Car insurance
Napisane przez chmiel » 21 kwi 2009, 11:36 Car insurance
mam w tesco ubezpieczenie, jestem głównym użytkownikiem samochodu, do ubezpieczenia dopisałem żonę ( ja pozostaję głównym użytkownikiem, gdyż mam 4 lata zniżek), pani z infolinii zapytała tylko ile lat ma żona i czy więcej się nic nie zmieniło.Co miesiąc płaciłem po 45 GBP, , a teraz wyliczyli nam po dodaniu żony do ubezpieczenia 42 GBP. Chyba powinienem się cieszyć, ale czy to możliwe, że po dodaniu nowej osoby cena spada, bo mi się wydaje to trochę dziwne :smile: Czy traktować to jak nowa polisę, bo ta pierwsza miała wygasnąć we wrześniu.
Pozdrawiam
Adrian
-
- chmiel
- Rozeznany
- Reputacja: 13
Napisane przez malaroksi » 21 kwi 2009, 12:50 Re: Car insurance
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez lysy » 21 kwi 2009, 16:57 Re: Car insurance
malaroksi napisał(a):Możliwe możliwe, kobiety nie są tylko balastem w życiu mężczyzny :grin:
heh................................ ;)
-
- lysy
- Rozeznany
- Reputacja: 2
Napisane przez WLOD » 24 kwi 2009, 11:24 Re: Car insurance
-
- WLOD
- Początkujący
- Reputacja: 12
Napisane przez chmiel » 24 kwi 2009, 12:50 Re: Car insurance
malaroksi napisał(a):Możliwe możliwe, kobiety nie są tylko balastem w życiu mężczyzny :grin:
Dla mnie nigdy nie były balastem :mrgreen: .No tak tu jest odwrotnie.
Pozdrawiam
-
- chmiel
- Rozeznany
- Reputacja: 13
Napisane przez gosiulek » 27 kwi 2009, 13:11 Re: Car insurance
uwazaja ze kobiety jezdza bezpieczniej!;-)
-
- gosiulek
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez VirusJah » 27 kwi 2009, 15:10 Re: Car insurance
Kobiety za kolem: http://www.youtube.com/watch?v=C0QHMjA9x-Q
Kobiety tankuja: http://www.youtube.com/watch?v=DyMGHUxknyg
Kobiety zmieniaja kola: http://www.youtube.com/watch?v=n57jkA9-FBQ
Kobiety na przegladzie: http://www.youtube.com/watch?v=2_9fztMAwZY
Ps. To się raczej nadaje do tematu "Youtube i inne", no ale :P
@down
Oczywiście że warto. Nie chciałem nikogo urazić, a raczej rozbawić - takich przypadków, w u mężczyzn pewnie też jest masa. No może poza tankowaniem :621:
-
- VirusJah
- Rozeznany
Napisane przez gosiulek » 27 kwi 2009, 20:37 Re: Car insurance
-
- gosiulek
- Początkujący
Napisane przez alexa2403 » 4 paź 2010, 20:49 Re: Car insurance
słuchajcie jestem niowym:) kierowcą i nie mam doświadczenia z ubezpieczycielami, zwłaszcza tutaj...mam kilka pytań i bardzo proszę o sensowna odpowiedż:
czy jeżeli chciałabym ubezpieczyć auto na kogoś bliskiego kto posiada zniżki w polsce na polskim prawku,i dołączyc siebie jako dodatkowego kierowcę, czy jest wogóle taka możliwść? pytam bo ceny ubezp mnie po prostu przeraziły, mam prawko angielskie, nie mam zniżek ale mam kogoś kto je ma:) czy ta osoba musi byc tutaj a w angli?????i czy mogłabym sie pod nią podłączyć?
dla jasności dodam auto jest moje, kierowca ze zniżkami jest w polsce a ja chcę mieć ubezpieczenie wspólne.....wiem , że to zakręcone :)
prosze o odpowiedz!!!!
[ Dodano: Pon Paź 04, 2010 21:55 ]
witam was wszystkich:)
słuchajcie jestem niowym:) kierowcą i nie mam doświadczenia z ubezpieczycielami, zwłaszcza tutaj...mam kilka pytań i bardzo proszę o sensowna odpowiedż:
czy jeżeli chciałabym ubezpieczyć auto na kogoś bliskiego kto posiada zniżki w polsce na polskim prawku,i dołączyc siebie jako dodatkowego kierowcę, czy jest wogóle taka możliwść? pytam bo ceny ubezp mnie po prostu przeraziły, mam prawko angielskie, nie mam zniżek ale mam kogoś kto je ma:) czy ta osoba musi byc tutaj a w angli?????i czy mogłabym sie pod nią podłączyć?
dla jasności dodam auto jest moje, kierowca ze zniżkami jest w polsce a ja chcę mieć ubezpieczenie wspólne.....wiem , że to zakręcone
prosze o odpowiedz!!!!
-
- alexa2403
- Przyczajony
Napisane przez Acid Drinker » 4 paź 2010, 22:18 Re: Car insurance
No i na koniec...wysokosc oplat zalezy od tego ile bedziesz ty jezdzila. Ubezpieczalnie maja sposoby na sprawdzanie kto rzeczywiscie tym samochodem jezdzi, wiec klamanie moze sie nie oplacic. Lepiej juz posciemniac, ze sie siedzi w uk od ponad 5 czy 10 lat i sie ma prawko full uk, ktore mozna wyrobic po 'dzwonie' :] Ale nie zawsze potrzeba. (znam przypadki)
Pomaga jeszcze wiek >25 i maly silnik w samochodzie. Ja za pierwszy samochod placilem 800 rocznie, bez znizek, silnik 2.0, tylko OC. Po dwoch latach place 420 za comprehensive. Trzeba poszukac dobrze na stronkach typu confiused.com i poprobowac rozne 'wersje' danych osobowych ;)
I na drugi koniec mi sie przypomnialo :) Jesli nie bedziesz miec ubezpieczenia od kradziezy to wpisz, ze samochod jest w garazu na noc, ewentualnie praywatny parking. Tak samo pod praca/szkola...tzn parking nie garaz :] Ogolnie sciemniaj tam, gdzie nie mozna ci czegos udowodnic, albo tobie sie nie przyda.
-
- Acid Drinker
- Stały Bywalec
- Reputacja: 7
Napisane przez alexa2403 » 5 paź 2010, 05:31 Re: Car insurance
dziękuje ci bardzo i pozdrawiam serdecznie Aleksandra!!!!!!!!!!!
-
- alexa2403
- Przyczajony
Napisane przez AdamBoltryk » 5 paź 2010, 06:35 Re: Car insurance
Żeby być w zgodzie z prawem, osoba, na którą chcesz ubezpieczyć samochód NIE MOŻE posiadać takowego a Polsce. Zniżki przysługują na jeden pojazd.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
Napisane przez alexa2403 » 5 paź 2010, 08:26 Re: Car insurance
\jeszcze raz dziękuje za rozwianie wątpliwości!!!!!!!!!!!!
-
- alexa2403
- Przyczajony
Napisane przez Acid Drinker » 5 paź 2010, 23:45 Re: Car insurance
-
- Acid Drinker
- Stały Bywalec
- Reputacja: 7
Napisane przez AdamBoltryk » 6 paź 2010, 15:44 Re: Car insurance
Tutaj przyjmą wszystko. We wszystko uwierzą i niektórzy się cieszą jak głupi, że udało im się zrobić ubezpieczyciela w bambuko. Tylko z reguły tak jest do pierwszego wypadku... Bo potem się okazuje, że nie mamy ubezpieczenia, bo ubezpieczyciel podważył polisę i w dodatku naliczył nową stawkę i każe wyrównać wszystkie dotychczas zapłacone składki.
No i jest wówczas płacz na forum...
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
-