Konto w banku
Napisane przez boniu » 21 maja 2009, 10:58 Konto w banku
Nie zlikwidowałem konta w banku. W sumie mija rok i oni nie odzywają się.
Jest opcja,że sami usunęli mi te konto bez problemu ?
Boje się,że jak tam pojadę to zaczną mnie ścigać. A konto wrazie czego założę nie w Lloyds tylko innym banku co by się nie skapnęli ;d
Jak to wygląda? Będą problemy?
-
- boniu
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez KA i PE » 21 maja 2009, 11:23 Re: Konto w banku
pe
-
- KA i PE
Napisane przez boniu » 21 maja 2009, 12:00 Re: Konto w banku
ale wydaje mi się,że przez ten czas jakbym coś nabroił to by już się odezwali ponieważ dane z Polski im podałem pełne
-
- boniu
- Raczkujący
Napisane przez marcin.p » 21 maja 2009, 12:09 Re: Konto w banku
Przechlapane stary... KApo juz stoi z nakazem komorniczym.
Zadzwon do Banku podaj dane ( adres na jaki zarejestrowane bylo konto , Imie nazwisko , nazwisko rodowe matki , itd ) I popros o nowy Pin.
A najlepiej jak sie przejdziesz do filii banku i sprawe wyjasnisz osobiscie. W angli niesplacone dlugi cie tak czy tak dopadna. Szczególnie dlugi bankowe.
Jak narobiles debetu to trudno , trza oddac co nie twoje , zaplacic karne odsetki i tyle.
Rodzice powinni cie nauczyc w domu ze nie wydaje sie pieniedzy któych nie masz .....
-
- marcin.p
- Zadomowiony
- Reputacja: 3
Napisane przez boniu » 21 maja 2009, 12:12 Re: Konto w banku
-
- boniu
- Raczkujący
Napisane przez KA i PE » 21 maja 2009, 12:44 Re: Konto w banku
marcin.p napisał(a):Rodzice powinni cie nauczyc w domu ze nie wydaje sie pieniedzy któych nie masz
kużwa, to 70% tego społeczenstwa mialo jakichs dziwnych rodzicow chyba..............
hehehhe
pe
-
- KA i PE
Napisane przez VirusJah » 23 maja 2009, 11:14 Re: Konto w banku
KA i PE napisał(a):kużwa, to 70% tego społeczenstwa mialo jakichs dziwnych rodzicow chyba..............
Albo sie ich nie słuchali... :) Ja osobiście nie mam problemów tego typu, ale znajomy miał:
Pojechał do polski i nie zamknął konta, a po jakiś 3 miesiącach dostał do zapłaty chyba Ł20 bo mu naliczyli odsetki od kwoty za prowadzenie konta. I dostał list wzywający do zapłaty do domu do polski.
Ps. Ja mam spoko rodziców.
Pozdro V
-
- VirusJah
- Rozeznany
Napisane przez Magda31 » 23 maja 2009, 14:21 Re: Konto w banku
-
- Magda31
- Rozeznany
Napisane przez KA i PE » 23 maja 2009, 16:24 Re: Konto w banku
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pe
-
- KA i PE
Napisane przez VirusJah » 23 maja 2009, 17:48 Re: Konto w banku
Magda31 napisał(a):VirusJah,może i masz jak to napisałeś cyt. spoko rodziców,ale problemy z ortografią także.
;o jeden błąd i jedna brakująca litera ;o, a jeżeli chodziło Ci o to że nie używam (zazwyczaj) polskich liter(?). To z przyzwyczajenia.
Ps. Już poprawiłem żeby Cię nie raziło.
-
- VirusJah
- Rozeznany
Napisane przez Anatema6 » 24 maja 2009, 07:04 Re: Konto w banku
Napisz że jesteś bezrobotny i nie masz pieniedzy żeby uregulowac ewentualny debet:)
Banki to złodzieje wiec ja nie mam żadnych skrupułów.
A tak przy okazji pare dni temu zamykałam konto w barcleyu i pani mnie sie pyta sie:)
my MUSIMY wiedziec dlaczego chce pani zamknąc.
A ja na to pani moze musi ale ja nie musze odpowiadac.I ze poprostu chce ot tak zamknac konto!Pani widocznie bardzo sie identyfikowała ze swoją pracą bo bardzo zmieniła ton :rozwalkompa: i gotowała sie od środka a ja miałam ubaw w środku jak to ludzie są zmanipulowani i mechanicznie powtarzają regułki nie rozumiejąc do końca lub wcale co mówią bo ktoś im kazał!Ale nic to...
Życze powodzenia z zamknieciem i w ogóle bez strachu napisac list(bo co dzwonic i tracic na telefony jak i tak sie nie dogadasz.Ja musiałam trzy razy dzwonic i potwierdac i upewniac sie że nie przedłużyli mi abonamentu na telefon-i tak mi przedłużyli o miesiąc!)i zapomniec o calej sprawie..
-
- Anatema6
- Raczkujący
Napisane przez Luiza » 24 maja 2009, 09:09 Re: Konto w banku
Anatema6 napisał(a):bardzo zmieniła ton :rozwalkompa: i gotowała sie od środka a ja miałam ubaw w środku jak to ludzie są zmanipulowani i mechanicznie powtarzają regułki nie rozumiejąc do końca lub wcale co mówią bo ktoś im kazał!Ale nic to...
Tak sie sklada ze ci mechanicznie powtarzajacy co im kara maja 2 wyjscia. Dalej powtarzac mimo ze nie wierza w to co mowia albo wyleciec z pracy. Tylko dlatego ze jakis durny dyrektor wymysla durne regolki, boguduchawinny pracownik ma zszarpane nerwy przez takich 'wyrozumialych' klientow jak ty. Masz duzo szczescia ze nigdy nie musialas pracowac w takim srdowisku. I nastepnym razem kiedy np. sprzedawca zada ci glupie pytanie typu czy moze jestes zainteresowana jakims produktem dobrze zastanow sie co odpowiesz. Ci ludzie czuja sie wystarczajaco ponizeni bez twoich uwag i prezentowania humorow. Dobrze wiedza ze to co musza mowic jest durne i ze kazdy klient ma to gleboko w du... To taki nowoczesne obozy pracy, amerykanska propaganda.
Ja przeszlam przez to wszystko i juz nigdy nie wroce do obslugi klienta wlasnie przez takich ludzi jak ty.
Jesli zrujnowanie czyjegos dnia przynosi ci satysfakcje to gratuluje.
[ Dodano: Nie Maj 24, 2009 10:16 ]
Anatema6 napisał(a):Banki to złodzieje wiec ja nie mam żadnych skrupułów.
Wierz mi, ta pani ktora cie obslugiwala nic ci nie ukradla, wiec nie ma powodu sie na niej wyzywac. I nie chcialabys zarabiac tyle ile ta pani zarabia.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez Anatema6 » 24 maja 2009, 09:38 Re: Konto w banku
-
- Anatema6
- Raczkujący
Napisane przez Luiza » 24 maja 2009, 12:07 Re: Konto w banku
Jesli chodzi o banki sytuacja wyglada dokladnie tak. Przychodzi klient, chce zlikwidowac konto. Pracownik musi zptac dlaczego. Niezaleznie od odpowiedzi jaka otrzyma musi zrobic wszystko (w humorze wewnetrznym mowi sie: zdjac bluzke, zrobic laske) zeby przekonac klienta do zatrzymania konta. Dotatkowo trzeba to zrobic tak zeby klient byl zadowolony. Czujne oko kierownika patrzy. Jesli jednak nie uda sie klienta przekonac, laduje sie na dywaniku u kierownika, zbiera opieprz za niedokonanie niemozliwego i ma sie odebrana premie za utrate klienta.Anatema6 napisał(a):nie musze odpowiadac na jej pytanie.
Przy takim komforcie psychicznym ze strony pracodawcy jedyne czego potrzeba pracownikowi to bycie traktowanym jak smiec przez klienta ktory wyzej sr.. jak du.. ma.
Moja siostra pracuje w banku i takie historie przezywa codziennie.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez sylwcia1982 » 24 maja 2009, 21:54 Re: Konto w banku
Moja siostra pracuje w banku i takie historie przezywa codziennie
:galy: sw jakim banku pracuje twoja sisotra?! ja pracuje w banku HSBC i slowa zlego nie moge powiedziec na ta prace , nikt nie wzywa mnie na dywanik jesli klijent chce zamknac konto, nie zabiera premii itp :roll: moze to zalezy od kierownictwa oddzialu , ja zmienialam odddzialy juz 3 razy i nic takiego mi sie nie przytrafilo wspolczuje siostrze i proponuje zmiane oddzialu moze trafi na bardziej normalny oddzial i kierownictwo :-)
-
- sylwcia1982
- Przyczajony
-