sky dish do cyfry

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

KobietaPostNapisane przez agg » 17 lis 2008, 13:22 sky dish do cyfry

czy ma znaczenie jaki to bedzie talerz? ten co obecnie wisi u mnie za oknem chyba jest zepsuty bo wogole nie lPIE SYGNALU. chce kupic nowy ale no wlasnie nie wiem jaki. doradzcie "spece" pleasss :-D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 18 lis 2008, 00:28 Re: sky dish do cyfry

Czasze sie raczej nie psują moze konwerter sie zepsul jeszli chodzi o satelite hot bird to raczej nie ma znaczenia jaka czasza mi na tym malutkim jajowatym od sky smiga bez problemu :-) możliwe ze masz ustawioną ta antene na astre o tam nadaje sky wiec moze wystarczy lekko przesunac i zlapac hot birda ?

Mustafa75
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 18 lis 2008, 11:13 Re: sky dish do cyfry

ruszalismy ta antena, tylko, ze ona wogole nie "lapie" sygnalu, czerwony pasek nawet nie drgnie. konwenter nowka, wiec to chyba nie on. dlatego myslalam nad nowym talerzem. jak sie nazywa to urzadzadzenie do wyszukiwania sygnalu?
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 18 lis 2008, 23:33 Re: sky dish do cyfry

Chodzi ci o miernik sygnalu satelitarnego widzialem takie cos w B&Q 5 albo8 funa ;) cos kolo tego . Antena musisz powoli ruszac w poziomie i w pionie troszke cierpliwosci i powinnas zlapac jak masz kogos w okolicy z polska tv ( na antenach logo cyfry ,polsatu ) to zobacz jak sa ustawione. ;)

Mustafa75
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 19 lis 2008, 00:29 Re: sky dish do cyfry

dzieki za odpowiedz, juz znalazlam i kupilam na e-bayu :) nie mam polskich sasiadow, ale moze z tym miernikiem da rade :wink:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 5 gru 2008, 13:10 Re: sky dish do cyfry

Witam mam zamiar zakupić cyfre + znalazłem w pobliżu sklep gdzie można zakupić przez neta jest to wygodne nie trzeba jechać.Chciałem się dowiedzieć czy ktoś może korzystał z tego sklepu internetowego.
http://www.sklep.telewizja-satelitarna. ... contact_us
Czy jest to solidny sklep.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy