kiedy zwrot podatku?
Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;
Tak przejrzalem ten temat i sie zastanawiam czy wy wystepujecie o zwrot podatku co rok???
-

-
Thomas
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 67
-
kiki dzieki za podpowiedz, mysle ze wybiore sie do nich w kwietniu:)
-

-
sharemka
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 0
-
Czy kazdy powniniem sie z Revenue jesli pracuje na umowe stala od kilka lat?? Mylalem ze firma pobiera od nas dokladnie obliczony podatek. :-|
-

-
Thomas
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 67
-
Nie musisz sie rozliczac, ale zwykle firmy pobieraja ciut za duzo i mozesz wystapic o zwrot. W revenue dadza ci tel. pod ktory trzeba zadzwonic i tam ci powiedza czy cos ci sie nalezy czy nie. Za zalegle lata mozesz to zrobic juz teraz, a za 2008/2009 w kwietniu po otrzymaniu P60
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 71
Wyjeżdżam w kwietniu do Polski, dostanę wszystkie dokumenty od pracodawcy. Napiszcie co mam jeszcze tutaj załatwić jeżeli chodzi o rozliczenie i zwrot podatku. Kilka miesięcy w tamtym roku pracowałam w Polsce, resztę w UK. Wiem że mam się rozliczyć na PIT36 i tam wykazać dochody z Anglii ale to już zrobię w Polsce. Co mam jeszcze załatwić tutaj jeśli chcę otrzymać zwrot podatku??
Jestem wściekła bo w Polsce biura rachunkowe cienko stoją z wiedzą na ten temat i tylko rozkładają ręce. Jedna Pani powiedział mi że żeby się rozliczyć muszę czekać aż dostanę dokumenty od pracodawcy w UK, inna powiedziała że wystarczą tylko comiesięczne odcinki wypłat za ubiegły rok. Nie wiem co mam robić, proszę o pomoc.
Dzięki z góry za odp.
[ Dodano: Czw Mar 26, 2009 18:57 ]
Już się dowiedziałam.
-

-
sushi
- Przyczajony
-
-
Witam.
Mam takie pytanie
Słyszalem ze teraz rozliczenie podatku odbywa sie automatycznie czy to prawda?
prosze o jakies opinie na ten temat
dzieki i pozdrowienia
-

-
sokol83
- Przyczajony
-
-
Powrót do FINANSE