kiedy zwrot podatku?

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 28 lut 2009, 23:09 Re: kiedy zwrot podatku?

Tak przejrzalem ten temat i sie zastanawiam czy wy wystepujecie o zwrot podatku co rok???
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 2 mar 2009, 01:11 Re: kiedy zwrot podatku?

Według moich informacji należy się rozliczyć z Revenue. ALE różnica polega na tym, ze na rozliczenie masz 5 lat. Pamiętając, że tutaj rok podatkowy kończy się w kwietniu, na Twoim miejscu poczekałbym do końca kwietnia i w maju wystąpił o rozliczenie. Rozliczenie nastąpi za CAŁY okres - DO dnia złożenia deklaracji, czy jak to tutaj nazywają :)
Od pracodawcy powinnaś dostać roczną deklarację rozliczeniową na koniec roku (bodajże P60 o ile pamiętam). To jest podstawa do rozliczenia. Jeśli nie dostałaś, to zacząłbym się zastanawiać, czy pracujesz legalnie :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez sharemka » 2 mar 2009, 12:23 Re: kiedy zwrot podatku?

kiki dzieki za podpowiedz, mysle ze wybiore sie do nich w kwietniu:)
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 2 mar 2009, 17:14 Re: kiedy zwrot podatku?

Czy kazdy powniniem sie z Revenue jesli pracuje na umowe stala od kilka lat?? Mylalem ze firma pobiera od nas dokladnie obliczony podatek. :-|
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Luiza » 2 mar 2009, 19:19 Re: kiedy zwrot podatku?

Nie musisz sie rozliczac, ale zwykle firmy pobieraja ciut za duzo i mozesz wystapic o zwrot. W revenue dadza ci tel. pod ktory trzeba zadzwonic i tam ci powiedza czy cos ci sie nalezy czy nie. Za zalegle lata mozesz to zrobic juz teraz, a za 2008/2009 w kwietniu po otrzymaniu P60
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez sushi » 23 mar 2009, 23:01 Re: kiedy zwrot podatku?

Wyjeżdżam w kwietniu do Polski, dostanę wszystkie dokumenty od pracodawcy. Napiszcie co mam jeszcze tutaj załatwić jeżeli chodzi o rozliczenie i zwrot podatku. Kilka miesięcy w tamtym roku pracowałam w Polsce, resztę w UK. Wiem że mam się rozliczyć na PIT36 i tam wykazać dochody z Anglii ale to już zrobię w Polsce. Co mam jeszcze załatwić tutaj jeśli chcę otrzymać zwrot podatku??
Jestem wściekła bo w Polsce biura rachunkowe cienko stoją z wiedzą na ten temat i tylko rozkładają ręce. Jedna Pani powiedział mi że żeby się rozliczyć muszę czekać aż dostanę dokumenty od pracodawcy w UK, inna powiedziała że wystarczą tylko comiesięczne odcinki wypłat za ubiegły rok. Nie wiem co mam robić, proszę o pomoc.
Dzięki z góry za odp.

[ Dodano: Czw Mar 26, 2009 18:57 ]
Już się dowiedziałam.

sushi
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez sokol83 » 11 kwi 2013, 11:06 Re: kiedy zwrot podatku?

Witam.
Mam takie pytanie
Słyszalem ze teraz rozliczenie podatku odbywa sie automatycznie czy to prawda?
prosze o jakies opinie na ten temat
dzieki i pozdrowienia

sokol83
Przyczajony

Neutralny

Poprzednia strona