Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez kaskag » 28 sie 2008, 07:29 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

WITAM,MAM PYTANIE CO DO PORDÓW PO TERMINIE,JA WŁASCIWIE JUZ JESTEM PO TERMINIE MAM SŁABE SKURCZE OD JAKIEGOS CZASU A TAK TO NIC INNEGO SIĘ NIE DZIEJE.JESTEM CIEKAWA CO MNIE CZEKA W NAJBLIZSZYCH DNIACH JESLI SAM PORÓD SIE NIE ZACZNIE.CZY POŁOŻNA BADA CZY WSZYSTKO JEST W POŻĄDKU I WYPISUJE JAKIES SKIEROWANIE DO SZPITALA?JESLI BYŁYSCIE W PODOBNEJ SYTUACJI W WIECIE COS NA TEN TEMAT TO BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ,(PIERWSZE DZIECKO URODZIŁAM W POLSCE PO TERMINIE PARE DNI WYWOŁALI MI BÓLE)DZIEKI.

kaskag
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

i zapewne tutaj tez pojedziesz do szpitala w termin ktory poda ci polozna i dostaniesz zastrzyk na wywolanie.Ja tez bylam po terminie,i moja polozna tak mi to wszystko wyjasnila naszczescie byly to tylko dwa dni a porod sam sie zaczal.Napewno juz niedlugo twoj maluszek bedzie na swiecie zycze powodzenia i jak najszybszego rozwiazania pozdrawiam papa :smile: :smile:

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 28 sie 2008, 10:36 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja urodzilam 10 dni po terminie,bole mialam podobnie jak Ty, z poczatku slabe i trwaly 3 dni,stopniowo nasilaly sie.Jak zajechalam juz do szpitala z porzadnymi bolami,to po kilku godzinach monitorowania dziecka dostalam zastrzyk przyspieszajacy porod i wtedy to sie dopiero bole zaczely,nie moglam sobie miejsca znalezc,ale jak dostalam gaz znieczulajacy, to myslalam, ze jestem w niebie, tak mi bylo dobrze;o)))A po zastrzyku przyspieszajacym porod odbyl sie bardzo szybko, w ciagu 2 godzin urodzilam coreczke.A byl to moj pierwszy porod.Dla otuchy powiem Ci, ze oni tutaj naprawde wiedza co robia i nie masz sie czego bac, nawet jesli data porodu sie przeciaga:o)

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KaskaG, kiedy bylam w szpitalu na usg polowkowym (w 20 tyg)- od razu kazali mi sie umowic na wizyte w 41 tygodniu ciazy, na wypadek, gdybym nie urodzila. Wtedy badaja i zazwyczaj robia tzw 'membranes sweep' (brzydko mowiac polega to mniej wiecej na wciskaniu profesjonalnego palca w szyjke macicy i poruszaniu blon plodowych, co ma uwolnic hormony porodowe i przyspieszyc akcje porodowa; podobno wiekszosc kobiet zaczyna rodzic w ciagu 48 godzin od tej zabawy). Poniewaz zmienilam szpital w trakcie mojej ciazy, w nowym szpitalu nie mam umowionej takiej wizyty. Najl;epiej w takiej sytuacji zadzwonic do swojej poloznej i ona powie, gdzie i kiedy sie zglosic.

Aggressiva
Początkujący

Neutralny

Witam
I mam pytanko czy ktoras może rodziła na Heartland Women 's Unit? Ja mam termin na 17 listopada i chciałabym poznac opinie co do tego szpitala bo tam własnie będę rodziła.. z góry dziekuje
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 30 sie 2008, 22:06 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ja tam nie rodzilam, ale lezalam 5 dni kiedy moja dzidzia byla na oddziale NNCU. szpital nie zachwyca (lagodnie powiedziawszy), ale opieka super. ja mialam swoj pokoj ale to chyba dlatego, ze lezalam bez niuni i zeby mi przykro nie bylo (depresja itp.), polozne super, ale to chyba wszedzie :)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Dzieki za odpowiedz,mi tez zapowiada się tam dłuższe leżenie bo będą mnie i maluszka obserwować ponieważ jestem diabetyczką...Boje się tego wszystkiego no ale cóż jak do tej pory na opieke nie narzekam wizyty w klinice mam co tydzień i jak narazie wszystko jest ok oby tak dalej :grin:
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Dziewczyny moja coreczka juz ma 7 miesiecy i powoli mysle o zapisaniu ja do zlobka ale slyszalam,ze zlobki sa bardzo drogie izy wiecie cos o tym? nie wiem czy to jest prawda ale gdzies przeczytalam,ze jezeli sie ma jakies benefity to zlobki sa free jestem ciekawa czy to prawda????

[ Dodano: Sro Wrz 03, 2008 20:39 ]
DZIEWCZYNY PRZEDSTAWIAM WAM MOJA CORKE NADIE
Załączniki
2036_01180039.JPG
2036_01180039.JPG
MAM NA IMIE NADIA I JUZ MAM 7 MIESIECY!!!

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

dziewczyny ja rownierz chcialabym dowiedziec sie czegos na ten temat dzieki olusie85 ze go poruszylas.Moja Julka ma juz 65 miesiecy i tez nad tym myslalam,ale zastanawiam sie czy to nie za wczesnie napiszcie dziewczyny co sadzicie na ten temat no i jakie sa koszta.A moze ktoras z was orientuje sie jezeli chodzi o zlobki na dzielnicy Akokcs Green z gory dzieki wam za wszystkie informacje :grin: :grin: :grin:

julka030308
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 4 wrz 2008, 09:36 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Jesli ma 65 miesiecy to powinna juz byc w szkole :509:
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

hahaha miałobyc 6 miesiecy :!: :-D :!:

julka030308
Rozeznany

Neutralny

to nasze dzieci sa rowiesnikami a skad jestes moze bysmy sie wybralay na wspolny spacer? ;)

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 4 wrz 2008, 18:14 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kaskag chyba poszla rodzic ;)
ja niedlugo "zabieram" sie za akcje "zlobek". to prawda, ze to droga impreza, ale jesli spelniacie warunki to moga zwrocic nawet 80% wydatkow. jest to dodatek do tax creditu zwany chilcare element. chce tej jesieni zaprowadzic corke do zlobka i normalnie pracowac, a nie tylko w weekendy.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

OLUSIA85 mieszkam na Akocks Green i jezeli jestes z okolic to bardzo chetnie wybiore sie z toba na maly spacer oczywiscie jak tylko pogoda nam dopisze.

[ Dodano: Czw Wrz 04, 2008 20:56 ]
AGG wspomnialas ze pracujesz w wekeendy,mam takie pytanko czy moglabys polecic mi jakas agencje do ktorej moglabym udezyc w zwiazku z praca na wekeend bylabym ci wdzieczna dzieki pozdrawiam :-)

julka030308
Rozeznany

Neutralny

no ja jestem z Bromford wiec to kawalek drogi :-P

Olusia85
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona