argos, argos meble za 55%wartości

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 wrz 2008, 08:01 argos, argos meble za 55%wartości

Kazdy chyba kto ma profil na naszej-klasie dostał zaproszenie od niejakiego argosa , mam pytanie czy ktoś kiedys cos kupował od niego itp. Poprostu jestem przed zamiarem kupna jakiejs rogówki do spania, stołu i krzeseł i taka ofert wydaje się atrakcyjna, ale z drugiej strony czy nie trafie na jakiegoś oszusta ktory wiedząc ze bede miała przygotowaną gotowke nie okradnie mnie itd, lub czy meble są w idealnym stanie na gwarancji? Czy ktos juz coś kupował z tej oferty? Ja przyznam się probowałam zadzwonicdowiedziec sie wszystkiego ale nikt mi nie odebrał a po chwili przyszedl sms z prośbą o napisanie wiadomosci poniewaz telefon ma zepsuty, pomyslałam sobie jak moze kogos w angli nie byc stac na nowy hmmmmm Co wy na to?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 26 wrz 2008, 09:57 Re: argos, argos meble za 55%wartości

Ja tego argos wykasowalam bez czytania. I nie sadze zeby byla to uczciwa oferta.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez lumi » 26 wrz 2008, 15:11 Re

Luiza napisał(a):Ja tego argos wykasowalam bez czytania. I nie sadze zeby byla to uczciwa oferta.

Co do Argosu to biorąc pod uwagę moje doswiadczenia i dwójki innych znajomych te 55% wartosci jest prawdziwe. Aczkolwiek co do "uczciwosci" pochodzenia mebli wypowiedziec się nie mogę. Jak to mowią Polak widocznie potrafi.

lumi
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 26 wrz 2008, 16:59 Re: argos, argos meble za 55%wartości

ja nie dostalam zaproszenia na naszej-klasie, ale korzystalam z tej "oferty". z tego co zauwazylam to sa to meble z jakimis "wadami", ale to moga byc drobnostki lub moze nie byc ich wcale. ja np. mialam w paczce dwie takie same czesci, ale po zgloszeniu, koles przywiozl mi brakujaca. kolezanka miala lekko uszkodzona komode. ale nigdy nie byly to jakies wielki uszkodzenia. aha i moj maz mowil, ze jego kolega pracuje przy pakowaniu i ze jak sa na produkcji jakies nieudane elementy np. to argos pozbywa sie tego za "psie" pieniadze. skad akurat Oni biora te meble to nigdy nie pytalam. nie sadze by byly kradzione, bo nikt raczej "nie wyniesie" ogromnej rogowki.

[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 18:00 ]
aha co do smsow, to ten koles czesto prosi o sms np. z numerem katalogowym bo tAK MU LATWIEJ. czesto odpisuje lub dzwoni nadtepnego dnia.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Manitou » 26 wrz 2008, 17:09 Re: argos, argos meble za 55%wartości

Widzialem takie ogloszenie w Polskim sklepie na Acocks Green.Wisi sobie na tablicy ogloszen.
Manitou
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez borat » 27 wrz 2008, 07:53 Re: argos, argos meble za 55%wartości

witam ja jestem bardzo zadowolny nie interesuje mnie skad to maja wazne zeby towar byl dobry kupilem lozko pietrowe i komode przywiezli do domku i po sprawie jeden element byl bardzo uszkodzony w ciagu 2 dni wymienili takze ja polecam

borat
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 27 wrz 2008, 08:52 Re: argos, argos meble za 55%wartości

A ja bylam taka sceptyczna :mrgreen:
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez anita1234 » 27 wrz 2008, 09:06 Re: argos, argos meble za 55%wartości

Zacznijmy od tego ze nienawidzę ludzi którzy na sile na naszej klasie próbują mi coś zaoferować. już to świadczy braku profesjonalizmu i szacunku dlatego po prostu blokuje takich spamerów.

Druga sprawa to to ze meble z argosu nie należą do dobrych mebli (nie mowie o tych za 3000) cześć mebli ktore kupiłam po roku byly juz do wyrzucenia a część zwróciłam pare dni po zakupie.

kupując meble za 55% na pewno nie będziesz miała możliwości ich zwrotu, a co gorsze te meble to chyba właśnie takie które ktoś już oddal bo były wadliwe.
Wybór należy do ciebie:)

anita1234
Początkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 29 wrz 2008, 20:08 Re: argos, argos meble za 55%wartości

mam stycznosc z meblami tego typu. dokladnie tak jest, argos, tesco home i podobne to niewyobrazalna tandeta. zdecdowanie lepiej kupic ikea albo mfi. sa niewiele drozsze a kilkakrotnie lepszej jakosci (i ladniejsze)

woze zwroty z argosa czasami, i kanapy ktore w argosie kosztuja 800f jesli wracaja do fabryki sa sprzedawane ci..a 'firmom' za 100 - 150, poddawane delikatnym zabiegom 'uzdatniajacym' i oferowane jako '55% ceny argosa'. jesli chcesz kupic tanio kanape to poszukaj na ebaju albo wlasnie w ci..a 'salonach'. jesli chca za cos 500 targuj sie, sprzedadza ci za 300, i tak maja 100% bicia :-)

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 29 wrz 2008, 21:21 Re: argos, argos meble za 55%wartości

dzięki wam za odpowiedzi , ja jednak zdecyduję sie na zakup jakiejs ładnej rogówki przez internet, musi byc jednak porządna i wytrzymała zwłaszcza przy rocznym dziecku,wiec argos odpada . Stól ostatnio ciapki chcieli mi wcisnąć za 150f z 6 skorzanymi krzesłami ale całosc wygladała na bardzo mocno zużytą więc myśle ze jezeli cos ma stac i straszyc to lepiej niech tego nie bedzie wcale. Do grudnia mam jeszcze troche czasu, nazbieram kasiory i kupię porządne meble.

PE co to za firma MFI?

macie moze jakies strony internetowe z meblami , ja znam z ikei, studio24, dsf, furnituredeal. Dzieki
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

PostNapisane przez KA i PE » 1 paź 2008, 17:55 Re: argos, argos meble za 55%wartości

http://www.mfi.co.uk/

rozwiazania 'modulowe'. raczej nie odbierzesz w sklepie, dowioza za kilka dni, ale dobre jakosciowo i dosc estetyczne. osobiscie wole 'ikeowe', ale to kwestia gustu.

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 1 paź 2008, 20:35 Re: argos, argos meble za 55%wartości

dzięki PE za linka, przeglądnełam sobie na szybko no i niestety bardzo mały wybor tam jest, moze jakies inne strony? :neutral: :smile:
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany