Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 6 lip 2009, 10:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AngelinaJ, wiemy co czułaś widząć te cudo w środku,
dopiero wtedy do człowieka dociera że jest w ciąży.
Nim się obejżysz będziesz szła na 2gi scan.Ja jakoś nie wiem kiedy a już czuję wyrazne kopniaki, za 2 tyg nastepny scan, a dopiero co sie dowiedziałam ze jestem w ciąży a wiedziałam juz w 2gim tygodniu :)
powodzenia życze no i za 2 tyg dolegliwosci powinny minąć :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 6 lip 2009, 11:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AngelinaJ super ja tez juz chcialabym byc po pierwszym usg bo tez narazie jakos ciezko mi uwiezyc ze bede miala drugie malenstwo a po usg to jest juz zdjecie i jakos jest inaczej.A w jakich szpitalach bedziecie rodzic???

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 6 lip 2009, 11:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Angelina3 gratuluje! Kiedy ja bylam w ciazy tez nie moglam sie doczekac swojej niuni a czas ciagnal sie i ciagnal, no ale w koncu sie doczekalam. Uslyszalam w swoim ulubioneym serialu takie oto zdanie "... dzieci sa darem od Boga, ale bywaja dni kiedy kazda matka ma ochote ten dar zwrocic..." hehe jak tak czasami mam, jednak strrrasznie zazdroszcze malenkiej dzidzi :-D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 8 lip 2009, 10:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: malaroksi jak bedziesz wiedziala czy dziewczynka czy chlopczyk,to daj znac po tym scanie :-D
:arrow: julka030308 ja bede w city hospital rodzic
:arrow: ewela119 Twoja corcia napewno by chciala kompana/nke do zabawy ;) takze wszystko od mamusi i tatusia zalezy.
Wczoraj bylam znow u poloznej,wynik z moczu wyszedl ok uff... i pobierana mialam krew i slyszalam bicie serduszka mojej dzidziuni :grin: A nastepne spotkanie z polozna na poczatku wrzesnia :-) Na ten drugi scan to wszyscy u nas czekaja,zeby sie dowiedziec czy bedzie dziewczynka,czy chlopczyk,a najbardziej to moja mama i tesciowa (bo narazie maja samych wnukow),wiec licza na wnusie.Ja z moim mezem ostatnio wybieralismy imiona i mamy kilka i dla dziewczynki i dla chlopczyka,a wiec ostateczna decyzja o imieniu bedzie pozniej :) Jedne z imion jakie mi sie podoba,to Anita, ale mezowi sie nie widzi :mad: chociaz jeszcze moze go przekrece zebysmy wzeli je pod uwage hihi
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 8 lip 2009, 10:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja w sollihul bede rodzic :wink:

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 8 lip 2009, 10:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: julka030308 a ile Twoje pierwsze dziecko ma lat,jesli mozna spytac??Moj synek 2 niedlugo :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 8 lip 2009, 10:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa wiem ze Gosia napewno by sie cieszyla, ona bardzo lubi dzieci, ja tez bym chciala ale niestety tatus odmawia wspolpracy w tym temacie, codziennie wieczorem pilnuje zebym niezapomniala o tej cholernej pigulce :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 8 lip 2009, 11:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: ewela119 och ten tatus...No ale do tanga trzeba dwojga.Napewno sie kiedys skusi hihi :) Fajna masz ta coreczke,ile ma latek??Moj synek,tez uwielbia dzieci,dlatego dostanie prezencik juz w grudniu (mam nadzieje).Pewnie troche bedzie szok,bo tu niemowlaczek bedzie potrzebowal duzej uwagi,ale mam nadzieje ze Kacperek dobrze to przyjmie.Bede napewno go zachecala do pomocy :grin:
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 8 lip 2009, 18:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki :smile: Gosia pod koniec wrzesnia konczy 3 latka a rozrabia jakby miala z 10 :-D A moj mezczyzna to chyba w ogole chyba nie ma "instynktu ojcowskiego" :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 9 lip 2009, 08:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc :-)

Dzieki za gratulacje. Ja bede rodzic w szpitalu Good Hope w Sutton Coldfield, Slyszalam duzo pozytywnych rzeczy na temat tego szpitala.

Instynkt ojcowski :?: to jest cos takiego?
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 lip 2009, 10:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Wydaje mi sie ze tak jak kobiety maja instynkt macierzynski to faceci maja ojcowski :smile: Moj facet nie ma :cry: Kiedy wspominam o dziecku mowi ze nie czuje sie gotowy zostac ojcem i albo zmienia temat albo daje noge do garazu bo cos mu sie nagle w aucie psuje :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez babulki » 10 lip 2009, 16:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela daj mu troche czasu
moze jeszcze za wczesnie na niego
wiele kobiet tez decyduje sie na dzieci po 30stce
i sa szczesliwe. spelnione i oddane mamy
jestem pewna ze i twoj mezczyzna bedzie w przyszlosci najszczesliwszym ojcem na swiecie!
babulki
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 20 lip 2009, 13:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

no i jestem już po 2gim scanie , położna na początku zapytała sie czy chcemy znać płeć dziecka, odpowiedzielismy że chcemy tylko wiedzieć że wszystko jest bardzo dobrze nie ma żadnych nieprawidłowości itd, pani pokazała nam głowke,kręgosłup,serducho,2 rece , 2 stopki,2 jajkahe he nie szło tego ukryć :)
wszystko jest super dzidzia rozwija sie w normie, zdrowa ruchliwa nawet za bardzo bo musiałam wrocic po 15 minutach bo nie chciał sie mały wiercipieta dać zmierzyć, ale jestesmy szczęsliwi .... Teraz juz tylko wizyty u połoznej, w szpitalu juz nie bedzie wizyt, to dobrze bo z Roksaną chodzilismy zbyt często wiecznie coś było nie tak co spędzało nam sen z powiek, dobrze ze teraz odpoczniemy psychicznie, to juz 20 tyg i 1 dzień wiec teraz z górki mój już planuje kupić mały stój piłkarski :grin:
Czekam na kolejne dobre wieści od was cięzarówki powodzenia, kindziula mam nadzieje że tobie tez sie uda z tą płcią :wink:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 20 lip 2009, 14:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, super ze tak sie dzidzia zdrowo rozwija, oby tak dalej :)
jejku tak niedawno sama to przezywalam, a tu juz od dwoch miesiecy pieluszki zmieniam. mimo to po przeczytaniu Twojego postu wspomnienia odzyly :) ciaza pelna jest takich fantastycznych chwil - cudowny okres poczynajac od pierwszego nasluchiwania bicia serca, pierwsze ruchy dziecka, czkawki po fikolki w brzuchu mamy- ehhhhh :-D
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 20 lip 2009, 16:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: malaroksi no to super,ciche marzenia sie spelniaja :) nic Ci innego nie pozostalo,jak kupic stroj pilkarski :-D i jeszcze pilke,jak juz taki ruchliwy jest,ze nie da sie zmierzyc ;) Tez mnie ciekawosc zzera co u nas bedzie :) Jak narazie to dzidzia sie przepycha,bo czasami mam trudnosci z oddychaniem...Kopniaka jeszcze nie poczulam takiego porzadnego,ale leciutkie juz sa. Pozdrawiam! :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona