: Komenty z onetu

wsiaz napisał(a):No mnie to dotyczy, bo oni tak wypisuja generalnie o wszystkich Polakach, ktorzy wyjechali, ja czytam czesto onet i czasami odpisuje, ale ci ludzie nie rozumieja nic, wypisuja ciagle te same glupoty.

Czyli mam rozumieć, że dajesz nabrać się na nędzne prowokacje.

kucza21
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 11 sie 2008, 22:09 Re: Komenty z onetu

wsiaz napisał(a):Moim zdaniem ci ludzie w PL nie moga tego przezyc, ze tutaj mamy leiej, szczegolnie jak widza fury ang coraz lepsze i drozsze na polskich drogach. Pewnie czuja sie ponizeni i dlatego takie bzdury wypisuja.

wiesz wziaz nie wszyscy się mają tutaj lepiej, są tez i tacy ktorym naprawde się nie powiodło i zmarnowali sobie zycie... Poza tym samochod tez chyba nie jest wyznacznikiem jakiegoś wielkiego bogactwa, tu są auta tansze niz w polsce więc az takimi bogaczami nie jesteśmy jezdzac "tańszymi" autami.
Niektorzy pisza prawde inni kłamią, niektorzy próbują napisac cokolwiek byle by napisac bo się nudzą, są tez prowokatorzy ktorzy nawet kobiete w ciązy potrafią wyzwac itd. Często uszczypliwe i obraźliwe komentarze świadczą tylko o braku inteligencji i zamaskowania swoich kompleksów.
Jezeli czytam cokolwiek obrazliwego na imigrantow itd Wali mnie to bo to nie mnie dotyczy osoba ktora to napisała mnie nie zna i nie wie co się dzieje w moim zyciu, więc jesli pisze jakies brednie to pewnie o swoim a to mnie nie interesuje. Mam duzy dystans do tego wszystkiego, a rodzinie nie muszę nawet się zbyt chwalic czy mi się powodzi czy nie, przyjezdzają do nas często więc widzą nasze realia i myślę ze nie mają podstaw do niepokoju.
Koles ktory napisal ten wierszyk ma nawet talent :mrgreen:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 14 sie 2008, 11:29 Re: Komenty z onetu

wsiaz napisał(a):Czy czytacie komenty z onetu na temat Polakow w UK?

Kiedys lubialem to czytac majac przy tym niezly ubaw ale juz daaaawno mi sie znudzilo...

ja czytam czesto onet i czasami odpisuje, ale ci ludzie nie rozumieja nic, wypisuja ciagle te same glupoty.

po co ty im odpisujesz :mrgreen: przeciez wiekszosc z tych komentarzy to prowokacje, oni tylko czekaja zeby jakis zbulwersowany naiwniak im odpisal...
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 14 sie 2008, 16:41 Re: Komenty z onetu

przyjelo sie mowic nie karmic trolla umrze smiercia naturalna... ja takie komenty czasami czytam ale nic poza tym... debile i tyle
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez eewula » 16 sie 2008, 06:35 Re: Komenty z onetu

A ja czytam ale mam sporo dystansu do tego co pisza.Nie odpisuje bo i po co?
Teksty sa czesto prowokujace,ale po co burzyc sobie krew.Nasza chyba juz cecha narodowa jest zawisc i chyba tylko tym sie polacy w kraju kieruja.
eewula
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 5 wrz 2008, 21:13 Re: Komenty z onetu

polak w angli

tak na wstepie mieszkam i pracuje w angli.tyla macie kasy tak wam sie dobrze powodzi ? to czemu na lotnisku czy gdzie indziej w angli wyczujesz ich na odleglosc...zle ubrani ,raczej tragicznie!!!!ludzie tyle zarabiacie a ubieracie sie w tanich sklepach dla biednych!!!!lub na wyprzedazach kupujecie jak popadnie !!!!i te wasze fryzury !!!!!albo lyso co oznacza jaka czesc polakow tu zjechala lub sami sie strzyzecie!!!!!a i jeszcze jedno tacy krezusi a mieszkacie w pare osob lub wiecej po kilku nawet na pokoj !!!!nad ranem gropami idziecie do pracy lub co bogatszy na rowerze smiga nie zwazajac na przechodniow i ruch uliczny.a jezeli chodzi o zakupy przewaznie kupujecie fasole i chleb .przepraszam jak kogos obrazilem ale to jest prawda o polakach w anglii

~bristol , 05.09.2008 18:13

ten mnie powalil. ja bym chcial miec etat tego kolesia ktory to pisze. boskie po prostu

pe

[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 22:24 ]
Policja zatrzymała trzech mieszkańców Oławy podejrzanych o kradzież autobusu. Ukradli go we Wrocławiu i sprzedali w punkcie skupu złomu za sześć tysięcy złotych.
Odnaleziony przez policjantów Jelcz wrócił do właściciela.

Autobus zniknął trzy dni temu. Młodzi mężczyźni, by zaciągnąć pojazd do punktu skupu złomu, wynajęli pomoc drogową.

Grozi im do 5 lat więzienia.

choc onet miewa i wartosciowe wstawki :-)

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez marcinsalamon » 5 wrz 2008, 21:59 Re: Komenty z onetu

Obawiam sie ze wiele prawdy mozna znalesc w poscie dotyczacym Polakow w Angli.

marcinsalamon
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez lomax20 » 6 wrz 2008, 13:57 Re: Komenty z onetu

wsiaz napisał(a):Polski robotnik w Królestwie mieszka,
Białą ma skórę ten nasz koleżka.
Haruje ciężko przez całe ranki,
Gdzieś na zmywaku, gdzie myje szklanki.
Lub na budowie, gdzie dom muruje,
Albo w hotelu 'room'-y 'clean'-uje.
A gdy na 'flat'-a z roboty wraca,
Jest wykończony tą swoją pracą.
Nic mu się nie chce, tak jest zmęczony,
Nawet napisać listu do żony.
Lecz jej krolewskiej mości poddani,
Lubią Polaka, bo jest on tani.
Ciężkiej roboty się on nie boi,
Do samej nocy można go 'doić'.
Pracę zaczyna o samym świcie,
Jest on wydajny niesamowicie.
Tak to rodzimy nasz 'Bambo' tyra,
W ramach 'kariery' w kraju Szekspira.

I ja tam byłem, 'scotch' i piwo piłem,
A co widziałem rymem opisałem :-

Troche nie rozumiem waszego oburzenia, dla mnie ten wierszyk jest bardzo zabawny i wprawił mnie w swietny humor. Bardzo dziekuje autorowi hehehehe. A tak juz zupełnie serio to z waszych komentarzy mozna wyczytac nasza narodowa przypadłosc a mianowicie: Umiemy sie smiać ze wszystkich wokoł tylko nie z siebie. Trzeba miec troche wiecej dystansu do samego siebie i do swojej "dumy narodowej" albo w tym przypadku "dumy polskiego emigranta"Jestem na forum od niedawna i juz trafiłem na temat pt. "Czy wy tez pracujecie z glupimi angolami?" czy cos takiego albo teksty generalizujace wszytkich pozwole sobie zacytowac"ci***ak, czarnuchow" - Skoro ktos uwazan, ze wszycy angole to kretyni a ludzie innej nacji to brudasy i bydło to nie wiem dlaczego z uporem manika nie przyjmuje do siebie widocznych cech naszej polskiej emigracji.
KA i PE napisał(a):tak na wstepie mieszkam i pracuje w angli.tyla macie kasy tak wam sie dobrze powodzi ? to czemu na lotnisku czy gdzie indziej w angli wyczujesz ich na odleglosc...zle ubrani ,raczej tragicznie!!!!ludzie tyle zarabiacie a ubieracie sie w tanich sklepach dla biednych!!!!lub na wyprzedazach kupujecie jak popadnie !!!!i te wasze fryzury !!!!!albo lyso co oznacza jaka czesc polakow tu zjechala lub sami sie strzyzecie!!!!!a i jeszcze jedno tacy krezusi a mieszkacie w pare osob lub wiecej po kilku nawet na pokoj !!!!nad ranem gropami idziecie do pracy lub co bogatszy na rowerze smiga nie zwazajac na przechodniow i ruch uliczny.a jezeli chodzi o zakupy przewaznie kupujecie fasole i chleb .przepraszam jak kogos obrazilem ale to jest prawda o polakach w anglii

