Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 22 wrz 2008, 22:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie kazda , ja miałam robione to badanie i piłam coś w rodzaju soczku z kartonika o smaku lekko cytrynowym, zeby było ciekawiej wogóle nie czuć słodu. :smile: a miałam to badanie robione dlatego ze dziecko było nadwyraz duze. Poodzenia
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 24 wrz 2008, 07:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

barbara1r, a na kiedy masz termin??? Ja tez bede rodzic w Wolverhampton, a moze ktoras z Was juz rodzila w tym szpitalu i moze cos wiecej na ten temat napisac jak wyglada opieka itd. Ja juz po scanie i jestem przeszczesliwa bo okazuje sie, ze moj synek jest glowka na dol :-D Laska ktora robila mi scan zrobila wielkie oczy bo maly juz ma ok 3300 a jeszcze dobre trzy tyg. zostaly do porodu. Wiec zapowiada sie bardzo duze dziecko :grin: Pozdrawiam wszystkie ciezarowki :smile:

KASIA1983
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Aggressiva » 24 wrz 2008, 10:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasia1983, gratuluje, super ze sie maluch obrocil!!!
Ja coprawda nie mialam ostatnio skanu, ale wedlug pomiarow mojego brzucha dziecko juz ma okolo 3600 ( a tez mam jeszcze 3 tyg)!!!! Az strach pomyslec o porodzie takiego klocuszka... Mam nadzieje, ze bedzie jednak troche mniejsza niz te obliczenia ;)

Aggressiva
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 24 wrz 2008, 11:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziewczyny pocieszę was troszeczkę. Ja miałam robiony co miesiąc scan i pod koniec juz wychodziło ze dzidzia będzie miała prawie 4kg! ze względu na tak duze dziecko miałam w dniu terminu wywoływany poród i uodziłam córcie 4480 !!! :-D tak więc scany i miara brzucha nie oddaje prawdziwej masy dzidzi. 3majcie się :-D
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 24 wrz 2008, 11:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja slyszalam ze angielki rodza dzieci raczej w granicach 2 - 2,5kg, to nasze dzieci jak maja w granicach 3500 to juz sa okazami na porodowkach, a tu sie zapowiadaja 4kg bobasy Aggressiva, to ja trzymam kciuki za lekki porod :-D malaroksi, - jak to zrobilas ze urodzilas tak duuuuze dziecko??

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 24 wrz 2008, 11:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam wszystkie kobietki,

wczesniej tu nie zagladalam w ogole, ale teraz chyba bede na biezaco bo widze ze ten temat jest tutaj niezlym zrodlem wiedzy i porad.
jestem w 6 tygodniu szczescia :mrgreen: i dopiero wybieram sie tutaj do lekarza (w zeszlym tyg bylam w Polsce u lekarza)....

a teraz zabieram sie za lekture tych 46 stron... :-D

Pozdrawiam Was wszystkie

:516:
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 24 wrz 2008, 12:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

KASIA1983 niestety ja jestem dopiero w 15 tyg.i terman mam na 13 marca 2009 wiec bedziesz szybciej odemnie wiec ty mi daj znac jak i co bo sama nie wiem a juz poruszylam ten temat kto tutaj rodzil a nie bylo zadnej odpowiedzi.Z tego co wiem to jest to dobry szpital i nie powinno byc zle.Powiedz mi czy powiedzieli ci na 2 scanie czy bedziesz miala chlopca czy dziewczynke???Bo slyszalam ze nikiedy nie mowia ale nie wiem gdzie??zycze ci powodzenia i trzymaj sie
YOKO no to gratuluje tej pieknje nowiny i uwazaj teraz na siebie pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 24 wrz 2008, 12:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

znieczulenie zewnątrz-oponowe i jazda , mozna rodzic nawet 8kg bobasa nic nie boli he he
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 24 wrz 2008, 14:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko, serdeczne gratulacje, ja tez czytalam ten temat od poczatku :mrgreen: barbara1r, napewno opisze ci wszystko ze szczegolami, jak bylo itd. Na drugim scanie juz mi powiedzieli ze bedzie chlopak, a teraz to tylko potwierdzili. Jak tylko bedziesz wiedziala co bedziesz miala to sie pochwal. malaroksi, co racja to racja jak jest dobre znieczulenie to mozna sobie urodzic duuuzego bobasa, ale mimo to podziwiam :wink:

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 24 wrz 2008, 15:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Na KASIA1983 napewno sie pochwala bo wkoncu jest czym nie :mrgreen: !!!Czekam na Twoje streszczenie co i jak.A powiedz mi gdzie chodzisz do przychodni i jak nazywa sie Twoja polozna??

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 24 wrz 2008, 17:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc dziewczyny
widze wysyp nowych ciezarowek!!!
wszystkim serdecznie gratuluje i niech te miesiace z brzuszkiem beda najmilsze.... ale oczywiscie chwile po rozpakowaniu to zupelnie inna bajka
ale na to jeszcze troche czasu nie?

pozdrawiam
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 24 wrz 2008, 18:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny Angielki rodza duze dzieci,nawet po 4.5 kg.Ja spotklalam dziewczyne ktora urodzila bliznieta chlpocow wazyli 3200 i3500 kg

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 24 wrz 2008, 20:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ale mnie to i tak nikt tu nie pobije :-P jedyne 4820 gr :mrgreen: wiecie, z ta wielkoscia to jest tak, ze jedna urodzi, druga nie :roll: sklada sie na to wiele czynnikow, jak chociazby szerokosc miednicy matki czy zdola przejsc glowka. w takich wypadkach narazona jest i matka i dziecko. bo i kobieta moze popekac (szyjka macicy, pochwa i wejscie do niej az do odbytu) ale takze dziecko (obojczyki np.). ja sobie z tego sprawy nie zdawalam, dociekalam juz po porodzie bo nie moglam pogodzic sie z faktem, ze nie urodzilam Malej sn. jednak wiedzac teraz jakie moglyby byc skutki wiem, ze moze uratowalo nam to zdrowie (kto wie czy nie zycie). Oprocz tego, ze corka byla duza, miala 38,5 cm w obwodzie glowy to byla odwrocona twarzyczka, co jeszcze bardziej utrudniloby wydostanie sie na zewnatrz. Nie zaluje jednak ani minuty z 27 godzinnego porodu :!: :-)
yoko, widze, ze jestesmy z tej samej dzielnicy :) witaj :smile:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 24 wrz 2008, 21:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, jesteś rekordzistką, moje poszanowanie :) piękne zdjęcie wogole.
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 25 wrz 2008, 10:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agg to rekord ,moja ciocia urodzila chlopaka (teraz to dorosly facet)5600 przez cc!!

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona