Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez asienka » 27 cze 2009, 19:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- asienka
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez Anek » 27 cze 2009, 19:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Tak na marginesie mam strasznego glodomora, moze jesc co godzine i nie ma dosc. Ostatnio przez tydzien przybral 490 gram :wink:
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
Napisane przez yoko » 27 cze 2009, 20:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Gratuluje rowniez wytrwalosci przy karmieniu :)
ja rowniez mialam trudny poczatek, a to dlatego ze Maly zle lapal sutek, wiec tez mialam zmasakrowane i bardzo bolace sutki. Lansinoh faktycznie dziala cuda, dostepny jest takze w Bootsie.
Teraz mam problem taki ze Maly chyba zbyt lapczywie je i lyka duzo powietrza, bo nagle odrywa sie od piersi z okropnym placzem i prezy sie strasznie i placze. Jesli tylko uda mu sie beknac to przestaje plakac - poblem w tym ze jak sie tak prezy i placze to bekasek nie chce wyjsc :( i bidulek sie meczy. Czy ktoras z Was tez tak miala? co powinnam robic? Gdy przerywam wczesniej jedzenie zeby Mu sie odbilo w trakcie to i tak placze (bo nada glodny) i nici z bekaska :( serce mi peka jak On tak placze (a trwa to po kilkanascie dobrych minut), poza tym martwie sie ze sie wtedy nie najada do syta
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez Ewulka » 27 cze 2009, 21:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Yoko nie wiem co z tym bekaniem? Mojej zawsze trudno sie odbija i musze czekac minimum 5 minut. Czesto też sie preży z tego powodu, ale nie jest u nas to taki duży problem. A przerzucasz go przez ramie i klepiesz po pleckach?
-
- Ewulka
- Raczkujący
Napisane przez yoko » 28 cze 2009, 13:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
jutro wejde do przychodni i wypytam - moze cos doradza - a moze to po prostu trzeba przeczekac :/
-
- yoko
- Stały Bywalec
Napisane przez rere79 » 28 cze 2009, 14:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Na początek chcę pogratulować tym, które się rozpakowały :) ( czasem Was podczytuję)
A teraz mam pytanie-prośbę. Jestem w 37 tyg ciąży i zaniedługo będę rodzić w Heartlandzie ( niestety nie mogę rodzić w wybranym przezemnie innym szpitalu :()
Tak więc jeśli, któraś z Was tam rodziła powiedzcie jak tam jest i jak się rodzi. Byłam tam pare razy na scanie. Obsługa miła, ale czystość koszmar...
Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam!
-
- rere79
- Początkujący
Napisane przez yoko » 28 cze 2009, 21:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
mam jednak nadzieje, ze wszystko u Ciebie potoczy sie dobrze i zycze Ci szybkiego i latwego porodu!!!
-
- yoko
- Stały Bywalec
Napisane przez agg » 28 cze 2009, 23:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Od poczatku :)
Karmienie to nielatwa sprawa, ale jak ktos CHCE bardzo to warto :!: To prawda polozne za bardzo Wam nie pomoga, moze tylko te, ktore same karmily i sie tym tematem interesuja. Pomocne za to sa breastfeeding advisors, ale jak pisalyscie to tez zalezy od osoby a raczej od jej doswiadczenia. Ja mialam bardzo fajne doradczynie, bylam jedyna karmiaca w szpitalu (heartlands) wiec sie na mnie skupialy :D kazde sutki nadaja sie do karmienia, trzeba tylko dobrze przystawic dziecko. ciezko wytlumaczyc, ale sprobuje. podstawcie sutek pod nosek dziecka tak aby musialo go "osiagnac". caly sutek wraz z otoczka musi znajdowac sie w busi, tak aby brodka dziecka przylegala do piersi, a nosek odchylony. aha i wazne jest tez pozycja w jakiej karmicie. na poczatek polecam "tummy to mummy". usiadzcie wygodnie z podparciem pod plecami, polozcie sobie poduche na kolana i polozcie dziecko poprzecznie do was. mozna tez w reke wziasc ale to ciezej mi opisac. w kazdym razie ta pozycja z reka zostawia wam druga reka wolna, chyba, ze macie duze i ciezkie dziecko :wink: prawidlowe przystawienie pozwoli zredukowac polykanie powietrza przez dziecko. jednak i tak polecam odbijanie. najlepiej po zakonczonym karmieniu lub przy zmianie piersi. malucha bierzemy do piony tak,zeby jego glowa lezala nam na ramieniu wtedy nie trzeba jej trzymac i druga reka lekko masowac i poklepywac plecki.
to wszystko nie jest trudne - kwestia wprawy i bedziecie mistrzyniami :grin:
powodzenia :!:
[ Dodano: Pon Cze 29, 2009 00:16 ]
sorry za bledy i skladnosc, ale jak pisze to zawsze sie boje, ze mi sie tekst skasuje (bo tak sie zdarzalo) :oops:
jak cos to piszcie na priva
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez julka030308 » 2 lip 2009, 11:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- julka030308
- Rozeznany
- Reputacja: -1
Napisane przez babulki » 2 lip 2009, 20:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja nie spotkalam sie z az tak mocnymi dolegliwosciami wiec nie moge nic wiecej doradzic
bolal mnie jedynie lekko brzuch jak na okres
nic wiecej
-
- babulki
- Rozeznany
Napisane przez julka030308 » 3 lip 2009, 09:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- julka030308
- Rozeznany
- Reputacja: -1
Napisane przez kindzulinaa » 3 lip 2009, 10:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A bylam ostatnio u poloznej na pierwszej wizycie,cisnienie mam dobre,tylko mocz mi wyslali do badania,bo wykazalo niewielka ilosc krwi w moczu (chociaz golym okiem tego nie widac)ale mam nadzieje ze wyniki beda dobre.Czy ktoras z Was miala podobny problem??
Na ta wizyte mialam tlumaczke(poraz pierwszy,bo w pierwszej ciazy nie mialam).Jestem zniesmaczona do tej pory,bo ogolnie mowiac nie przyjemna babka z tej tlumaczki...Ale jak narazie polozna wydaje sie mila,a to dla mnie nawazniejsze :smile:
Pobieranie krwi mam niedlugo i zgodzilam sie na wszystkie badania.
Ja juz troche zagubiona jestem w temacie,bo nie wiem ile tu jeszcze przyszlych mam zostalo.Jak tam sie dziewczyny czujecie??Upaly Wam nie doskwieraly ostatnio??Ja to sie ciesze na dzisiejszy deszcz,bo w koncu jakies ochlodzenie i swieze powietrze.Moj synek ostatnio to albo na bodach latal po domu,albo w samiutkim pampersie no i okna prawie wszedzie pootwierane non stop.
To pozdrowionka i trzymajcie sie "ciezaroweczki" :-D no i obecne mamusie oczywiscie tez :-D
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez babulki » 3 lip 2009, 11:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja jestem w Pl co prawda ale tutaj tez grzeje non stop
nawet w samej pieluszce lelkowi goraco
wykancza go ta pogoda, wiecznie mokry
ale dzis troszke chlodniej.. to pooddycha spokojnie..
julka dobrze ze dolegliwosci juz ustaly ufff
pozdrawiam
-
- babulki
- Rozeznany
Napisane przez kindzulinaa » 3 lip 2009, 11:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Slyszalam wlasnie,ze tez tam sa upaly.Tez bym chciala do Polski,tak mi sie jakos teskni ostatnio... Przyjemnego pobytu Ci zycze :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez AngelinaJ » 6 lip 2009, 09:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
W koncu bylam na usg i widzialam moje malenstwo w calej okazalosci i nawet nozkami przewieral jak potrzaslam brzuszkiem :mrgreen: W sumie wczesniej nie dochodzilo do mnie ze to malenstwo tam sobie siedzi, ale jak je zobaczylam to jakos cieplej na serduszku ze sobie mala perelka rosnie we mnie :grin: lezal sobie tak spokojnie i ucieszylo mnie to ze mimo iz ja sie czuje tak strasznie to on tego nie odczuwa i przynajmniej jedno z nas sie relaksuje :mrgreen:
Niestety powiedzieli mi tez ze dopiero jestem w 11 tygodniu a nie w 13, wiec trzeba bedzie dluzej czekac :-( ale na pewno szybciutko zleci :!:
Pozdroweczki dla was wszystkich
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
-