~bristol , 05.09.2008 18:13

Kolega Bristol wydaje mi sie, ze bardzo trafnie wychwycił te najbardziej widoczne elementy naszej polskiej emigracji, opisał to co sie rzuca w oczy nie tylko nam ale i rodowitym angolom. Jezeli waszym zdaniem tego nie ma to gratuluje szczescia albo pecha jak kto woli. Ja moge Polaków wskazywac palcem na ulicy ze skutecznoscia rowna prawie 100% i tak samo pewnie inni moga poatrzac na mnie powiedziec, ze jestem z Polski. Nie znaczy to, ze wszyscy jemy fasole i najtanszy chleb, jestesmy pogoleni na zero i nosimy jakies badziewne szmaty, chodzi o to, ze ludzie, ktorzy zyja według tutejszych standardow zycia we wszystkich płaszczyznach nie rzucaja sie juz tak w oczy i na ich przykładzie nie mozna juz generalizowac. Sam uwazam, ze jezeli ktos tu przyjechał tylko na krótki okres swojego zycia w scisle sprecyzowanym celu, ktorym zazwyczaj sa pieniadze to pewnie taka osobe moznaby wsadzic ramki tego opisu brisola z onetu i nie widze w tym nic złego bo sam osobicie tak pewnie był bym postrzegany jezeli przyjechałbym tu na krótki okres czasu. Dla wielu Polakow jednak priorytety pobytu tutaj sa zupełnie inne lub tez przyjechali tutaj wiesc normalne zycie i czy chca czy nie przyjmuja narzucone standardy zycia i sa na swoj sposob szczesliwi.Dla niektorych wyznacznikiem szczescia,powodzenia beda juz przytoczone w temacie nowe ubranka, dla innego fajny samochod a jeszcze dla kogos to, ze moze podrozowac po całym swiecie. Dlatego jeszcze raz apeluje troche wiecej poczucia humoru i dystansu do siebie. Sa dowcipy o szkotach, zydach ktore zazwyczaj dotycza skąpstwa ale to nie znaczy, ze wszyscy ci ludzie sa skąpi! ale cos w tym jest i tyle tak samo jak to, ze jestesmy postrzegani przez niemcow jako złodzieje, nie oznacza to, ze wszyscy jestesmy złodziejami ale niestety tak to wyglada, ze jakis czas temu całe grupy polakow wyjedzały do Niemiec na jednego wielkiego "pylona" i jest teraz jak jest. Dlatego jeszcze raz RELAX!!!

lomax20
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 7 wrz 2008, 14:53 Re: Komenty z onetu

lomax20 napisał(a):Troche nie rozumiem waszego oburzenia,

Nie wiem naprawde kogo masz na mysli przeczytaj wszystkie posty i zobacz ze jedynie autor tego tematu jest zbulwersowany komentami z onetu...

lomax20 napisał(a):. A tak juz zupełnie serio to z waszych komentarzy mozna wyczytac nasza narodowa przypadłosc a mianowicie: Umiemy sie smiać ze wszystkich wokoł tylko nie z siebie.

'pokaz no to palcem bo chcial bym uwierzyc ze snie' :-) po raz kolejny nie wiem gdzie ty to widzisz, czytaj uwazniej posty

lomax20 napisał(a):trafiłem na temat pt. "Czy wy tez pracujecie z glupimi angolami?" czy cos takiego albo teksty generalizujace wszytkich

ani autor tego tematu ani tez inne komenty nie mowia ze wszyscy angole sa glupi (nie wrzuca ich do jednego worka) sa tam tylko opisany poszczegolne przypadki glupich angoli ktore sa czesto smieszne...

lomax20 napisał(a):Jestem na forum od niedawna

widac! jak myslisz czy gdyby na tym forum byli ludzie jak ich tu opisales to nabil bym tu 458 postow? raczej nie bo sam nie lubie wymieniac sie pogladami z tego typu ludzmi, jak bys byl na tym formu troche dluzej to wiedzial bys rowniez ze bylo mnustwo tematow opisujacych gorsze strony polakow i podawane byly tego przyklady.

lomax20 napisał(a):Dlatego jeszcze raz RELAX!!!

Dlatego jeszcze raz CZYTAJ uwazniej forum!!! pozdrawiam :-)
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

Następna strona