Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez karpat » 23 sty 2008, 12:48 Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Witam,znalazlem troche na temat zlych agencji w ktorych najlepiej sie nie pojawiac ale czy moglby mi ktos podac jakies ktore sa warte zajrzenia?Szukam mieszkania jedno sypialnianego,najlepeij na erdington i nie wiem gdzie sie udac,a nie jestem a Birmingham :/

karpat
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez piopaw » 26 kwi 2008, 18:17 Agencje Najmujące Mieszkania Warte Polecenia

Napiszcie jakie Agencje Wynajmujące Mieszkania naprawdę warto polecic. Piszcie nazwy i adresy agencji. To naprawdę moze komuś pomóc.

[ Dodano: Nie Kwi 27, 2008 15:27 ]
Czy ktoś wie coś na temat agencji mieszkaniowej Royel Estates

piopaw
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agamiltko » 27 kwi 2008, 18:53 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Wynajmowalam przez pol roku dom przez ta agencje. No coz, problemow z nimi zadnych nie bylo, zawsze Ci powiedza, ze oczywiscie sie postaraja, zadzwonia i cisza... Nawet jak woda mi sie z grzejnika lala to zanim sie skotaktowali z moim landlorem to on juz zdazyl naprawic usterke. Acha mialam delikatny problem z odzyskaniem depozytu, az moj landlor musial interweniowac, ale to pewnie dlatego, ze kolejna umowe podpisywalam juz bezposrednio z wlascicielem domu i nie byli zadowoleni. Uczciwie musze przyznac, ze w momencie wynajmu bardzo mi pomogli w zakupie mebli itd.

agamiltko
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez DeeJayFire » 1 maja 2008, 19:24 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Polecam "Tenants UK" na Bearwoodzie. Maja dosc spory wybor i naprade jak trzeba to pomagaja. A to link http://www.tenantsukltd.com Pozdro.

DeeJayFire
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ona_26 » 21 maja 2008, 16:24 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Ja polecam "Direct Housing", wynajmuje juz u nich mieszkanie od ponad pol roku i jak dotad zadnych przykrych niespodzianek nie bylo.Agencje prowadza Angielki, bardzo sympatyczne i pomocne babki, pomagaja wszystko zalatwic, sluza rada.Siedziba agencji jest na Selly Oak.

Ona_26
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez DeeJayFire » 1 cze 2008, 06:45 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Jesli chodzi o stronke to zapowiada sie niezle. Ale o jakiej czeskiej agencji jest mowa to nie wiem. Pozdro

DeeJayFire
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Nadijka » 2 cze 2009, 12:35 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Ja znam 3 agencje zatrudniajace Polakow, jesli to komu pomoze: Parker Rose, Atlas Property Services i Midlandwide. (Asia, Ania, Wojtek).
Osobiscie mam niemile wspomnienia z agencja Legal Property (2 tyg. przed wprowadzeniem powiedzieli nam ze jednak nie moga nam domu wynajac, bo Landlord sie rozmyslil). Jeszcze w Paul Dubberley maja dosc niemila obsluge, niewiem jak do innych ale do Polakow nie bardzo sie odnosza.

Nadijka
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 2 cze 2009, 13:04 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Nadijka napisał(a):Jeszcze w Paul Dubberley maja dosc niemila obsluge, niewiem jak do innych ale do Polakow nie bardzo sie odnosza.

Hmm, ja wynajełam mieszkanie z tej agencji w West Bromwich i nie odczułam żadnych uprzedzeń ze strony obsługi, wszyscy byli bardzo mili i uprzejmi :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Nadijka » 2 cze 2009, 13:38 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Zapewne... ja mialam nastepujace doswiadczenia:
- umowilam sie na spotkanie - nikt nie przyszedl z agencji (bylo o 18 wiec nie moglam zadzwonic do agencji)
- bedac w agencji, szukalam konkretnego domu, w konkretnej okolicy - Pani powiedziala zebym sobie poszukala czegos w ich ofertach i wtedy przyszla (niewiem gdzie jaka jest ulica - liczylam na jej pomoc)
- chcielismy zobaczyc jeden z domow - pani powiedziala ze jest juz nieaktualny, zadzwonil tam moj kolega Anglik (poprosilam go o to bo cos mi nie pasowalo) i nagle (okolo 15 minut pozniej) byl znow do wynajecia.
Dlatego odczulam tam jakas taka niechec do Polakow ale to moje osobiste odczucia :) (chociaz paru moich znajomych ma podobne).
Ja mam teraz dom z Shergill Estates - baardzo mila obsluga.

Nadijka
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 13 lis 2009, 09:27 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

No wlasnie z tymi agencjami to tak jest,zachowuja sie jakby lache jakas robili pokazujac mieszkania :-| tez szukam uczciwej i godnej zaufania....ale jakos marnie mi to idzie
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez grajek151 » 16 sty 2012, 20:33 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

''Meridian Estates'' Smethwick, waterlo road. obok dwoch polskich sklepow. Agencja Rodzinna taka. Wynajmowalem od nich kiedys dom. Idac tam mowisz co cie interesuje, Dziewczyna zza biurka dzwoni do brata swojego, on przyjezdza jeszcze raz cie pyta co cie interesuje i jedzie pokazac ci cos co ci bedzie odpowiadac. Agencja uczciwa, solidna. Wyprowadzajac sie, zgodnie z umowa depozyt do odebrania w ciagu 14 dni. I tak tez bylo. Przewaznie pierwszego kazdego miesiaca jest dzien placenia czynszu. Wg umowy za dzien spoznienia jest niby 25£, ale ja to chyba przez 13 miesiecy z 2 razy na czas placilem. Reszte to po 4,5,nawet raz po15 dniach i zadnej kary nigdy nie bylo. Jezeli jest jakis problem w domu, to dzwoni sie po tego faceta z agencji i po jakiejs chwili jest na miejscu. Jedna jaskolka wiosny nie czyni. Inni mogli na nich narzekac. Kazdy jest inny. no ale bynajmniej ja nie moglem na nich narzekac. Koledze mojemu tez zalatwilem dom od nich i nie narzeka, a mieszka tam poltorej roku. Duzo polakow ma od nich domy.

grajek151
Raczkujący

Reputacja: -3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ivelyn » 27 lip 2012, 09:10 Re: Jakies porzadne agencje mieszkaniowe?

Zależy, w jakim rejonie szukasz mieszkania.
Jeśli chodzi o Handsworth na przykład, to polecam Corner Stone na Witton Road - ci..a agencja, ale pełen profesjonalizm i opłata bardzo niska - 75 funtów, mnie nawet dali zniżkę i zapłaciłam 50 funtów.

Znaleźli mi super dom już następnego dnia po tym jak się do nich zgłosiłam.

Ivelyn
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny